Rašau pirmą žinutę šioje svetainėje, todėl bus ilga
Perskaičiau pusę šios temos naujesnės dalies, dar paskaitinėjau internete ir iškilo keletas abejonių.
Pirmiausia, niekada namie nesu turėjęs to "naujoviško" televizoriaus, bet vis pasižiūriu į juos parduotuvėse. Vaizdeliai, švelniai tariant, neįkvepiantys. Mano 10 metų senumo 14'' spalvotas CRT "Šilelis" (elektros "valgo" 75W, kaip ir tie vidutiniško dydžio LCD) su Gala interaktyviąja skaitmenine televizija rodo kaip ledas, lyginant su tais "plonaisiais priplaukusiais stebuklais" (ne apie specialius demonstracinius Full HD rolikus kalbu, o apie Standard Definition TV kanalus ir analogiškus filmus). Iš 4 metrų atstumo pas mane namie viskas kaip ant delno. Kai paskaitau, jog tokiam žiūrėjimo atstumui reikia daugiau kaip metrinio naujoviško TV per trečdalį sienos, stačiai šiurpstu. Beje, nesu koks čiukčia, ir HDTV RIP-us retkarčiais pasižiūriu per savo laptopus, tik bėda kad retai tarp jų ko būna mano skonio. Bet filmams žiūrėti prijungiu prie senuko namų LAN-an įjungto XE3 laptopo išorinius HDD su SD rezoliucijos senais klasikiniais filmais, kurių pas mane šimtai, ir žiūriu per kitus į namų LAN-ą prijungtus laptopus (yra namie ir wired ir wireless LAN-as).
Taigi, gal kas pataisys, bet susidaręs tokią nuomonę, jog jeigu neduokdie sugestų kuri nors iš mano senienų (XE3 arba "Šilelis") ir tektų tokią konfigūraciją pasidaryti "naujoviškai", tada tektų imti arba Samsung televizorių nuo C550 ir aukščiau su įjungimo į LAN-ą galimybe ir gerais vidiniais mediaplayeriais, arba imti kokį kitą televizorių be vidinio mediaplayerio ir USB be išorinio HDD prijungimo galimybės (arba "laužto" USB) ir nusipirkus kokį išorinį mediaplayerį, tarkim "Xtreamer", susirorganizuoti už kokius 2000-2500 Lt kažką analogiško į dabar turimą konfigūraciją.
Be to, mane kamuoja abejonės kaip tie mano seni DVD Ripai atrodys >= 42'' LCD ar Plasma ekrane, nes kiek supratau, tokio didelio LCD ar Plasma monstro man reikės žiūrėjimui iš 3-4 metrų atstumo SD televizijos kanalus ir DVD ripus? Beje, 15-17'' laptopuose tie filmai dabar atrodo puikiai.
Kas iš kompetentingųjų forumo dalyvių perskaitėte iki galo šią ilgą litaniją, gal galite man atsakyti į pastarąjį klausimą?