QUOTE(dailele @ 2011 12 21, 11:22)
Visškai susipainiojau
Nieko originalaus nekuriu, neturiu tam gabumų, bet mezgu ir neriu, naudoju schemas, įdėjas iš žurnalų, interneto. Tikrai ne visada žinau iš kur kokia shema pas mane atsirado, ir per daug nekreipiu dėmesio į mažas raideles nuotraukų apačioj. Tai taip išeina jau pažeidinėju autorių teises kai kas nors nuperka kokią staltiesę? Ar užtenka visiems garsiai paskelbti: aš nesukūriau šio modelio tik padariau kopiją. Bet lyg ir kopijų daryt negalima
Brangioji jei sedi namuose ir uzsiimi mezgimu kaip papildoma veikla, puiku! Niekas tau uz tai per galva neduos. Jei mezgi is zurnalu viena kita modeli pardavimui ir niekas nenubaus. Net jei kliente ateis us mano modeliu ir sakys numegzk toki ir tu ji numegzsi, niekam nesakysi niekur nesirodysi, niekas ir nesuuos. Bet jei tu idesi i savo internetini albuma, kaip pavyzdi "galiu toki numegzti" ir as ji aptikiu, busit maloniai paprasyta ji istrinti. Jei schemute yra publikuota, vadinas galima megzti viena kita pavyzdi, bet ne masine gamyba.
Jei shema publikuota ir koks zurnalas ji isspausdins be autoriaus sutikimo ir be jo vardo tai jau autoriniu teisiu pazeidimas. megzkit ir ramiai miegokit.
Yra buve kad mano vaikiska suknute viena mamyte nusimezgz is nuotraukos savo dukrytei, buvo net malonu, kad mano kurinys kazkam idomus. Bet ta modeli isvydus publikuota su kito autoriaus pavarde nebuciau apsidziaugus.
QUOTE(savitre @ 2011 12 21, 12:17)
bet kur garantija kad kažko panašaus niekas nieko nesukure? už tad ir sakau kad tik geras advokatas irodys kad tai du skirtingi darbai o ne plagijavimas
tiesa kad jei nenori kad nukopijuotu neviešink foto naudok tik savo asmeniniam albume
Ir taip atsitinka, kad vienu metu skirtingose pasaulio salyse buvo israsti atradimai. Tuo atveju pirmasis uzpatentaves yra savininkas.
Nu pavizdziui kaip tos skraistes su dirzu ispynimas, gi ne mano sugalvotas, tai tik atskira detale, paskutiniu metu labai madinga ir naudojama tiek siuvime tiek mezginuose. Ir nesakau kad esu to ispynimo savininke, sis modelis numatytas ir be ispynimo, cia jau objekto visuma, mano kurinys.
O publikavimas viesai , kad ir SM gali buti svarus yrodimas kad pirmas sukurei, nes kuri laika lieka archyvas su data, kuri suklastoti sunku
O ikvepimo ir pati ieskau internete, semiuosi is kitu kureju. Bet niekada nekopijuoju 1/1.
Pvz:
stai kenzo balta suknele siuvineta. Man labai patiko siuvinejimo ideja. Gi ne Kenzo ji isrado...
Sios suknutes ikvepti mano darbai:
Tai jau ne plagiatas ir ne kopija.