Nu jūs labai naiviai mąstot, kad jums čia kas ims ir pasakys kiek kas kainuoja litais, centais todėl, kad nėra jokių oficialiai nustatytų įkainių. Jei būtų, tai tokia tema išvis neegzistuotų. Ir če nėra jokios konkurencijos baimės, kad kažkas dar verstis pradės mezgimu. Tai jūs nesiverčiat mezgimu, nes įkainių nežinot? Nejuokinkit. Kas nori dirbti tokį darbą, tai ir dirbs ir įvertins savo darbą taip, kaip jam atrodo verta.
Aš nertą tikrai kokybišką ir originialią staltiesę įvertinčiau 300-500 Lt, nes tai prabangos prekė, interjero dizainas, išskirtinis rankų darbo gaminys. Ar aš už tiek pirkčiau - dabar ne, nes neturiu tiek pinigų. Jei būčiau bagota ir norėčiau kažkokį tai estetinį pasitenkinimą pajusti - pirkčiau užsimerkus.
QUOTE(taram-param @ 2010 09 25, 12:06)
Nu jūs labai naiviai mąstot, kad jums čia kas ims ir pasakys kiek kas kainuoja litais, centais todėl, kad nėra jokių oficialiai nustatytų įkainių. Jei būtų, tai tokia tema išvis neegzistuotų. Ir če nėra jokios konkurencijos baimės, kad kažkas dar verstis pradės mezgimu. Tai jūs nesiverčiat mezgimu, nes įkainių nežinot? Nejuokinkit. Kas nori dirbti tokį darbą, tai ir dirbs ir įvertins savo darbą taip, kaip jam atrodo verta.
Aš nertą tikrai kokybišką ir originialią staltiesę įvertinčiau 300-500 Lt, nes tai prabangos prekė, interjero dizainas, išskirtinis rankų darbo gaminys. Ar aš už tiek pirkčiau - dabar ne, nes neturiu tiek pinigų. Jei būčiau bagota ir norėčiau kažkokį tai estetinį pasitenkinimą pajusti - pirkčiau užsimerkus.
Jau gailiuosi, kad pradėjau klausinėti.
Taip, aš tuo nesiverčiu ir neketinu. Nes gyvenu mažame mieste ir tokioms kainoms daug klientų neatsirastų, o kainų pasižiūrėti juo labiau nėra kur.
Klausiu nes pačiai smalsu žinoti kiek kainuoja padaryti darbeliai
O staltiesės prašė nunerti, bet pinigų iš viršininkės neimsi, galima tik kaip "kišiukui" Todėl ir klausiu.
Viskas dabar gal suprasit, kodėl klausinėju.
Ne tai viskas normalei - klauskit. visoms če tas aktualu. bet nerekikia sakyti, kad če visos užsislaptinusios dirba ir tik viena kitą šnipinėja ir atmušinėja naujas mezgėjas. Aš ne mezgėja, jei megzčiau savo darbą tiek įvertinčiau, kiek parašiau aukščiau (aš če rimtai). Kiekvienas savo darbą skirtingai vertina. Tai jei pinigų nežadat iš viršininkės imti - tai kame klausimas tada nesuprantu. Numezgat ir padovanojat. Kažkur tikrai buvo parašyta - už metrą 10, 15, 20 cnt ima. Tai vat kai sumegsit ir pasiskaičiuosit. jei atrodys, kad gavos "per brangiai' biški nuleisit kainą, a jei per mažai - pakelsit.
Dar pridėsiu dėl to, kad niekas konkrečiai nepasako kiek kas kainuoja. Sunku yra įvertinti savo darbą, o kai kažkas kitas paprašo įvertinti svetimą darbą tai dar sunkiau. Nes nematai daikto, negali jo pačiupinėt, neaiški nei siūlų nei darbo kokybė. Man tai pats blogiausas dalykas atrodo, kai autorius nesugeba savęs įvertinti ir dar pasako - kiek duosit? tai man gal vienaip atrodo. Duočiau aš už šaliką šimtą litų. kažkam gal kosmosas tokie pinigai, kas tik šeip chaltūrai mezga, o kažkam gal če baisus jo darbo nuvertinimas. Todėl kiekvienas pats turėtų save įvetinti.
Dar pridėsiu dėl to, kad niekas konkrečiai nepasako kiek kas kainuoja. Sunku yra įvertinti savo darbą, o kai kažkas kitas paprašo įvertinti svetimą darbą tai dar sunkiau. Nes nematai daikto, negali jo pačiupinėt, neaiški nei siūlų nei darbo kokybė. Man tai pats blogiausas dalykas atrodo, kai autorius nesugeba savęs įvertinti ir dar pasako - kiek duosit? tai man gal vienaip atrodo. Duočiau aš už šaliką šimtą litų. kažkam gal kosmosas tokie pinigai, kas tik šeip chaltūrai mezga, o kažkam gal če baisus jo darbo nuvertinimas. Todėl kiekvienas pats turėtų save įvetinti.
QUOTE(Agnesyte @ 2010 09 25, 11:17)
Jau gailiuosi, kad pradėjau klausinėti.
Taip, aš tuo nesiverčiu ir neketinu. Nes gyvenu mažame mieste ir tokioms kainoms daug klientų neatsirastų, o kainų pasižiūrėti juo labiau nėra kur.
O staltiesės prašė nunerti, bet pinigų iš viršininkės neimsi, galima tik kaip "kišiukui" Todėl ir klausiu.
Aš jūsų vietoj imčiau tik už siūlus o darbą dovanočiau ateinančių kalėdų proga (ar kaokia kita proga) nes jei viršininkė supratinga tai sumokės kitu būdu žodžiu paslauga už paslaugą.
p.s. čia tik mano nuomonė ir kaip aš elgčiausi šioje situacijoje
QUOTE(savitre @ 2010 09 25, 12:39)
Aš jūsų vietoj imčiau tik už siūlus o darbą dovanočiau ateinančių kalėdų proga (ar kaokia kita proga) nes jei viršininkė supratinga tai sumokės kitu būdu žodžiu paslauga už paslaugą.
Mano darbelis viršininkei bus jau ne pirmas , už pirmą gavau saldainių dėžutę, o nėriau saldaininę.
http://www.part.lt/i...d52fae3b951.JPG
Aš kaip ir dalis kitų, savo darbus dovanoju, pinigų neimu. Bet kai praverčiau šią temą, tai pasirodo mano dovanos gana brangios
QUOTE(Agnesyte @ 2010 09 25, 12:22)
Mano darbelis viršininkei bus jau ne pirmas , už pirmą gavau saldainių dėžutę, o nėriau saldaininę.
Aš kaip ir dalis kitų, savo darbus dovanoju, pinigų neimu. Bet kai praverčiau šią temą, tai pasirodo mano dovanos gana brangios
labai gražus darbelis bet deja kartais daugeliui tenka pasitenkinti kurybinių malonumu o apie gerą uždarbį iš malonaus darbelio retai kada gaunam, todėl nusprendžiau (kalbu tik apie save) gaminti tik tuos darbelius kurie man teikia didžiausia pasitenkinimą o specialiai pardavimui nieko negaminti nes dabar esu ant vienos klientės labai pikta (nu aišku iš tikro negaliu aš ant jos pykti...) numezgiau jai suknelę dėl kainos derėjosi kiek tik galėjo (bet prie pagaminto rūbo nesikabinėjo o derybos vyko tik prieš darbo pradžią) o po kažkurio laiko sužinau kad mano megzta suknelę pardavė dvigubai (o gal ir brangiau, nes ji iš tų kurios iš eskimui šaldytuvą parduotų) brangiau savo kolegei. visas pyktis ir ima kad žmogus iš kito juodo darbo pelnosi, jei būtų pasakius kad vėliau ja parduos pyktis tikrai nebūtų ėmęs
nu bet va - nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Dabar žinosit, kad savo darbus drasiai galit dvigubai brangiau pardavinėt
QUOTE(taram-param @ 2010 09 25, 12:44)
nu bet va - nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Dabar žinosit, kad savo darbus drasiai galit dvigubai brangiau pardavinėt
ne dabar žinau kad man gamybos malonumas yra kur kas svarbesnis už pinigus (nes ta suknelė man širdį pykino nekilo rankos jos gaminti tiesiog save prievartavau kad tik pagaminčiau) man nera nieko baisiau kaip megzti pagal pavyzdį labai patinka dirbti pagal savo sukurta viziją, o paskui ar aš ją nešiuosiu/naudosiu pati ar parduosiu šia jau kitas klausimas. tiesiog šitas įvykis pakeitė mano požiūrį į rankdarbius ir supratau kad tikrai nesu tas žmogus kuris gali ir nori aprengti visa lietuvą man maloniau visai kas kita tai kol turiu galimybę dirbti tik dėl malonumo aš tai ir darysiu
oi sunkus tas kainu klausimas.vos ne retorinis
as manau,kad tik pati mezgeja gali tinkamai savo darba ivertinti,o paskui turi galimybe pasitikrinti.jei tavo darbus perka-reiskia gera kaina,jei mazai perka-mazinam kaina,jei matom,kad eile penelyg ilga susidare-didinam
Bet tai pasiekiama tikrai per ilga laiko tarpa.
as manau,kad tik pati mezgeja gali tinkamai savo darba ivertinti,o paskui turi galimybe pasitikrinti.jei tavo darbus perka-reiskia gera kaina,jei mazai perka-mazinam kaina,jei matom,kad eile penelyg ilga susidare-didinam
QUOTE(savitre @ 2010 09 25, 12:49)
man nera nieko baisiau kaip megzti pagal pavyzdį labai patinka dirbti pagal savo sukurta viziją,
oi kap gerai suprantu. mane kartais "pykinti" pradeda ir nuo savo vizijų "superinių", nes būna, kad per plačiai užsimoju ir tenka dantis sukandus damušinėt mezginį, nes nesinori nebaigto numesti. Bet kai matai galutinį rezultatą viskas pasimiršta Nors kad ir koks fainas man mano darbas bebūtų, niekada turbūt neapsiimčiau antrąkart to paties rankdarbio daryt
QUOTE(Viliuteee @ 2010 09 25, 12:52)
oi sunkus tas kainu klausimas.vos ne retorinis
Tai vat būtent. Če manau kaip ir kiekvienam darbe - kol esi žalias gauni mažiau, su laiku ateina patirtis, įgudžiai, klientų ratas, profesionalumas ir pan, tada ir pinigai kiti. Tik gaila, kad tie klientai dažnai nesugeba atsirinkti, eina ten kur pigiau. Nežinau, gal kai litų kišenėj tiek tėra, tai bandai kažkokia prabangos iliuzija susikurti minimaliom sanaudom, o į kokybę jau nebežiūri, by tik iš toli pažiūrėjus gerai atrodo
QUOTE(Agnesyte @ 2010 09 25, 09:41)
Deja ten tik : "aš imčiau tiek, aš siūlau tiek". Konkretumo neradau.
O tai ko dar reikia? Kiekviena rašo pagal save, o jūs išsirenkat patį priimtiniausią variantą.