Įkraunama...
Įkraunama...

Amerikos įtaka pasauliui

QUOTE(vilnera @ 2010 08 19, 19:55)
Kinija tai Kinija.. O vat man dar labai idomu Lietuvos perspektyvos.. Ka manot apie tai? Pati sau kiek bandau paisyt ateities vaizdelius, tai prisipazinsiu-nelabai anie mane dziugina.. Nedevalvavom lito kaip zmones-turim nekonkurencingas prekes (per brangias).. Vadinasi, kad pataptume konkurencingi, teks mazint algas,ir taip mazint sanaudas,tada gal isjudinsim eksporta. Nes tik jis gali apsaugot nuo bankoto, nes vidaus rinka yr tokia mizeriska ir neigali, kad kalbos negali but,jog tas kazkaip pades issikapanot..Vadinasi,lieka tik eksportas.
Mazeja algos,mazeja perkamoji galia,mokesciai, biudzetas, skolos aptarnavimas ir skola dideja.. Na,zodziu.. Gal kas turi kokiu optimistiskesniu minciu?

Lietuva yra idomus krastas. Statistika neatitinka tikroves. Zmones neturi pinigu, bet perka ir gyvena. Atliekant statisnes apklausas, velgi tikros situacijos nesuzinosi, nes duomenys pateikiami klaidingai.
Tenka apgailestauti, bet tol kol lietuviai neprades patys rupintis savimi, ar neatsiras lyderis, kuris sugebes isjudinti tauta. BEt tai tik drambliuko svajones, na bet juk viltis durniu motina ax.gif
Tol kol zmones nemastys rinkdami seima, o vyriausybe atstovaus tik savo atstovaujancios frkacijos intereus nieko gero nebus.
Atsakyti
O va...

[/quote]

Artimiausiu laiko to tikrai nebus, euro atsisakymo Vokietijoje, neveltu ji gelbejo is bankroto Graikija, duodama siai didziausia suma, be to tai zlugdytu ES strategija.
Papildyta:
QUOTE(Žilinskienė @ 2010 08 19, 21:00)

ne tas žodis, kokia aš įtartina. Aš tiesiog...bet Obama man vis tiek nepatinka biggrin.gif

Zilinskiene, as jus uzmusiu, jei jums nepatinka Obama, tuo labiau... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 08 19, 20:03)
Lietuva yra idomus krastas. Statistika neatitinka tikroves. Zmones neturi pinigu, bet perka ir gyvena. Atliekant statisnes apklausas, velgi tikros situacijos nesuzinosi, nes duomenys pateikiami klaidingai.
Tenka apgailestauti, bet tol kol lietuviai neprades patys rupintis savimi, ar neatsiras lyderis, kuris sugebes isjudinti tauta. BEt tai tik drambliuko svajones, na bet juk viltis durniu motina  ax.gif
Tol kol zmones nemastys rinkdami seima, o vyriausybe atstovaus tik savo atstovaujancios frkacijos intereus nieko gero nebus.

o apie ką visa ta kalba? Vyriausybė neatstovauja frakcijos interesų. Jokia vyriausybė, bet kokios valstybės. Įstatymus vykdančioji institucija neatstovauja nieko. Tai ją gali atstovauti frakcijos, lobistai, visuomeninės organizacijos.
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2010 08 19, 20:55)
Kinija tai Kinija.. O vat man dar labai idomu Lietuvos perspektyvos.. Ka manot apie tai? Pati sau kiek bandau paisyt ateities vaizdelius, tai prisipazinsiu-nelabai anie mane dziugina.. Nedevalvavom lito kaip zmones-turim nekonkurencingas prekes (per brangias).. Vadinasi, kad pataptume konkurencingi, teks mazint algas,ir taip mazint sanaudas,tada gal isjudinsim eksporta. Nes tik jis gali apsaugot nuo bankoto, nes vidaus rinka yr tokia mizeriska ir neigali, kad kalbos negali but,jog tas kazkaip pades issikapanot..Vadinasi,lieka tik eksportas.
Mazeja algos,mazeja perkamoji galia,mokesciai, biudzetas, skolos aptarnavimas ir skola dideja.. Na,zodziu.. Gal kas turi kokiu optimistiskesniu minciu?

Vilnera, emigracijos temoje bandziau kelti problema, buvau uzdusinta, motyvas, kad Lietuvoje gerai, tik zmones nepakantus, pikti, vis laukia is valstybes paramos, neturedami teises, buvo tikrai skausmingas.
Atsakyti
[quote=alisia28,2010 08 19, 20:06]
O va...

[/quote]

Artimiausiu laiko to tikrai nebus, euro atsisakymo Vokietijoje, neveltu ji gelbejo is bankroto Graikija, duodama siai didziausia suma, be to tai zlugdytu ES strategija.
Papildyta:

Zilinskiene, as jus uzmusiu, jei jums nepatinka Obama, tuo labiau... biggrin.gif
[/quote]

Vokietija apskritai seniai padėjus ant visos tos ES. Labiausia buvo prieš prieš jos plėtrą.
Šitą, o įrankį savo turėsit ar man atsinešt biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Žilinskienė,2010 08 19, 21:13]
Papildyta:

[/quote]

Vokietija apskritai seniai padėjus ant visos tos ES. Labiausia buvo prieš prieš jos plėtrą.
[/quote]
Gerai, supratau,turesiu iranki, pasiimsiu koki Guji, sorry Kuji ir desiu per galva negailedama. biggrin.gif
Atsakyti
[quote=alisia28,2010 08 19, 20:17]
[/quote]
Gerai, supratau,turesiu iranki, pasiimsiu koki Guji, sorry Kuji ir desiu per galva negailedama. biggrin.gif
[/quote]

nu būtumėt vyras tai sakyčiau plačiai neišsižerkit, nes jei jau nepataikysit...o dabar tai tai sakau nu svarbiausa pasirinkit kad iškelt galėtumėt.
Atsakyti
[quote=Žilinskienė,2010 08 19, 21:21]
[/quote]

nu būtumėt vyras tai sakyčiau plačiai neišsižerkit, nes jei jau nepataikysit...o dabar tai tai sakau nu svarbiausa pasirinkit kad iškelt galėtumėt.
[/quote]
biggrin.gif svarbiausia, kad pasaulyje vyrautu taika, Zilinskiene...ir, kad mes, moterys, skleistumeme aplink grozi, Zilinskiene...Kad vyrai butu laimingi, matydami grazias moteris, Zilinskiene... ir dar simtai, kad.... biggrin.gif
Vilnera, o jums irgi nepatinka Obama? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alisia28 @ 2010 08 19, 18:06)
Bukit zmones, nesipykit, a?
Yra ta Rusijos gresme, yra, neveltui JAV siekia siltensiu santykiu, liberalizmo ivedimo, ES pletros, NATO nauju nariu...
Bet dar didesne problema Kinijos pletra pasaulyje, neisvengiamai artejama prie...ko?

Mano nuomone didesnė grėsmė yra ne iš Rusijos pusės, nes jos galia pasaulyje pamažu slopsta senkant ištekliams, bet būtent iš JAV, nes jų sprendimai dažnai nepaaiškinami sveiku protu. Neseniai proamerikietiškame TIME skaičiau straipsnį apie tai, kad mirė teroristus rėmęs žmogus, bet TIME sugebėjo pasakyti: taip, jis buvo teroristas, bet mes mylime ir atiduodame jam pagarbą už tai, kad jis pasisakė prieš Iraną. Dvigubi standartai šiek tiek baugina, tsakant. Nežinau, ko labiausiai bijo Amerika, ar to, kad negalės kovoti prieš Iraną, kai jie turės atominį ginklą (o manau, kad jau ir turi), ar to, kad Iranas gali sunaikinti jų tarpinę stotelę į Viduriniuosius Rytus - Izraelį. O viso to reikalas manau yra Amerikos baimė parasti galią pasaulyje t.y. neprarasti jos daugiau, nei jau prarado verslams keliantis į Kiniją ir Indiją.

Ar Kinija mus turėtų neraminti? Nežinau. Neatrodo jie labai agresyvūs, bet jų nenoras vystytis ekologiškiau ir požiūris "jūs su savo industrine revoliucija paskubinote klimato kaitą, dabar yra mūsų eilė vystimuisi ir jūs neturėtumėte nurodinėti, kaip mums ką daryti". Taigi čia kyla klausimas: kas svarbiau: pristabdyti klimato kaitą ar išsivystyti?

Labiau mane neramina, ne pavėlavusi Kinijos "industrinė revoliuvcija", bet tai, kad jie pamažu perka Afriką, o tai neprisideda prie tenykštės korupcijos mažinimo ir jų vystymosi.

Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2010 08 19, 19:57)
Kinijoje vyraujanti vieno vaiko politika zada kirsti lemtinga smugi, zmones negimdo mergaiciu, nes tradicineje kinu visuomeneje berniukas rupinasi tevais senatveje.

Teko skaityti, kad kai suzinoma, kad laukiamasi mergaites, moteriai atliekamas abortas, o gimus mergaitei gali atsitikti taip, kad ji bus nuzudoma, nes mergaites tevams tureti neapsimoka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo English_tea: 19 rugpjūčio 2010 - 19:47
[quote=alisia28,2010 08 19, 20:33]
[/quote]
biggrin.gif svarbiausia, kad pasaulyje vyrautu taika, Zilinskiene...ir, kad mes, moterys, skleistumeme aplink grozi, Zilinskiene...Kad vyrai butu laimingi, matydami grazias moteris, Zilinskiene... ir dar simtai, kad.... biggrin.gif
Vilnera, o jums irgi nepatinka Obama? biggrin.gif
[/quote]
Obama man patinka.. Ale uzjauciu as ji, sunkiai jam ten tas savo reformas prastumt einasi..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(English_tea @ 2010 08 19, 21:45)
Mano nuomone didesnė grėsmė yra ne iš Rusijos pusės, nes jos galia pasaulyje pamažu slopsta senkant ištekliams, bet būtent iš JAV, nes jų sprendimai dažnai nepaaiškinami sveiku protu. Neseniai proamerikietiškame TIME skaičiau straipsnį apie tai, kad mirė teroristus rėmęs žmogus, bet TIME sugebėjo pasakyti: taip, jis buvo teroristas, bet mes mylime ir atiduodame jam pagarbą už tai, kad jis pasisakė prieš Iraną. Dvigubi standartai šiek tiek baugina, tsakant. Nežinau, ko labiausiai bijo Amerika, ar to, kad negalės kovoti prieš Iraną, kai jie turės atominį ginklą (o manau, kad jau ir turi), ar to, kad Iranas gali sunaikinti jų tarpinę stotelę į Viduriniuosius Rytus - Izraelį. O viso to reikalas manau yra Amerikos baimė parasti galią pasaulyje t.y. neprarasti jos daugiau, nei jau prarado verslams keliantis į Kiniją ir Indiją.

Ar Kinija mus turėtų neraminti? Nežinau. Neatrodo jie labai agresyvūs, bet jų nenoras vystytis ekologiškiau ir požiūris "jūs su savo industrine revoliucija paskubinote klimato kaitą, dabar yra mūsų eilė vystimuisi ir jūs neturėtumėte nurodinėti, kaip mums ką daryti. Taigi čia kyla klausimas: kas svarbiau: pristabdyti klimato kaitą ar išsivystyti?

Labiau mane neramina, ne pavėlavusi Kinijos "industrinė revoliuvcija", bet tai, kad jie pamažu perka Afriką, o tai neprisideda prie tenykštės korupcijos mažinimo ir jų vystymosi.

Papildyta:
Teko skaityti, kad kai suzinoma, kad laikiamasi mergaites, moteriai atliekamas abortas, o gimus mergaitei gali atsitikti taip, kad ji bus nuzudoma, nes mergaites tevams tureti neapsimoka.

Ir as taip manau, panasiai...
Maciau laida apie tai, kad Obama sparciai remia laboratorija, ieskancia keliu po zememis, anglies dioksido ismatoms. Vis dar nesekmingai. Didziausia jos konkurente-Kinija, kuri taip pat i sita reikala sparciai investuoja, kalusimas kuri pirma suspes...Bet vel gi, gal visa tai yra tik akiu dumimas, iskeliant Obama, kaip zaliuju lyderi, norint pridengti dvigubus standartus...
Atsakyti
Kas liečia Obamą - tai net nežinau, ką apie jį galvot. Aišku nelengva jam, kai senatas nelabai remia jo sprendimus, bet iš kitos pusės priešrinkiminiai jo pažadai, kad pasitrauks iš Irako okupacijos irgi nesipildo (mintis pamąstymui: kur ten jie pildysis, kai multimilijardiniai naftos kontraktai Irake neša tokį pelną, tai negi bėgsi nuo bliūdo, kuriame dar sriubos esti).
Atsakyti