QUOTE(patyres @ 2011 03 12, 19:08)
Pirmiausia, niekada namie nesu turėjęs to "naujoviško" televizoriaus, bet vis pasižiūriu į juos parduotuvėse. Vaizdeliai, švelniai tariant, neįkvepiantys. Mano 10 metų senumo 14'' spalvotas CRT "Šilelis" (elektros "valgo" 75W, kaip ir tie vidutiniško dydžio LCD) su Gala interaktyviąja skaitmenine televizija rodo kaip ledas, lyginant su tais "plonaisiais priplaukusiais stebuklais" (ne apie specialius demonstracinius Full HD rolikus kalbu, o apie Standard Definition TV kanalus ir analogiškus filmus).
Elementarno, Vatson. Dideliame ekrane visas š labiau matomas...
Iš 4 metrų atstumo pas mane namie viskas kaip ant delno. Kai paskaitau, jog tokiam žiūrėjimo atstumui reikia daugiau kaip metrinio naujoviško TV per trečdalį sienos, stačiai šiurpstu.
Į kiną nuėjęs irgi šiurpsti?
Esmė tame, kad yra daugumai maloniau žiūrėti didelį TV, nei mažiuką. O pasileidus HD ir žiūrint jį per didelį TV, jau vis ne kaip kinoteatre efektas. Šiais laikais galima nusipirkti didelių TV, tad kam save savanoriskai skriausti? Iš bėdos juk galima ir telefono ekrane filmą žiūrėti, bet ar tai žiūrėjimas?
Be to, mane kamuoja abejonės kaip tie mano seni DVD Ripai atrodys >= 42'' LCD ar Plasma ekrane, nes kiek supratau, tokio didelio LCD ar Plasma monstro man reikės žiūrėjimui iš 3-4 metrų atstumo SD televizijos kanalus ir DVD ripus? Beje, 15-17'' laptopuose tie filmai dabar atrodo puikiai.
Pasikartosiu. Dideli TV žiūrimi tam, kad puikiai atrodytų ir padarytų puikų įspūdį HDTV. Žiūrint per 15" colių laptopą, is esmės nesvarbu ar ten paprastas DVD ar HD. Ir vienas ir kitas rodo ir tiek. O kai atsisėdi per 2 metrus nuo 50" TV ir paleidi 1080p, tai išsižioji ir pasakai "OHO! Kaip kine!".