Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-8

tik jei kepsit 24 cm formoj, tai reiktu is pusantros normos tesla darytis, nors man gavosi laksteliu doh.gif iskepiau 20 siandien. Buciau pasistengus, tai dar buciau kelis padarius, bet kad tiek nusibodo kept...
[/quote]


O kepdama lakstus tepi su aliejumi ta popieriu? g.gif Nes as kaip kepiau man pasirode,kad geriau be patepimo,lengviau ta laksta suformuoti biggrin.gif . Tik vis man neduoda dar ramybes ta grietine,gal reiks pameginti mazinti ,nes taip dejau dvigubai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2010 10 06, 12:48)
tik jei kepsit 24 cm formoj, tai reiktu is pusantros normos tesla darytis, nors man gavosi laksteliu  doh.gif iskepiau 20 siandien. Buciau pasistengus, tai dar buciau kelis padarius, bet kad tiek nusibodo kept...

O kepdama lakstus tepi su aliejumi ta popieriu?  g.gif  Nes as kaip kepiau man pasirode,kad geriau be patepimo,lengviau ta laksta suformuoti  biggrin.gif  . Tik vis man neduoda dar ramybes ta grietine,gal reiks pameginti mazinti ,nes taip dejau dvigubai  blush2.gif


Ne, netepiau niekuo... puikiai nusiima ir taip... o grietines as irgi pavarau dviigubai turbut nei normoj parasyta doh.gif man vis atrodo, kad neuzteks lotuliukas.gif

Tik si torta kepant, reik ziuret, kad nepadaugint miltu, nes viena karta nesamoninga tesla gavosi..

Issikarpau norimos formos kepimo popieriaus lakstu, ir teplioju biggrin.gif paskui dar antra puse panaudoju blush2.gif taip maziau popieriaus susinaudoja...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 10 06, 12:14)
Ne, netepiau niekuo... puikiai nusiima ir taip... o grietines as irgi pavarau dviigubai turbut nei normoj parasyta  doh.gif man vis atrodo, kad neuzteks  lotuliukas.gif

Tik si torta kepant, reik ziuret, kad nepadaugint miltu, nes viena karta nesamoninga tesla gavosi..

Issikarpau norimos formos kepimo popieriaus lakstu, ir teplioju biggrin.gif paskui dar antra puse panaudoju  blush2.gif taip maziau popieriaus susinaudoja...

taip pat ir as dariau lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 10 06, 12:08)
Yra cia tokiu biskvitu, kur dedasi ir soda ir kepimo milteliai. Nebijok ir dek, gausis viskas gerai smile.gif
Na juodaji miska uzteks ir diena pries pasidaryt.
Papildyta:
Man irgi butu sunku pasirinkti biggrin.gif nes abu be gaaalo skanus.  Abu mano favoritai, ir dar baltasis braskiu sapnas. Bet siaip, jei neragave ambasadoriaus meducio, tai paragaukit, nes zinau, kad nenusiraminsit vistiek neparagave biggrin.gif tik jei kepsit 24 cm formoj, tai reiktu is pusantros normos tesla darytis, nors man gavosi laksteliu  doh.gif iskepiau 20 siandien. Buciau pasistengus, tai dar buciau kelis padarius, bet kad tiek nusibodo kept...

O jei as noriu kept 26cm skersmens, tai tada dvi porcijas daryt, taip suprantu.....ir dar ar ir jum tokia minksta mase buvo, ir jus su ranka lyginot, toliau pasiskaitinejau komentarus, tai viena kepejele sake dadejo dvi stiklines miltu, ir tada kociojo g.gif , hm, kaip geriau
Atsakyti
QUOTE(airius @ 2010 10 06, 14:56)
O jei as noriu kept 26cm skersmens, tai tada dvi porcijas daryt, taip suprantu.....ir dar ar ir jum tokia minksta mase buvo, ir jus su ranka lyginot, toliau pasiskaitinejau komentarus, tai viena kepejele sake dadejo dvi stiklines miltu, ir tada kociojo g.gif , hm, kaip geriau


Nebandyk det miltu daugiau, ir nekociok nieko, nes bus tikrai ne tas tortas, koks turi but schmoll.gif viskas ten labai lengvai su saukstu uzsitepe... tik kaip minejau, dek miltu tiek, kiek nurodyta, ne sauksto daugiau. Tesla turi buti minksta, na tokia grietines tirstumo, zodziu lengvai maisyts. As net nezinau, ar reiktu is dvigubos normos, gal uztektu ir pusantros, nes kaip sakiau, man gavosi 20 laksteliu doh.gif tiek i torta tikrai nesudesiu... tai matyt 26 cm tortui pakaks laisvai ir pusantros normos wink.gif

Aaa, dar galeciau palyginti teslos konsistencija su vafliu (nu tie rageliai kur kepami).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 06 spalio 2010 - 14:36
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 10 06, 15:35)
Nebandyk det miltu daugiau, ir nekociok nieko, nes bus tikrai ne tas tortas, koks turi but  schmoll.gif viskas ten labai lengvai su saukstu uzsitepe... tik kaip minejau, dek miltu tiek, kiek nurodyta, ne sauksto daugiau. Tesla turi buti minksta, na tokia grietines tirstumo, zodziu lengvai maisyts. As net nezinau, ar reiktu is dvigubos normos, gal uztektu ir pusantros, nes kaip sakiau, man gavosi 20 laksteliu  doh.gif tiek i torta tikrai nesudesiu... tai matyt 26 cm tortui pakaks laisvai ir pusantros normos wink.gif

Aaa, dar galeciau palyginti teslos konsistencija su vafliu (nu tie rageliai kur kepami).

Tam kartui dekui, jei nekils daugiau klausymu,tai kai padarysiu pasirodysiu ar prasinesiu kaip sekes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(airius @ 2010 10 06, 16:06)
Tam kartui dekui, jei nekils daugiau klausymu,tai kai padarysiu pasirodysiu ar prasinesiu kaip sekes 4u.gif


Butinai smile.gif
Atsakyti
Labutis,
norejau paklausti del Rafaelo torto. Kokio skersmens tortineje geriau ji kepti? Ar as kazka maisau, ar ji mazoje tortineje reikia kepti? Ir jei ji kepciau ketvirtadieni ir valgytume sestadieni ar nenukentetu skonis? O gal geriau tada rinktis koki kitoki?
Aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SandraRupke @ 2010 10 06, 20:46)
Labutis,
norejau paklausti del Rafaelo torto. Kokio skersmens tortineje geriau ji kepti? Ar as kazka maisau, ar ji mazoje tortineje reikia kepti? Ir jei ji kepciau ketvirtadieni ir valgytume sestadieni ar nenukentetu skonis? O gal geriau tada rinktis koki kitoki?
Aciu uz atsakymus  4u.gif

Galima kepti 24-26cm formoj,skonis tikrai nenukentės-bus pats tas.
Atsakyti
QUOTE(Cosette @ 2010 10 05, 23:15)
o mano vyras jį išbrokijo...  unsure.gif

Noriu paklausti apie tą tortą Ferrero Rocher. Tos, kurios kepėt ir jums nepatiko, gal galit pasakyt kas konkrečiai? Arba ką norėtųsi pakeist?
Nes skamba tai skaniai, galvoju bandysiu kept, tai galvoju, su pakoregavimais gal vis tik pamėgint  g.gif

ir dar: kaip sutrupint vaflius tam tortui?  g.gif


aš tą roche pavadinčiau nesąmone o ne tortu smile.gif įsivaizdavau pasakiškai skanu, o man ten visiška nesąmonė. tegu autorė neįsižeidžia, nepatiko man viskas jame, tie vafliai net nesąmonė ten.bet esu pirmą kartą valgius tortą kuris man tikrai nepatiko. tai net negaliu pasakyti kas nepatiko, tiesiog viskas. gal per griežtai aš nes visi turim skonius, bet tiesiog tai pirmas tortas kurio pusę liko ir niekas nesuvalgė, išmetėm
Atsakyti
QUOTE(zuliaska @ 2010 10 06, 22:11)
aš tą roche pavadinčiau nesąmone o ne tortu smile.gif įsivaizdavau pasakiškai skanu, o man ten visiška nesąmonė. tegu autorė neįsižeidžia, nepatiko man viskas jame, tie vafliai net nesąmonė ten.bet esu pirmą kartą valgius tortą kuris man tikrai nepatiko. tai net negaliu pasakyti kas nepatiko, tiesiog viskas. gal per griežtai aš nes visi turim skonius, bet tiesiog tai pirmas tortas kurio pusę liko ir niekas nesuvalgė, išmetėm


Buvo galima ir svelniau issakyti savo nuomone... as asmeniskai isizeisciau autores vietoje... kadangi zmogus deda recepta, stengiasi...o cia slapiu skuduru per veida...
Atsakyti
QUOTE(wavin @ 2010 10 06, 08:42)
sveikos... atradau  receptą vieno tortuko... tiksliau šokoladinio biskvito :

Šokoladinis biskvitas:
120 gr. kambario temperatūros sviesto
200 gr. cukraus
200 gr. miltų
2 kiaušiniai
40 gr. kakavos
190 ml. kefyro
1,5 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. sodos

Nu man durnai galvai pasakykit... kam į tą patį biskvitą dėti ir sodos ir kepimo miltelių... doh.gif  ar aš kažko nesuprantu... ar dabar viską jau krauna....? Mano nuomone tik arba sodą... arba kepimo miltelius reikia dėti  g.gif

Pirmą kartą bandydiu kepti Juodajį mišką... tai jį prieš dieną pasidartyti? Jam pastovėti pakanka 1 dienos ar 2?

As ji kepiau ir sudejau ir soda ir kepimo miltelius..ir teko viska laukan ismesti..nu sodos skonis ir kvapas daugiau nieko
schmoll.gif kazkaip man ten per daug tu sodu su kepimo milteliais,ir nuo tu "deterdzentu" tas biskvitas toks trapus buvo,kad nei pjaustyt,nei kremu aptept...
Atsakyti