Įkraunama...
Įkraunama...

Šalikai, šalikėliai

QUOTE(Gil @ 2010 12 14, 22:52)
Numezgiau draugui tokį šaliką:

Klausimas: ar jūs visus savo mezginius skalbiat ir kodėl? Girdėjau, kad lygesnės akys pasidaro, bet kai mano mama išskalbdavo mezginius, tai kiek žiūrėjau žiūrėjau, nu jei kreivos akys, tai ir likdavo kreivos. smile.gif Kokiu tikslu reiktų skalbt šaliką, kuris minkštas fainas, iš pusvilnės, mezgiau iš naujų siūlų, plaudavaus rankas. biggrin.gif Tiesiog labai įdomi man šita skalbimo tradicija. Nes man kažkaip atrodo, kad kiekvienas skalbimas siūlą šiek tiek suvelia, kad ir kaip stengtumeis atsargiai su juo elgtis.  g.gif

Labai idomus raštelis, koks čia? g.gif

Jei nematai reikalo, tai ir neplauk, jei tai šalikas ypač, bet ištiesų tai man toks klausimas nekyla biggrin.gif Va vakar kaip tik išploviau vyrišką šaliką, juodą, ne dėl švaros tikrai biggrin.gif Nes neplautas mezginys visai kas kita.... ir nesutinku, kad skalbimas suvelia schmoll.gif Susivelia mezginiai nuo nešiojimo, bet tikrai ne nuo skalbimo.
Atsakyti
QUOTE(Gil @ 2010 12 14, 22:52)
Numezgiau draugui tokį šaliką: user posted image. Galėčiau ir savo versiją parodyt, bet taip gražiai nenufotografuočiau, o spalva praktiškai tokia pat.
Klausimas: ar jūs visus savo mezginius skalbiat ir kodėl? Girdėjau, kad lygesnės akys pasidaro, bet kai mano mama išskalbdavo mezginius, tai kiek žiūrėjau žiūrėjau, nu jei kreivos akys, tai ir likdavo kreivos. smile.gif Kokiu tikslu reiktų skalbt šaliką, kuris minkštas fainas, iš pusvilnės, mezgiau iš naujų siūlų, plaudavaus rankas. biggrin.gif Tiesiog labai įdomi man šita skalbimo tradicija. Nes man kažkaip atrodo, kad kiekvienas skalbimas siūlą šiek tiek suvelia, kad ir kaip stengtumeis atsargiai su juo elgtis.  g.gif

na... nezinau, kaip pas tavo mama rolleyes.gif bet pas mane akys tikrai po skalbimo susivienodina cool.gif gal, kad as laisvai mezgu - tada tos akys tiesiog tolygiai pasiskirsto... jei mezgimas tamprus - gal vaizdas ir nesikeicia...
o siaip visada mezgini isskalauju drungname vandeni vien del to, kad pamatyt tikraji vaizda... nes kai kurie ju (priklausomai nuo siulu) pakeicia savo forma... pailgeja, susiaureja, issitaso ar susitraukia doh.gif taigi dar turi galimybe pakoreguoti... nereikia bijoti, kad tavo padovanotas megztinis po pirmojo skalbimo kardinaliai pakeis forma... tiesiog nebus staigmenu cool.gif
kai as SB is kasmyro vilmos mezgiau salika - isplovus teko vos ne trecdali nuardyti, nes gavosi geroookai ilgesnis... o tuo tarpu sau is tu paciu siulu mezgiausi bliuzele - patyso nelabai daug.... ne tiek daug, kad ardyt rolleyes.gif matyt ir nuo rasto priklauso cool.gif
Atsakyti
Na, pabandysiu tada įmerkt dėl įdomumo, ar pasikeis kas. smile.gif Akių susivienodinimo neturėčiau pastebėt, nes jų ir taip nesimato. biggrin.gif Čia toks raštukas, kad gerojoj pusėj reikia megzt paprastai gerom akim, o blogojoj sumezginėt tris akis iš karto: sumezgi, nenuėmęs nuo virbalo uždedi akį, vėl sumezgi, nuimi, taip nemažėja akių ir tokie mazgai susidaro. Įdomus ir man jis. : )

QUOTE(asta30a @ 2010 12 15, 13:44)
na... nezinau, kaip pas tavo mama  rolleyes.gif  bet pas mane akys tikrai po skalbimo susivienodina  cool.gif  gal, kad as laisvai mezgu - tada tos akys tiesiog tolygiai pasiskirsto... jei mezgimas tamprus - gal vaizdas ir nesikeicia...
o siaip visada mezgini isskalauju drungname vandeni vien del to, kad pamatyt tikraji vaizda... nes kai kurie ju (priklausomai nuo siulu) pakeicia savo forma... pailgeja, susiaureja, issitaso ar susitraukia  doh.gif taigi dar turi galimybe pakoreguoti...  nereikia bijoti, kad tavo padovanotas megztinis po pirmojo skalbimo kardinaliai pakeis forma... tiesiog nebus staigmenu  cool.gif
kai as SB is kasmyro vilmos mezgiau salika - isplovus teko vos ne trecdali nuardyti, nes gavosi geroookai ilgesnis... o tuo tarpu sau is tu paciu siulu mezgiausi bliuzele - patyso nelabai daug.... ne tiek daug, kad ardyt  rolleyes.gif  matyt ir nuo rasto priklauso  cool.gif

Apie visas įdomesnes vilnas ir jų plėtimąsi po skalbimų girdėt teko, tai čia sutinku, galima pažiūrėt, kas bus, prieš mezgant netgi, su pavyzdukais kad ir. Išsipučia tik pamerkus ir nebeatsistato. Čia jau gal naudinga neplauti su idėja, kad tegu panešioja bent kartą iki susigadinimo. Na bet svetimam žmogui taip jau nebegali sakyt. biggrin.gif Spėju, šitam taip nenutiks. Pusiau sintetika visgi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gil: 15 gruodžio 2010 - 14:33
Pvz. mano rankos labai prakaituoja, o kartais pamezgus mezginys rodos ištrauktas iš vandens. Tai nemanau, kad labai jau tas mezginys gražiai ir mielai atrodo po numezgimo. Todėl net klausimų tokių nekyla, išplaunu ir tiek.
Atsakyti
SUPRATAU, JOG PATEKAU PAS ZINOVES. GAL KAS GALIT PAPASAKOT, KAIP TOKI DAIKCIUKA NUSIMEGZT. JIS VADINAN Sold.
BANDAU IDETI NUORODA

http://www.etsy.com/...n...es[1]=title

SIAIP LABAI PRADEJAU DOMETIS APVALIAIS SALIKAIS, KURIE VADINANSI snood. Taciau dar labai mazai apie ta patogia ir praktiska naujove informacijos. Gal kuri darsciaranke, gudriagalve man padetu?
Papildyta:
QUOTE(metosMetos @ 2010 12 16, 02:09)
SUPRATAU, JOG PATEKAU PAS ZINOVES. GAL KAS GALIT PAPASAKOT, KAIP TOKI DAIKCIUKA NUSIMEGZT. JIS VADINAN Sold.
BANDAU IDETI NUORODA

http://www.etsy.com/...n...es[1]=title

SIAIP LABAI PRADEJAU DOMETIS APVALIAIS SALIKAIS, KURIE VADINANSI snood. Taciau dar labai mazai apie ta patogia ir praktiska naujove informacijos. Gal kuri darsciaranke, gudriagalve man padetu?

oj , labai atsiprasau, radau ir jusu temoje snood... tuoj pasigilinsiu...aciu, kas rasete...berods Karusia...dekui tau...

Papildyta:
QUOTE(vogels @ 2010 10 27, 15:12)
kad čia kaip ir nėr jokių shemų viskas gerom akim .
čia toks garbanėlių siūlas iš kart kaip juostelė , už kraštelio kabini ir ištrauki kaip akį o toj vietoj pasidaro bangelė ir viskas.
user posted image

jeigu kam tokiu garbiniuotu siulu reikia, mielai parduociau, nes giminaite isvyko i uzsienius dirbti ir ta misija pavede man. Zali, rudi, raudoni. rasykite i az
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2010 11 02, 10:25)
user posted image
user posted image
va kokį radau.

MIELOSIOS, KAIP TOKI ISMEGZTI? SUPRATAU, KAD SUSIUVANT REIKIA PERLEKTI...AR TAIP SUPRATAU?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo metosMetos: 16 gruodžio 2010 - 00:37
O mano šalikas po užmerkimo pailgėjo 10 cm (dabar 183), susiplojo raštas, išryškėjo skylutės, pasidarė toks lengviau besilankstantis, na, kol kas dar drėgnas, bet raitytis į vidų irgi nebenori. Ir dar smirda avim. biggrin.gif Bet šiaip nieko, nesusigadino, tik purumą norėtųsi grąžint kaip nors. Gal nereikėjo taip spaust nuvarvinant, bet o kaip kitaip tą didžiulį vandens kiekį pašalint. :\

Dar norėčiau to Hermionos šaliko:
user posted image
Nors, įsivaizduoju, darbo žiauriai daug, žiauriai, būtų darbo mėnesiams. Nežinau, ar verta prasidėt, nors šiaip man labai gražu toks. Ir gal vis tiek nebūtų toks gražus kaip ekrane. biggrin.gif
Atsakyti
mergaitės, kaip nusimegzti baktusą, kokius siūlus jam naudoti g.gif
dėkui 4u.gif
Atsakyti
Katik baigiau salika-apykakle vyrui, tik as manekene pabuvau smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(villyte @ 2010 12 19, 22:52)
Katik baigiau salika-apykakle vyrui, tik as manekene pabuvau smile.gif

user posted image

thumbup.gif Gražiai atrodo ir dar praktiška gal galima schemutę AČIŪ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(INGRIDŽIUKS @ 2010 12 19, 23:18)
thumbup.gif Gražiai atrodo ir dar praktiška gal galima schemutę AČIŪ 4u.gif

dekui, bet neturiu jokios schemutes, is galvos mezgiau. tai cia nera ka - nusimezgi kaip salika toki gera-bloga, paskui gerosiom akim mezgi ir paplatini kas keles eiles ir paskui susiuvi nugaroj (galima ir su virbalais su valu megzti, bet man taip patogiau buvo)....
Atsakyti
Gal kas žinote kaip megzti tokį šaliką ar bent jo raštą?
http://www.dvf.com/d...ES AND GIFTS_EU
Atsakyti