aciu, merginos, o salikas megztas paprastai: akys turi dalintis is 10 plius 5 plius 5, mano salike 90 akiu.
Pirmas keturias eiles mezgame gerosiomis akimis (is abieju pusiu geros)
5 eile: 5 akis nuimam (uzbaigiam) 10 geru, 10 uzbaigiam, 10 geru ir t.t.
sekancioj eilej tas akis kurios buvo nuimtos - uzdedam
tada vel mezgam 5 eiles gerosiomis akimis o sestoje eileje nuimam sachmatu tvarka, t.y. 5 nuimtos, 10 geru, 10 nuimam.... Skyles pasidaro apvalios po skalbimo
La Perla grazuolis tavo darbelis
La perla - labai originalu ir spalvos
QUOTE(La Perla @ 2010 12 12, 20:19)
salikas:
Nuostabu, net nesitiki, kad taip paprastai mezgamas
Jollyk
labai faini gobtuvai! O is kokiu siuliuku megzta?
labai faini gobtuvai! O is kokiu siuliuku megzta?
aciu, merginos, dziugu kad mano salikas susilauke tiek daug pagyrimu ir sekmes visoms bandysiancioms nusimegzti toki beje jis tik megztas, ne veltas.
stai cia originalas:
stai cia originalas:
Bitem-aciuks jie is pusvilnes,violetinis jau iskeliavo,,,jis buvo is merino,is Lanos,atrodo po 9.50.
Laperla-tikrai kazkas naujo kazkas idomaus
Laperla-tikrai kazkas naujo kazkas idomaus
Numezgiau draugui tokį šaliką: . Galėčiau ir savo versiją parodyt, bet taip gražiai nenufotografuočiau, o spalva praktiškai tokia pat.
Klausimas: ar jūs visus savo mezginius skalbiat ir kodėl? Girdėjau, kad lygesnės akys pasidaro, bet kai mano mama išskalbdavo mezginius, tai kiek žiūrėjau žiūrėjau, nu jei kreivos akys, tai ir likdavo kreivos. Kokiu tikslu reiktų skalbt šaliką, kuris minkštas fainas, iš pusvilnės, mezgiau iš naujų siūlų, plaudavaus rankas. Tiesiog labai įdomi man šita skalbimo tradicija. Nes man kažkaip atrodo, kad kiekvienas skalbimas siūlą šiek tiek suvelia, kad ir kaip stengtumeis atsargiai su juo elgtis.
Klausimas: ar jūs visus savo mezginius skalbiat ir kodėl? Girdėjau, kad lygesnės akys pasidaro, bet kai mano mama išskalbdavo mezginius, tai kiek žiūrėjau žiūrėjau, nu jei kreivos akys, tai ir likdavo kreivos. Kokiu tikslu reiktų skalbt šaliką, kuris minkštas fainas, iš pusvilnės, mezgiau iš naujų siūlų, plaudavaus rankas. Tiesiog labai įdomi man šita skalbimo tradicija. Nes man kažkaip atrodo, kad kiekvienas skalbimas siūlą šiek tiek suvelia, kad ir kaip stengtumeis atsargiai su juo elgtis.