aciu labai, rugiagele o cia ta\s pats ganasas daromas pertepimams ir puosimui ar ne? nes man pertepimui reik
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 10 05, 15:30)
Ganasas
viens prie vieno grietineles ir sokolado. Grietinele uzvirt, nuimt nuo ugnies, sudet sokolada, ismaisyt, atvesint, ir nakciai det i saldytuva. Isplakt.
Gal kas daret Ambasadoriu meduti ir denget mase? Itariu sunkus variantas, nes tas tortas slapias, ir labai minkstas...
viens prie vieno grietineles ir sokolado. Grietinele uzvirt, nuimt nuo ugnies, sudet sokolada, ismaisyt, atvesint, ir nakciai det i saldytuva. Isplakt.
Gal kas daret Ambasadoriu meduti ir denget mase? Itariu sunkus variantas, nes tas tortas slapias, ir labai minkstas...
As dariau,bet puosiau trupinukais ir sokoladu,bet jau skonis tik ambasadoriams valgyt
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 10 05, 15:30)
Ganasas
viens prie vieno grietineles ir sokolado. Grietinele uzvirt, nuimt nuo ugnies, sudet sokolada, ismaisyt, atvesint, ir nakciai det i saldytuva. Isplakt.
Gal kas daret Ambasadoriu meduti ir denget mase? Itariu sunkus variantas, nes tas tortas slapias, ir labai minkstas...
viens prie vieno grietineles ir sokolado. Grietinele uzvirt, nuimt nuo ugnies, sudet sokolada, ismaisyt, atvesint, ir nakciai det i saldytuva. Isplakt.
Gal kas daret Ambasadoriu meduti ir denget mase? Itariu sunkus variantas, nes tas tortas slapias, ir labai minkstas...
o ar skiriasi skoniu sis ganasas nuo Daividijos snikerso torte duoto ganaso recepto,kur 2v.s. vandens su 5 v.s cukraus verdama iki cukrus paruduos,tada dedama grietinele
praeita syki viriau ta sirupa,parudavo,sikart supuola i baltus kristalus,kame cia paslaptis?
QUOTE(Auksiuke @ 2010 10 05, 15:45)
aciu labai, rugiagele o cia ta\s pats ganasas daromas pertepimams ir puosimui ar ne? nes man pertepimui reik
Tas pats ir pertepimui, bet pertepimui as asmeniskai deciau tarkim 100 g sokolado ir 200 g grietineles, gaunasi ir taip, ir skanu-isbandyta
Papildyta:
QUOTE(2jolitka @ 2010 10 05, 16:42)
o ar skiriasi skoniu sis ganasas nuo Daividijos snikerso torte duoto ganaso recepto,kur 2v.s. vandens su 5 v.s cukraus verdama iki cukrus paruduos,tada dedama grietinele
praeita syki viriau ta sirupa,parudavo,sikart supuola i baltus kristalus,kame cia paslaptis?
praeita syki viriau ta sirupa,parudavo,sikart supuola i baltus kristalus,kame cia paslaptis?
As nebandzius Daividijos ganaso, bet sake daugumai tas su sirupu nesigauna... pabandykit pagal Olesta, kur indeliui dideliam grietineles dedasi Rududu, nu kokie 2-3 saukstai, kaip norit. Ir ikaitinat grietinele, nuimat nuo ugnies, sudedat Rududu, ismaisot iki vientisos mases, atvesinat, dedat i saldytuva, ir gerai atsaldzius-plakat.
Papildyta:
Tai va, kad esme tame kad as jau puosus grietinele, sokoladu, o man reikia mase... bet gal nerizikuosiu, ir puosiu trupiniais arba iprastai grietinele. Jis tikrai be galo skanus. Kepiau jau gal 3 kartus. Tik tas laksteliu kepimas
QUOTE(juste10 @ 2010 10 05, 15:51)
As dariau,bet puosiau trupinukais ir sokoladu,bet jau skonis tik ambasadoriams valgyt
o mano vyras jį išbrokijo...
Noriu paklausti apie tą tortą Ferrero Rocher. Tos, kurios kepėt ir jums nepatiko, gal galit pasakyt kas konkrečiai? Arba ką norėtųsi pakeist?
Nes skamba tai skaniai, galvoju bandysiu kept, tai galvoju, su pakoregavimais gal vis tik pamėgint
ir dar: kaip sutrupint vaflius tam tortui?
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 10 05, 13:30)
Ganasas
viens prie vieno grietineles ir sokolado. Grietinele uzvirt, nuimt nuo ugnies, sudet sokolada, ismaisyt, atvesint, ir nakciai det i saldytuva. Isplakt.
Gal kas daret Ambasadoriu meduti ir denget mase? Itariu sunkus variantas, nes tas tortas slapias, ir labai minkstas...
viens prie vieno grietineles ir sokolado. Grietinele uzvirt, nuimt nuo ugnies, sudet sokolada, ismaisyt, atvesint, ir nakciai det i saldytuva. Isplakt.
Gal kas daret Ambasadoriu meduti ir denget mase? Itariu sunkus variantas, nes tas tortas slapias, ir labai minkstas...
as dariau,bet man buvo visiskai sugadintas ir tortas ,ir skonis ...betepant susispaude,susiterliojo,visai ne tas ,kaip be nieko gal as atgrubnage,nesugebejau
man skaniausias variantas buvo su lazdyno riesutu ir jo pacio trupinukais pamaisytas
QUOTE(emiga @ 2010 10 05, 23:32)
as dariau,bet man buvo visiskai sugadintas ir tortas ,ir skonis ...betepant susispaude,susiterliojo,visai ne tas ,kaip be nieko gal as atgrubnage,nesugebejau
man skaniausias variantas buvo su lazdyno riesutu ir jo pacio trupinukais pamaisytas
man skaniausias variantas buvo su lazdyno riesutu ir jo pacio trupinukais pamaisytas
Aciu... puosiu tada paprastai as ji... musu seimai ir giminaiciams sis tortas pats paciausias
Labai graziai ir skaniai atrodo Ambasadorius, vyro gimtadienis uz savaites, galvoju gal reik bandyt, dabar skausmelis-ar ambasadoriu ar snikersa, snikersas ragautas, skanus, bet ambasadorius sugunde
Sakykit sis minimas ambasadorius yra pagal recepta AMBASADORIU MEDUTIS ar koks kitas
QUOTE(airius @ 2010 10 06, 10:44)
Sakykit sis minimas ambasadorius yra pagal recepta AMBASADORIU MEDUTIS ar koks kitas
taip,Ambasadoriu medutis
sveikos... atradau receptą vieno tortuko... tiksliau šokoladinio biskvito :
Šokoladinis biskvitas:
120 gr. kambario temperatūros sviesto
200 gr. cukraus
200 gr. miltų
2 kiaušiniai
40 gr. kakavos
190 ml. kefyro
1,5 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. sodos
Nu man durnai galvai pasakykit... kam į tą patį biskvitą dėti ir sodos ir kepimo miltelių... ar aš kažko nesuprantu... ar dabar viską jau krauna....? Mano nuomone tik arba sodą... arba kepimo miltelius reikia dėti
Pirmą kartą bandydiu kepti Juodajį mišką... tai jį prieš dieną pasidartyti? Jam pastovėti pakanka 1 dienos ar 2?
Šokoladinis biskvitas:
120 gr. kambario temperatūros sviesto
200 gr. cukraus
200 gr. miltų
2 kiaušiniai
40 gr. kakavos
190 ml. kefyro
1,5 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. sodos
Nu man durnai galvai pasakykit... kam į tą patį biskvitą dėti ir sodos ir kepimo miltelių... ar aš kažko nesuprantu... ar dabar viską jau krauna....? Mano nuomone tik arba sodą... arba kepimo miltelius reikia dėti
Pirmą kartą bandydiu kepti Juodajį mišką... tai jį prieš dieną pasidartyti? Jam pastovėti pakanka 1 dienos ar 2?
QUOTE(wavin @ 2010 10 06, 11:42)
sveikos... atradau receptą vieno tortuko... tiksliau šokoladinio biskvito :
Šokoladinis biskvitas:
120 gr. kambario temperatūros sviesto
200 gr. cukraus
200 gr. miltų
2 kiaušiniai
40 gr. kakavos
190 ml. kefyro
1,5 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. sodos
Nu man durnai galvai pasakykit... kam į tą patį biskvitą dėti ir sodos ir kepimo miltelių... ar aš kažko nesuprantu... ar dabar viską jau krauna....? Mano nuomone tik arba sodą... arba kepimo miltelius reikia dėti
Pirmą kartą bandydiu kepti Juodajį mišką... tai jį prieš dieną pasidartyti? Jam pastovėti pakanka 1 dienos ar 2?
Šokoladinis biskvitas:
120 gr. kambario temperatūros sviesto
200 gr. cukraus
200 gr. miltų
2 kiaušiniai
40 gr. kakavos
190 ml. kefyro
1,5 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. sodos
Nu man durnai galvai pasakykit... kam į tą patį biskvitą dėti ir sodos ir kepimo miltelių... ar aš kažko nesuprantu... ar dabar viską jau krauna....? Mano nuomone tik arba sodą... arba kepimo miltelius reikia dėti
Pirmą kartą bandydiu kepti Juodajį mišką... tai jį prieš dieną pasidartyti? Jam pastovėti pakanka 1 dienos ar 2?
Yra cia tokiu biskvitu, kur dedasi ir soda ir kepimo milteliai. Nebijok ir dek, gausis viskas gerai
Na juodaji miska uzteks ir diena pries pasidaryt.
Papildyta:
QUOTE(airius @ 2010 10 06, 10:20)
Labai graziai ir skaniai atrodo Ambasadorius, vyro gimtadienis uz savaites, galvoju gal reik bandyt, dabar skausmelis-ar ambasadoriu ar snikersa, snikersas ragautas, skanus, bet ambasadorius sugunde
Man irgi butu sunku pasirinkti nes abu be gaaalo skanus. Abu mano favoritai, ir dar baltasis braskiu sapnas. Bet siaip, jei neragave ambasadoriaus meducio, tai paragaukit, nes zinau, kad nenusiraminsit vistiek neparagave tik jei kepsit 24 cm formoj, tai reiktu is pusantros normos tesla darytis, nors man gavosi laksteliu iskepiau 20 siandien. Buciau pasistengus, tai dar buciau kelis padarius, bet kad tiek nusibodo kept...