Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-58

QUOTE(bitule @ 2010 09 23, 21:29)
drinks_cheers.gif  jau esu beatsispirianti svogūniniams, bet šitokio vaizdelio nooooooriuuuu  doh.gif labai tiktų mano patvoriui. Juk šitų margučių nereikia iškasinėti kasmet, ar ne

Leliumai, kaip sekasi su šilagėlių vaikučiais? Aš saviškius bepikuodama nudaigojau 

ju visai gali neiskasineti. nebent po kazkiek metu iskasti tam, kad susirinkt prisidauginusius svogunelius.
sachm.margutes nemegsta, kai virs ju daznai kapstoma zeme.
pas mane ten, kur kapstoma, t.y. priziurimam gelyne, jos aukstesnes.
ten, kur nekapstoma, po sliauzianciu ciobreliu - zemesnes.
it ten, ir ten, ziedai tokie patys.
karta jos augo vejoje ant tako (tiksliau, mindomame vejos kraste prie gelyno) - viskas ok, tik kai zydedavo, perzengdavom smile.gif
visiskai neinoringos.
man rodos, svarbu, kad ne per sausa butu.

as irgi turiu prisirinkus silageliu seklu - gal pasnibzdesit, ka su jom daryt? blush2.gif gal is rudens galima set? g.gif

-----------------------

Astras ''lady in black'' - na ka as galiu pasakyt: pavasari/vasaros pradzioj islindo du vargsai daigeliai... dabar is tu dvieju sakeliu issisakojo krumas 1kv.m . kas bus kitais metais? lotuliukas.gif
tiesa, nesimato, kad ruostusi zydet.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 23 rugsėjo 2010 - 22:40
QUOTE(zmogs @ 2010 09 24, 00:02)
Užsisakiau vaistinę kraujalakę, gal kuri auginat? Labai įdomus augalas pasirodė, o ypatingai žiedų spalva man patiko  wub.gif

Šitas "žoles" prisimenu iš vaikystės, pilni melioracijos grioviai būdavo. Man jos irgi patinka, tik ar neprisisėja labai daug?
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 09 23, 22:29)
Leliumai, kaip sekasi su šilagėlių vaikučiais? Aš saviškius bepikuodama nudaigojau  verysad.gif

išpikavau jau tiesiai į gėlynus. Baltų turėjau ryškų perteklių - kaimynei pametėjau (nekilo ranka į kompostyną išmest blush2.gif). Būčiau nutuokus, kad Tau nepasiseks, būčiau Tau palaikiusi...

Rokoko, nežinau kaip su sėjimu iš rudens. Aš sėjau šviežiai surinktas vasarą. Dabar išpikavau daigelius su 2-3 tikraisiais lapeliais.
Atsakyti
Atsisodinau per naujo čemerį ir akantą. Tikiuos nenudvis vel doh.gif Šita žiema žiauriai su manimi papokštavo, tiksliau mano gėlynais rolleyes.gif

Sakykit, o kaip su šiušelių (Erigeron) vegetacija? ar šiuo metu jos turi būti kaip nunykę? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 09 23, 22:38)
Astras ''lady in black'' - na ka as galiu pasakyt: pavasari/vasaros pradzioj islindo du vargsai daigeliai... dabar is tu dvieju sakeliu issisakojo krumas 1kv.m . kas bus kitais metais?  lotuliukas.gif
tiesa, nesimato, kad ruostusi zydet.

Aha, aš irgi buvau nustebusi, kad iš tokių dviejų mažyčių šakelių šitoks gigantas išauga mirksiukas.gif Beje, dabar apžiūrinėdama lyg ir užmačiau pumpuriukus. Yra vilčių ax.gif
user posted image
QUOTE(Juma81 @ 2010 09 24, 07:06)
Šitas "žoles" prisimenu iš vaikystės, pilni melioracijos grioviai būdavo. Man jos irgi patinka, tik ar neprisisėja labai daug?

Bus matyt smile.gif

Rodausi, kaip žydi Knirp's
user posted image
Papildyta:
Dar noriu paklausti, gal kas tiksliau žinosit, koks erškėtis ar rožė. Tik foto su žiedais neturiu - jie rausvi, viena eilė žiadlapių, kurie greit nuplasnoja, grožio nedidelio.
user posted image

user posted image
Atsakyti
Kai man pavasari neislindo rudeni sodinti cesnakai, tai rankos nebekyla vel pirkti brangius ju gumbus ir darkart eksperimentuoti su svoguninem sad.gif Aciu dievui, bent "diurslika" (kaip sako Knifofija), beknisinedama gelyneli radau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 09 23, 14:33)
aš šiemet narcizus sodinu tarp vėliau sulapojančių gėlių: viendienių, snapučių, vilkpupių (šilokų), ežiuolių, rudeninių astrų ir pan. Anksti (nesulapojus krūmams) žydinčias smulkiasvogūnes galima sodint tiesiai po krūmais.

Aciu labai, zinosiu...o kur pvz. isigyjate narcizu ir kitu pavasariniu gelyciu? turguje ar pas gelininkus? Buvau pirkusi pilnavidurius sodo pard. bet neisguyveno ziemos...
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 09 23, 23:02)
Užsisakiau vaistinę kraujalakę, gal kuri auginat? Labai įdomus augalas pasirodė, o ypatingai žiedų spalva man patiko  wub.gif

As irgi labai gundziausi:) Del to paties.
Atsakyti
QUOTE(kkarile @ 2010 09 24, 10:39)
Aciu labai, zinosiu...o kur pvz. isigyjate narcizu ir kitu pavasariniu gelyciu? turguje ar pas gelininkus? Buvau pirkusi pilnavidurius sodo pard. bet neisguyveno ziemos...

as tik megeja,o ne spece. Tai as Norfoje kazkada pirkau svogunus, ten pigesni. Ir siaures miestelyje prie Thomas Philipps parduotuveje pirkau, ten po viena svoguneli parduoda.
Atsakyti
QUOTE(kkarile @ 2010 09 24, 10:39)
o kur pvz. isigyjate narcizu ir kitu pavasariniu gelyciu? turguje ar pas gelininkus? Buvau pirkusi pilnavidurius sodo pard. bet neisguyveno ziemos...

Ir pas gėlininkus, ir sodo prekių parduotuvėse, ir iš prekybcentrių būna prigriebiu. Visaip.
Atsakyti
Sveikos,

gal kas turite kontakta zmogaus, galincio, norincio persodinti 3-4 metu 1,70 m. medi? Skiepytas gluosnis smile.gif berods. Kiek tokia paslauga kainuoti galetu? Patiems kazkaip nedrasu... Nera jis labai didelis, bet vistiek... Mes is VLN.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lali: 24 rugsėjo 2010 - 15:12
QUOTE(Lali @ 2010 09 24, 16:07)
Sveikos,

gal kas turite kontakta zmogaus, galincio, norincio persodinti 3-4 metu 1,70 m. medi? Skiepytas gluosnis smile.gif berods. Kiek tokia paslauga kainuoti galetu? Patiems kazkaip nedrasu... Nera jis labai didelis, bet vistiek... Mes is VLN.

Lali, kiek ta paslauga bekainuotų vis tiek būtų per brangu. Gluosniai patys nereikliausi ir pigiausi medeliai. Kai numes lapus paimkit patys ir persisodinkit, tik svarbu, kad dirvožemis būtų šlapesnis, jie bijo tik išdžiūvimo. mirksiukas.gif

Gluosniukus/karkliukus "gamina" taip. Pripjauna tiesių kotų, suskiepija, aplipina skiepo vietą vašku, kad neišdžiūtų. Tada glėbį suskiepytų kotų neša į šiltnamį ir smaigsto į pritrombuotus žemės ir dviem aukštais sustatytus vazonėlius. Gluosniukai pasigamina per pusmetį. cool.gif
Atsakyti