Įkraunama...
Įkraunama...

Kas bus po euro įvedimo? Ką manote?

ar dabar patikimiau laikyti pinigus eurais, ar litais?
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2006 04 21, 22:14)
ar dabar patikimiau laikyti pinigus eurais, ar litais?

jo, man irgi šis klausimas iškilo g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Na ekonomistai tarkit zodi, kaip dabar santaupas laikyti litais ar eurais ?
Atsakyti
Na, ką manote dabar, kai patvirtino, kad euro kitais metais dar neturėsime? AR džiaugiatės?
Atsakyti
QUOTE(Simuko @ 2006 01 24, 00:13)
Brigita, o tai kas darosi Vokietijoje kaip susije su euru?pvz nedarbo lygis?

nesu ekonomiste, tai visu niuansu nezinau... ale mano puske gyvena vokietijoj jau apie 10m. tai "pergyveno"euro" ivedima... o ivedinejo ji labai idomiai. paslaugos, maistas ir pan. santykiu 1:1 buvo pakeista is markes i eura. o va atlyginimai paskaiciuoti pagal euro kursa... tai ir gavos, kad viskas pabrango 1,5 karto... nes is 4000 markiu algos liko nefontanai... kaip supratau juodai nukentejo paslaugu sfera, nes nueiti i baseina arpa pietaut uz 100 euru pasidare brangoka... tai negi neaisku: ner klienturos-ner navaro. o jei vaziuoji i minusa, tai ir darbuotojus atleidi... paprasta kaip 2x2... rolleyes.gif va tau ir nedarbas

QUOTE(Jurgitak @ 2006 04 01, 00:02)
Susidaro vaizdas, kad visa ES yra tik Vokietija ir Italija blink.gif Dvylika senųjų narių turi eurą, o tik 3 jo neįsivedė. O ką Airija blogai laikosi. g.gif  Ko tada lietuviai ten važiuoja.  blink.gif
Kodėl visada turime lygiuotis į blogiausiai susitvarkančius. blush2.gif  Daugiau optimizmo ir ieškokit pavyzdžių ten, kur tai išėjo į naudą. mirksiukas.gif
Nuvertės įsigytas turtas, oi kaip nuvertės. Stabilizuosis rinka. Baigs kaimiečiai pirkti butus už nerealias kainas, ir tada visų butų vertė kris. Vėl 1 kv. metras kainuos 1800 Lt, vietoj 3000 Lt.  tongue.gif

o tai ka airija gerai laikos g.gif man pvz. su savo alga labai gerai lietuvoj... i jokia airija neapsimoka vaziuot...be to paklausk, ka mato musu lietuviai airijoj ar londone be darbo g.gif paxalina ir taupo, nes jei atsipalaiduos, tai nuogais uzpakaliais liks doh.gif
italijoj situacija jau isnagrinejot, tai nediskutuosiu...
neseniai buvau briusely, tai galiu pasakyt algos ten irgi nefontanai doh.gif vidutinis tarnautojo atlyginimas mazdaug 1500euru... tai ka as zinau ar cia daug, kai normalesni pusryciai kavinej 30 euru... patys belgai irgi nedziugauja tiek gaudami... va tau ir europos sostine... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 22 gegužės 2006 - 11:42
Aš kai jau pergyvenusi vieną euro įvedimą, tai galiu drąsiai pasakyti, kad tol kol buvo nustatytas periodas, t.y. draudžiama apvalinti kainas viskas buvo gerai, o pasibaigus tam periodui, kainos kilo ir kilo pamažu. Ekspertai sako, kad tai buvo dėl infliacijos, bet aš pilnai su tuo nesutinku, nes ir verslininkai vietoj 3,98 eurų, suapvalino kainą iki 4,00. Va žmogui jau ir brangiau.

DAbar kai euro neturėsim (o manau vistik kad tikrai neturėsim) gailiuosi, kad paskolą eurais paėmėm... ir tikėk tais bankininkais blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2006 05 23, 11:08)
gailiuosi, kad paskolą eurais paėmėm... ir tikėk tais bankininkais blush2.gif

o kodėl gailiesi? g.gif
Atsakyti
Todėl, kad visi apmokėjimai ir mokėjimai vistiek vyksta litais, tai kai konvertuoja iš vienos valiutos į kitą, mums tikras nuostolis būna schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2006 05 22, 11:33)
o tai ka airija gerai laikos  g.gif man pvz. su savo alga labai gerai lietuvoj... i jokia airija neapsimoka vaziuot...be to paklausk, ka mato musu lietuviai airijoj ar londone be darbo  g.gif paxalina ir taupo, nes jei atsipalaiduos, tai nuogais uzpakaliais liks  doh.gif

Aš irgi niekur nevažiuočiau, bet tai pasakykit, kokių galų jie ten važiuoja, o ne Lietuvoj paxalina. g.gif Čia paxalindami irgi tokias pat bapkes užsidirbtų, tik noro reikia turėti.
Atsakyti
QUOTE(Jurgitak @ 2006 05 30, 22:49)
Aš irgi niekur nevažiuočiau, bet tai pasakykit, kokių galų jie ten važiuoja, o ne Lietuvoj paxalina. g.gif  Čia paxalindami irgi tokias pat bapkes užsidirbtų, tik noro reikia turėti.

nu cia- matyt ne fasonas ax.gif
Atsakyti
norim nenorim bet eura privalom isivesti nes pasirasius ES stojimo sutarti privalom isivesti ir eura, o kitos salys neturi euro todel kad jos jau buvo istojusios i ES dar pries euro pasirodyma, bet jos anksciau ar veliau tures tai padaryti. o mums bus prastai kai isivesim eura neliks tada nei turtingu nei neturtingu busim visi lygus ir taip vargsim labai ilgai nes musu seimunai tik grobsto sau ir neziuri kad zmogui butu geriau. skiria ta parama mums ES bet ta parama nueina seimunu draugams, draugu draugams ir t.t. jei viska darytu kaip reikia nereiktu vargti nei dabar nei ateiti. g.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 02 03, 08:58)
kainų šuolis
taip teigia viena ekonomistė - sakė, kad pasaulio istorijoje nebuvo ne vieno atvejo, kai keičiant pinigus, kainos išsilaikytų tame pačiame lygyje

kita vertus, pasakė, ar keisim į eurus ar ne, vis tiek blogai bus, nes pataikaujame ES, laižome subinę unsure.gif o ne kovojame už savo interesus

Sutinku su tavim 100%!
Atsakyti