Įkraunama...
Įkraunama...

Nertų ir megztų drabužių darbo įkainiai

QUOTE(AlinaRS @ 2011 12 17, 11:30)
Bet kaip padaryta ta pradzia i uzsieni, jei neturi pazistamu sad.gif

o kam tie pazhystami?
yra daug saitu kur gali pardavinet savo rankdarbius be jokiu pazhystamu. Ir nemazhai lietuvaichiu puikiai prekiauja:

www.etsy.com
www.dawanda.com
www.artfire.com
www.ebay.com
Atsakyti
perle70, nuosirdziai uzjauciu, kad teko toki "malonuma" patirti.. doh.gif nu kaip tokiais atvejais nesikekti? blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(perle70 @ 2011 12 17, 13:23)
sveikos merginos, isiterpsiu ir as i jusu diskusijas...buvo man vasara tokia situacija, uzsiprase airisku nerimu nertos progines sukneles viena ponia, pusantro menesio tikraja to zodzio prasme ariau, pati pirkau siulus, laksciau po visas Kauno parduotuves tinkamo atspalvio pamusalo, svarofskio akuciu. O ji likus savaitei iki atsiemimo pareiske, kad negali tiek sumoketi, kiek buvom sutarusios, nes nusipirko nauja mobilu uz kelis tukstancius, kelione i sicilija laukia. Vienu zodziu ji pasiule 500 pigiau, butu gavesi, kad dirbau uz 20 lt per diena, tiksliau uz 14 valandu pamaina. Kai pasakiau vyrui, tas is viso uzdraude atiduot ta suknele...ir buvo teisus, uz truputi didesnius pinigelius ja paeme vienas vestuviniu rubu salonas...stai toks buvo man nuotykis,  smile.gif

va man idomu ar jie neprašė kokiu nors dokumentu? patento saskaitos ir pan?
Atsakyti
QUOTE(Sissta @ 2011 12 17, 14:32)
perle70, nuosirdziai uzjauciu, kad teko toki "malonuma" patirti..  doh.gif nu kaip tokiais atvejais nesikekti? blink.gif  doh.gif

pabumbejau sau po nosim ax.gif , siaip esu titaniskos ramybes lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(savitre @ 2011 12 17, 16:02)
va man idomu ar jie neprašė kokiu nors dokumentu? patento saskaitos ir pan?

ne, neprase....o siaip as dirbu su verslo liudijimu ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamytė uogytė @ 2011 12 15, 15:12)

O alpaka, ypac baby alpaka tai kaip silkas, labai svelni.

baby alpaca su silku Lietuvoj 18 lt kainuoja, tai nepigus malonumas, bet teko megzt is ju tai tikrai mieli siulai, o per akcijas gerai paieskojus uzsieny, daug pigiau galima rast, kazkur maciau po 2,85 eur, tai gaunas po beveik 10 lt be siuntimo, tai kai labai noresiu pirksiu geriau uzsieny per tarpininkus, tai pigiau gausis su visais tarpininkavimo procentais ir siuntimo mokesciais, nei cia Lietuvoj, tai perkant 10 vnt galima sutaupyt apie 40 lt
Atsakyti
O man tai visada idomu patampa kai pasako, kad "tai gi masina mezga", kaip tos moterys isivaizduoja kaip ta masina mezga. Toks ispudis, kad masinai is kito kambario nurodyma duodi "megzk S dydzio megztuka, idek kelias spalvotas juosteles" ir po keliu akimirku vualia - mezginys jau ant stalo smile.gif Jeigu taip paprasta butu tai net neabjoju, kad kiekviena ta masina turetu ir pati megztu. Taip, numegzti su masina galima greiciau nei rankomis, bet gi lieka visa apdaila, dar reikia nepamirsti ir pacios masinos kainos, bei jos ekspuatacijos islaidu, o ir nezinau kaip pas kitas, bet pas mane tai jai skirtas cielas kambarys, nes nusibodo tam, kad valanda pamegzciau, pusvalandi ja ruosti darbui, o paskui atgal i dekla sudedineti.
Bet dziaugiuosi, kad retai tokiu klijenciu turiu.
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2011 12 19, 12:04)
O man tai visada idomu patampa kai pasako, kad "tai gi masina mezga", kaip tos moterys isivaizduoja kaip ta masina mezga. Toks ispudis, kad masinai is kito kambario nurodyma duodi "megzk S dydzio megztuka, idek kelias spalvotas juosteles" ir po keliu akimirku vualia - mezginys jau ant stalo smile.gif Jeigu taip paprasta butu tai net neabjoju, kad kiekviena ta masina turetu ir pati megztu. Taip, numegzti su masina galima greiciau nei rankomis, bet gi lieka visa apdaila, dar reikia nepamirsti ir pacios masinos kainos, bei jos ekspuatacijos islaidu, o ir nezinau kaip pas kitas, bet pas mane tai jai skirtas cielas kambarys, nes nusibodo tam, kad valanda pamegzciau, pusvalandi ja ruosti darbui, o paskui atgal i dekla sudedineti.
Bet dziaugiuosi, kad retai tokiu klijenciu turiu.

drinks_cheers.gif nors pas mane ir rankinė ir neesmė kad pvz sijoną mezgiau geras penkiolika minučių bet apdailą darau jau dvi dienas
Atsakyti
nors ir mašina mezgant reikia pakankamai daug darbo dar paskui idėti bet mašina megzti darbeliai negali kainuoti tiek pat kiek ir rankom megzti rūbeliai. tokia mano nuomonė
Atsakyti
Tai, ka galiu numegzti masina, nemezgu rankom. O kai prisigalvoju visokiu imantrybiu kuriu masina niekaip nenumegsi tai ir prasau atitinkamos kainos mirksiukas.gif . Paprasto megztuko megzto masina ar rankom is vienodu siulu verte tokia pati. Nereik pamirsti kad mezgimo masinos labai brangios ir jos turi atsipirkti, o kai sugenda reikia taisyti ir sugedusias detales reikia keisti.
Taigi mano nuomone verte tokia pati.

Ir visgi mano nuomone ne ranku darbe verte (meistriskumas, kurybiskumas, kokybe suteikia daiktui verte). Jug rankom , kreivom akim megztas megztinis is kokiu akriliniu siulu papigiaj ir dar negraziai susiutas bus mielas kazkam nes daug meiles jame ideta, bet ne toks vertingas kaip meistriskai, be siuliu , sudetingu rastu megztas kasmyro megztinis.
Atsakyti
QUOTE(Mamytė uogytė @ 2011 12 19, 17:49)
Tai, ka galiu numegzti masina, nemezgu rankom. O kai prisigalvoju visokiu imantrybiu kuriu masina niekaip nenumegsi tai ir prasau atitinkamos kainos mirksiukas.gif . Paprasto megztuko megzto masina ar rankom is vienodu siulu verte tokia pati. Nereik pamirsti kad mezgimo masinos labai brangios ir jos turi atsipirkti, o kai sugenda reikia taisyti ir sugedusias detales reikia keisti.
Taigi mano nuomone verte tokia pati.

Ir visgi mano nuomone ne ranku darbe verte (meistriskumas, kurybiskumas, kokybe suteikia daiktui verte). Jug rankom , kreivom akim megztas megztinis is kokiu akriliniu siulu papigiaj  ir dar negraziai susiutas  bus mielas kazkam nes daug meiles jame ideta, bet ne toks vertingas kaip meistriskai, be siuliu , sudetingu rastu megztas kasmyro megztinis.

nemaišykit skirtingu dalyku tokiu kaip kašnyro siulai ir akrilo siulai tai du skirtingi dalykai lyginkit du vienodu siulu megztukus tik isivaizduokit kad viena jus pati numezget rankom ir kita toki pat tik mezget mašina. ar jums atrodo kad vie abu buvo alikti per vienoda laika ir vienodai jie jums verti?

tai kad mezgimo mašinos dėvisi tai savaime suprantama ir virbalai dėvisi ir juos karts nuo karto reikia pasikeisti. ir daugelis mezgimo mašinas perka dėl to kad joms taip patogiau. o aš asmeniškai darbeli gaminta mezgimo mašina laikau jau visai kitokio tipo rankdarbiu man tai labiau prilygsta siuvimui o ne mezgimui.

Ačiū kad suprantat kad tai tik mano nuomonė
Atsakyti
QUOTE(savitre @ 2011 12 19, 18:11)

As puikiai suprantu kad tokia jusu nuomone, ir gerbiu jus uz toki tvirta nuomones turejima friends.gif
Tiesiog mano nuomone kitokia.
Ir as ilgai galvojau taip kaip jus, kad ranku darbas vertesnis nei mezgimo masina megztas.

Vienoje mugeje atsitiko taip kad sale manes buvo moteriske su mezginiukais vaikams, rankom megzti megztukai spalvoti dailiai padaryti bet nu nieko ypatingo, ji juos pardavinejo po 25 eurus. o as salia savo sukneles megztas masina, originalias pardavinejau po 130euru. Ta moteryte nepardave nieko, o as kelias sukneles. Ir vat tada supratau kad ne ranku darbas verte, o ideja originalumas ir meistriskas idejos ispildymas.
Paimkim du vienodus modelius vienodais siulais megztus tik vienas megztas rankom, o kitas masina. Kaip manot kuri rinksis pirkejas, ta i kuri daug meiles ideta kurio akys nevisai tolygios daug valandu sugaista ar ta kuris masina megztas, graziai uzbaigtas, uz ta pacia kaina. Rrinktus ta kuris megztas masina (is patirties sakau). Siuo atveju rinka diktuoja ranku darbo kaina(labai gaila bet siuo atveju ranku darbas nera vertingesnis pinigine israiska, bet neikainojamas sentimentaliai, ikrautas geru emociju, palinkejimu.)

Bet juk yra tokiu meistru kurie sukuria tokius sedevrus , kuriu jokia mezgimo technologija nepakartos - tai yra tikroji ir pati didziausia ranku darbo verte.

Beja nereiktu lyginti siuvimo su mezgimu mzegimo masina. Mezgant mezgimo masina labai daug ranku darbo. Reikia ir daug igudziu, nevisada iseina is pirmo karto ax.gif

Atsakyti