tik jei kepsit 24 cm formoj, tai reiktu is pusantros normos tesla darytis, nors man gavosi laksteliu iskepiau 20 siandien. Buciau pasistengus, tai dar buciau kelis padarius, bet kad tiek nusibodo kept...
[/quote]
O kepdama lakstus tepi su aliejumi ta popieriu? Nes as kaip kepiau man pasirode,kad geriau be patepimo,lengviau ta laksta suformuoti . Tik vis man neduoda dar ramybes ta grietine,gal reiks pameginti mazinti ,nes taip dejau dvigubai
QUOTE(kisule @ 2010 10 06, 12:48)
tik jei kepsit 24 cm formoj, tai reiktu is pusantros normos tesla darytis, nors man gavosi laksteliu iskepiau 20 siandien. Buciau pasistengus, tai dar buciau kelis padarius, bet kad tiek nusibodo kept...
O kepdama lakstus tepi su aliejumi ta popieriu? Nes as kaip kepiau man pasirode,kad geriau be patepimo,lengviau ta laksta suformuoti . Tik vis man neduoda dar ramybes ta grietine,gal reiks pameginti mazinti ,nes taip dejau dvigubai
O kepdama lakstus tepi su aliejumi ta popieriu? Nes as kaip kepiau man pasirode,kad geriau be patepimo,lengviau ta laksta suformuoti . Tik vis man neduoda dar ramybes ta grietine,gal reiks pameginti mazinti ,nes taip dejau dvigubai
Ne, netepiau niekuo... puikiai nusiima ir taip... o grietines as irgi pavarau dviigubai turbut nei normoj parasyta man vis atrodo, kad neuzteks
Tik si torta kepant, reik ziuret, kad nepadaugint miltu, nes viena karta nesamoninga tesla gavosi..
Issikarpau norimos formos kepimo popieriaus lakstu, ir teplioju paskui dar antra puse panaudoju taip maziau popieriaus susinaudoja...
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 10 06, 12:14)
Ne, netepiau niekuo... puikiai nusiima ir taip... o grietines as irgi pavarau dviigubai turbut nei normoj parasyta man vis atrodo, kad neuzteks
Tik si torta kepant, reik ziuret, kad nepadaugint miltu, nes viena karta nesamoninga tesla gavosi..
Issikarpau norimos formos kepimo popieriaus lakstu, ir teplioju paskui dar antra puse panaudoju taip maziau popieriaus susinaudoja...
Tik si torta kepant, reik ziuret, kad nepadaugint miltu, nes viena karta nesamoninga tesla gavosi..
Issikarpau norimos formos kepimo popieriaus lakstu, ir teplioju paskui dar antra puse panaudoju taip maziau popieriaus susinaudoja...
taip pat ir as dariau
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 10 06, 12:08)
Yra cia tokiu biskvitu, kur dedasi ir soda ir kepimo milteliai. Nebijok ir dek, gausis viskas gerai
Na juodaji miska uzteks ir diena pries pasidaryt.
Papildyta:
Man irgi butu sunku pasirinkti nes abu be gaaalo skanus. Abu mano favoritai, ir dar baltasis braskiu sapnas. Bet siaip, jei neragave ambasadoriaus meducio, tai paragaukit, nes zinau, kad nenusiraminsit vistiek neparagave tik jei kepsit 24 cm formoj, tai reiktu is pusantros normos tesla darytis, nors man gavosi laksteliu iskepiau 20 siandien. Buciau pasistengus, tai dar buciau kelis padarius, bet kad tiek nusibodo kept...
Na juodaji miska uzteks ir diena pries pasidaryt.
Papildyta:
Man irgi butu sunku pasirinkti nes abu be gaaalo skanus. Abu mano favoritai, ir dar baltasis braskiu sapnas. Bet siaip, jei neragave ambasadoriaus meducio, tai paragaukit, nes zinau, kad nenusiraminsit vistiek neparagave tik jei kepsit 24 cm formoj, tai reiktu is pusantros normos tesla darytis, nors man gavosi laksteliu iskepiau 20 siandien. Buciau pasistengus, tai dar buciau kelis padarius, bet kad tiek nusibodo kept...
O jei as noriu kept 26cm skersmens, tai tada dvi porcijas daryt, taip suprantu.....ir dar ar ir jum tokia minksta mase buvo, ir jus su ranka lyginot, toliau pasiskaitinejau komentarus, tai viena kepejele sake dadejo dvi stiklines miltu, ir tada kociojo , hm, kaip geriau
QUOTE(airius @ 2010 10 06, 14:56)
O jei as noriu kept 26cm skersmens, tai tada dvi porcijas daryt, taip suprantu.....ir dar ar ir jum tokia minksta mase buvo, ir jus su ranka lyginot, toliau pasiskaitinejau komentarus, tai viena kepejele sake dadejo dvi stiklines miltu, ir tada kociojo , hm, kaip geriau
Nebandyk det miltu daugiau, ir nekociok nieko, nes bus tikrai ne tas tortas, koks turi but viskas ten labai lengvai su saukstu uzsitepe... tik kaip minejau, dek miltu tiek, kiek nurodyta, ne sauksto daugiau. Tesla turi buti minksta, na tokia grietines tirstumo, zodziu lengvai maisyts. As net nezinau, ar reiktu is dvigubos normos, gal uztektu ir pusantros, nes kaip sakiau, man gavosi 20 laksteliu tiek i torta tikrai nesudesiu... tai matyt 26 cm tortui pakaks laisvai ir pusantros normos
Aaa, dar galeciau palyginti teslos konsistencija su vafliu (nu tie rageliai kur kepami).
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 10 06, 15:35)
Nebandyk det miltu daugiau, ir nekociok nieko, nes bus tikrai ne tas tortas, koks turi but viskas ten labai lengvai su saukstu uzsitepe... tik kaip minejau, dek miltu tiek, kiek nurodyta, ne sauksto daugiau. Tesla turi buti minksta, na tokia grietines tirstumo, zodziu lengvai maisyts. As net nezinau, ar reiktu is dvigubos normos, gal uztektu ir pusantros, nes kaip sakiau, man gavosi 20 laksteliu tiek i torta tikrai nesudesiu... tai matyt 26 cm tortui pakaks laisvai ir pusantros normos
Aaa, dar galeciau palyginti teslos konsistencija su vafliu (nu tie rageliai kur kepami).
Aaa, dar galeciau palyginti teslos konsistencija su vafliu (nu tie rageliai kur kepami).
Tam kartui dekui, jei nekils daugiau klausymu,tai kai padarysiu pasirodysiu ar prasinesiu kaip sekes
QUOTE(airius @ 2010 10 06, 16:06)
Tam kartui dekui, jei nekils daugiau klausymu,tai kai padarysiu pasirodysiu ar prasinesiu kaip sekes
Butinai
Labutis,
norejau paklausti del Rafaelo torto. Kokio skersmens tortineje geriau ji kepti? Ar as kazka maisau, ar ji mazoje tortineje reikia kepti? Ir jei ji kepciau ketvirtadieni ir valgytume sestadieni ar nenukentetu skonis? O gal geriau tada rinktis koki kitoki?
Aciu uz atsakymus
norejau paklausti del Rafaelo torto. Kokio skersmens tortineje geriau ji kepti? Ar as kazka maisau, ar ji mazoje tortineje reikia kepti? Ir jei ji kepciau ketvirtadieni ir valgytume sestadieni ar nenukentetu skonis? O gal geriau tada rinktis koki kitoki?
Aciu uz atsakymus
QUOTE(SandraRupke @ 2010 10 06, 20:46)
Labutis,
norejau paklausti del Rafaelo torto. Kokio skersmens tortineje geriau ji kepti? Ar as kazka maisau, ar ji mazoje tortineje reikia kepti? Ir jei ji kepciau ketvirtadieni ir valgytume sestadieni ar nenukentetu skonis? O gal geriau tada rinktis koki kitoki?
Aciu uz atsakymus
norejau paklausti del Rafaelo torto. Kokio skersmens tortineje geriau ji kepti? Ar as kazka maisau, ar ji mazoje tortineje reikia kepti? Ir jei ji kepciau ketvirtadieni ir valgytume sestadieni ar nenukentetu skonis? O gal geriau tada rinktis koki kitoki?
Aciu uz atsakymus
Galima kepti 24-26cm formoj,skonis tikrai nenukentės-bus pats tas.
QUOTE(Cosette @ 2010 10 05, 23:15)
o mano vyras jį išbrokijo...
Noriu paklausti apie tą tortą Ferrero Rocher. Tos, kurios kepėt ir jums nepatiko, gal galit pasakyt kas konkrečiai? Arba ką norėtųsi pakeist?
Nes skamba tai skaniai, galvoju bandysiu kept, tai galvoju, su pakoregavimais gal vis tik pamėgint
ir dar: kaip sutrupint vaflius tam tortui?
Noriu paklausti apie tą tortą Ferrero Rocher. Tos, kurios kepėt ir jums nepatiko, gal galit pasakyt kas konkrečiai? Arba ką norėtųsi pakeist?
Nes skamba tai skaniai, galvoju bandysiu kept, tai galvoju, su pakoregavimais gal vis tik pamėgint
ir dar: kaip sutrupint vaflius tam tortui?
aš tą roche pavadinčiau nesąmone o ne tortu įsivaizdavau pasakiškai skanu, o man ten visiška nesąmonė. tegu autorė neįsižeidžia, nepatiko man viskas jame, tie vafliai net nesąmonė ten.bet esu pirmą kartą valgius tortą kuris man tikrai nepatiko. tai net negaliu pasakyti kas nepatiko, tiesiog viskas. gal per griežtai aš nes visi turim skonius, bet tiesiog tai pirmas tortas kurio pusę liko ir niekas nesuvalgė, išmetėm
QUOTE(zuliaska @ 2010 10 06, 22:11)
aš tą roche pavadinčiau nesąmone o ne tortu įsivaizdavau pasakiškai skanu, o man ten visiška nesąmonė. tegu autorė neįsižeidžia, nepatiko man viskas jame, tie vafliai net nesąmonė ten.bet esu pirmą kartą valgius tortą kuris man tikrai nepatiko. tai net negaliu pasakyti kas nepatiko, tiesiog viskas. gal per griežtai aš nes visi turim skonius, bet tiesiog tai pirmas tortas kurio pusę liko ir niekas nesuvalgė, išmetėm
Buvo galima ir svelniau issakyti savo nuomone... as asmeniskai isizeisciau autores vietoje... kadangi zmogus deda recepta, stengiasi...o cia slapiu skuduru per veida...
QUOTE(wavin @ 2010 10 06, 08:42)
sveikos... atradau receptą vieno tortuko... tiksliau šokoladinio biskvito :
Šokoladinis biskvitas:
120 gr. kambario temperatūros sviesto
200 gr. cukraus
200 gr. miltų
2 kiaušiniai
40 gr. kakavos
190 ml. kefyro
1,5 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. sodos
Nu man durnai galvai pasakykit... kam į tą patį biskvitą dėti ir sodos ir kepimo miltelių... ar aš kažko nesuprantu... ar dabar viską jau krauna....? Mano nuomone tik arba sodą... arba kepimo miltelius reikia dėti
Pirmą kartą bandydiu kepti Juodajį mišką... tai jį prieš dieną pasidartyti? Jam pastovėti pakanka 1 dienos ar 2?
Šokoladinis biskvitas:
120 gr. kambario temperatūros sviesto
200 gr. cukraus
200 gr. miltų
2 kiaušiniai
40 gr. kakavos
190 ml. kefyro
1,5 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. sodos
Nu man durnai galvai pasakykit... kam į tą patį biskvitą dėti ir sodos ir kepimo miltelių... ar aš kažko nesuprantu... ar dabar viską jau krauna....? Mano nuomone tik arba sodą... arba kepimo miltelius reikia dėti
Pirmą kartą bandydiu kepti Juodajį mišką... tai jį prieš dieną pasidartyti? Jam pastovėti pakanka 1 dienos ar 2?
As ji kepiau ir sudejau ir soda ir kepimo miltelius..ir teko viska laukan ismesti..nu sodos skonis ir kvapas daugiau nieko
kazkaip man ten per daug tu sodu su kepimo milteliais,ir nuo tu "deterdzentu" tas biskvitas toks trapus buvo,kad nei pjaustyt,nei kremu aptept...