Neesu labai kategoriškai nusiteikusi prieš eurą, bet manau, kad gerai tikrai nebus. Kainos kils, o atlyginimus gal ir kilsters truputį, bet tikrai ne tiek daug. Kam reikia kažkokio pinigo, kai tiek ilgai buvo laukti savi pinigai - litai. Ir iš viso, gyvenimas Lietuvoje man jau darosi nebemielas, aišku, niekas ir užsienyje nelaukia, bet vis vien pakankamai sunku, kai gyveni nuo algos iki algos, o norisi pramogų tiek sau , tiek vaikams. Galų gale, anksčiau jaunoms šeimoms valstybė butus duodavo, o dabar "įsikinkai" visam gyvenimui
ir tai dar ne visi tai gali sau leisti.

QUOTE(klumpele @ 2006 01 16, 12:33)
Na kadangi ekonomikos mokslu nebaigiau, tai kazka tiksliai prognozuoti negaliu, taciau savo nuomone issakysiu.
Manau kad bus tikras sh...nes dar ne vienos valiutos keitimas eiliniams vartotojams neisejo i nauda. Uztenka paziureti i Vokietijos ir Italijos pvz kas buvo po EUR ivedimo, kaip kainos pasoko 2k. Musu prekybininkai irgi pasinaudos ta pacia padetimi
Kitos salys sekmingai gyvuoja ES ir be euro.
Manau kad bus tikras sh...nes dar ne vienos valiutos keitimas eiliniams vartotojams neisejo i nauda. Uztenka paziureti i Vokietijos ir Italijos pvz kas buvo po EUR ivedimo, kaip kainos pasoko 2k. Musu prekybininkai irgi pasinaudos ta pacia padetimi

o aš baigiau, bet mano nuomonė sutampa su tavo

QUOTE(aziza @ 2006 01 16, 19:24)
cia gal nelabai i tema
bet noreciau isgirsti jusu nuomone, ar po euro ivedimo kils bustu kainos?
nezinom kaip pasielgt ar dabar pirkti ar po euro ivedimo
buciau labai dekinga jei patartumet 

tai kad 'dalše niekuda'

QUOTE(mercedes @ 2006 01 17, 00:00)

nekalba, nes tipo visi žino 3,4528

manau, kad bus sunku. zlugs dauguma vid. dydzio firmeliu, ypac teikianciu ivairias pramogu ir grozio paslaugas. kainos tikrai neatitiks algu.
vokietijos pavyzdys tam labai tinka. krize buvo didziule ir atsiliepia dabar. ekonomika gereja, nes firmas perka investuotojai is rytu. o juk, pries eu ivedima valstybe turejo biudzeto pertekliu!
del buto pirkimo, tai gal geriau dabar,nes pasak nekilnojamo turto ekspertu, busto paklausa didziule ir ji nemazes dar ilgai. igytas turtas taip nenuvertes kaip pinigai.
vokietijos pavyzdys tam labai tinka. krize buvo didziule ir atsiliepia dabar. ekonomika gereja, nes firmas perka investuotojai is rytu. o juk, pries eu ivedima valstybe turejo biudzeto pertekliu!
del buto pirkimo, tai gal geriau dabar,nes pasak nekilnojamo turto ekspertu, busto paklausa didziule ir ji nemazes dar ilgai. igytas turtas taip nenuvertes kaip pinigai.
Будет большая ...ОПА, в Европе людям было, что терять, а в Литве, большинству

Sutinku su daugumos nuomone..tikrai bus ne kas..uztenka pažiūrėti kas darosi Vokietijoje, tai mūsų tokioj Lietuvėlėj bus iš viso mišios.. baisu net pagalvoti.. dar daugiau lietuvių pabėgs į užsienį..
galbut as klystu, tai parodys laikas, bet tokiu pesimistiniu nuotaiku
neturiu.atlyginimai privalo augti, tai turetu but zinoma ne tik ekonomistams, o stai augimo tempas jau priklauso ne nuo euro.
pirma karta girdziu, kad Dz.Britanija stojo i ES
, o dar idomiau, kad ji pareikalavo itraukt straipsni apie isstojimo salygas
Dz.Britanija prisijunge prie Europos Bendriju, tai viena, o jokioje siuo metu galiojancioje ES stojimo sutartyje isstojimo salygu nera. tai buvo nuimatyta ES Konstitucijoje, kuri nera ratifikuota, atitinkamai ir negalioja.
beje, idomu, kokia cia teisine literatura?
del kainu,bet del algos-ne.Ir aplamai niekas nekalba kokiu kursu bus keiciami litai i eurus. 
keista, kalba, ir gana garsiai, o kursas esamas, su aiskiomis apvalinimo taisyklemis
Dz.Britanija nera EB steigeja, pinigus pasiliko, bet ekonomiskai tai labai neapsimoka ir iki siol.
Brigita, o tai kas darosi Vokietijoje kaip susije su euru?pvz nedarbo lygis?

QUOTE(Lemone @ 2006 01 16, 21:25)
Dėl ES žlugimo
Aš manau, kad sąjunga žlugs. Ne šiandien, ne rytoj ir ne po metų, bet žlugs. Galima prognozuoti, kad iširimas prasidės tada, kai D. Britanija nuspręs, kad jau gana priklausyti "sajūzui". Juk Britanijos viena iš stojimo sąlygų ir buvo, įtraukti į Bendrijos steigimo sutartį straipsnį apie išstojimo sąlygas. Neverta postringauti kodėl būtent Britanija, bet teisinėj literatūroj labai aiškiai apibrėžtos priežastys.

pirma karta girdziu, kad Dz.Britanija stojo i ES

beje, idomu, kokia cia teisine literatura?

QUOTE(mercedes @ 2006 01 16, 23:00)

keista, kalba, ir gana garsiai, o kursas esamas, su aiskiomis apvalinimo taisyklemis
QUOTE(Lemone @ 2006 01 16, 23:22)
Tada aš kažkaip ne taip suprantu
Anglija, stojo į ES pateikdama savo sąlygas: Steigimo sutarty bus numatytas išstojimas ir kad liks tie patys jų pinigai. Vadinasi, bet kuri šalis turi teisę reikalauti pasilikti savo pinigus
Be abejo naujoms šalims nelabai apsimoka šokinėti ir galbūt rūstinti steigėjų. Bet man tai vis tiek nelabai skamba "nepriklausoma demokratinė valstybė, neturinti savo pinigų" 

Dz.Britanija nera EB steigeja, pinigus pasiliko, bet ekonomiskai tai labai neapsimoka ir iki siol.
Brigita, o tai kas darosi Vokietijoje kaip susije su euru?pvz nedarbo lygis?
ka galvojat apie NT kainas po Euro ivedimo? Kris? Augs?

stabilizuosis, Mintee

Busto kainoms jau nebera kur augti. Jau dabar kainos nenormalios. Per "Pinigu karta" rode, kad vidutine vieno kvadratinio metro busto kaina Vilniuje beveik tokia pati kaip ir Berlyne...
Мне кажется чтоб было лучше, должны быть предпосылки к этому

Предпосылки в развитиии экономики очень сомнительные , приводить примеры нет смысла, можно начать с рабочих мест и кончить закрытием станции и свалкой Европы отходов у нас.

Jūs vis lyginat su Vokietija, Italija.Jų ekonominis lygis įstojant įsivedant eurą, buvo aukštesnis, negu mūsų dabartinis
Atlyginimai, kad pakiltų tikrai nesitikiu, nes kol kas jie kyla tik pas politikus ir jų kalbose, o privačiame sektoriuje nikeas to neskuba daryti.
Man įdomu, kaip keisis draudiminiai pinigėliai

Man įdomu, kaip keisis draudiminiai pinigėliai