Na, pagaliau surasiau as visa torto kepimo eiga
Vakar suvalgem torciuka, tai vos spejau nufotkinti paskutinio gabalelio pjuvi - visai buvau pamirsus apie pjuvio nuotrauka. Torto skonis - fantastiskas!!! Vienas berniukas niekada nevalgo tortu! Jo mama buvo nustebus, kai jis suvalge viena gabaleli ir paprase antro. Taigi, Ferrero Rocher tortas - gal labiau ne vaikams, nors alkoholio kaip ir nera, bet romo esencija priduoda tokio turtingumo ir alkoholio skonio siam tortui.
Ferrero Rocher tortas
Biskvitui reikes:
6 dideliu kiausiniu
276 g. cukraus
276 g. miltu
1 pakelio sokolado milteliu (apie 15-20 g.) arba 2 v. Saukstus kakavos
78 g. aliejaus
Keletos lasu romo esencijos
Biskvita ruosti panasiai kaip ir rafaelo svajones (fantastiskas receptas, aciu autorei
):
kiausinius ir cukru plakti mikseriu apie 5 minutes, palaipsniui plakant supilti alieju ir dar plakti apie minute, ipilti romo esencijos, atsargiai imaisyti persijotu miltu, kepimo milteliu ir sokolado milteliu (kakavos) misini. Tesla padalinti i tris lygias dalis ir kiekviena iskepti atskirai 190 laipsniu kaitrumo orkaiteje 10-15min. Be abejo, galima iskepti visa biskvita ir veliau ji supjaustyti, bet as kepu butent atskirai kiekviena.
Pertepimams reikes:
Sokoladiniam pertepimui:
100 g. Sokolado,
50g. grietineles,
50g. sviesto,
keletos lasu romo esencijos.
Sokolada istirpinti vandens voneleje ar mikrobangineje, i dar karsta sokolada, nuolat maisant supilti grietinele ir imaisyti sviesta, ilasinti keleta romo esencijos lasu. Palikti austi. Tuo tarpu pasiruosti antra pertepima.
Sokoladines grietineles pertepimui reikes:
50 g. Kartaus juodo sokolado,
250 g. riebios grietineles
Keletos lasu romo esencijos
Sokolada istirpinti mikrobangineje arba karsto vansens voneleje. Grietinele issiplakti iki standumo, pries baigiant plakti plona srovele pilti ATVESUSI, bet ne atsalusi ir ne karsta sokolada dar siek tiek kartu paplakti.
Torto surinkimui reikes: nesmulkintu lazdynu riesutu (as perku be luobeles), sausu vafliu lakstu (apie 4-5) bei skystimelio sulaistymui (laisciau su vandens, cukraus ir romo esancijos sirupu).
Surinkimas deti pirma sokoladinio biskvito sluoksni, ji sulaistyti (as purskiu purkstuvu labia tolygiai susilaisto biskvitas ir niekad nebuna perdaug dregnas), uztepti dar siek tiek silta pirmaji sokolado misini, gausiai apiberti lazdyno riesutais (as suberiau apie 200g.), riesutukai turetu buti vienas salia kito padengti beveik visa torta, tada uzdeti antra biskvita, ji sulaistyti, aptepti grietineles su sokoladu kremu ir gausiai apiberti sausu vafliu trupinukais, deti trecia biskvita.
Veliau aptepti sviesto (sarlot ar sviesto-kondencuoto pieno kremu ir puosti pagal sugebejimus ir pageidavimus). Labiausiai tiktu puosti sokoladu, grietinele, tada nera butina aptepti sviesto kremu.
Pjuvio foto (ne itin kokybiska, nes jau paskutini gabaleli pagavau)