QUOTE(raganele @ 2010 09 08, 11:07)
Ačiū, dar kartą skaitinėsiu apie sidabrakrūmius, patiko man jų nuolatinis žydėjimas, bet rožinis spalvą įgavo tik pasibaigus karščiams, balti ir geltoni ryškūs, bet vien iš jų man spalvų vėl gali pritrūkti... Namas tai jokiu būdu neangliškas ir nelietuviškas, tiesiog salota teletabiška
Prie terasos vijoklinę pasodinau - poros metrų šakas išaugino, bet žydėjo minimaliai šiemet, tikiuosi žiemą atlaikys ir kitąmet žydės fasadinės pusės pas mus galima sakyti nėra- tik ilgas įvažiavimas, kurio pakraštį vyras užsimanė užsodinti pilnavidurių erškėčių gyvatvore (iškart už jos tinklinė permatoma tvora ir eilė kaimyno smaragdinių tujų).
Man eglišakiais dengti kalniukai visai nieko dar ir rūgštelės mėgėjai tiek kadagiai tiek rožytės - visiem spygliukai byrantys nekenkia.
man jie patys irgi gražūs, bet ne tam patvory...
Prie terasos vijoklinę pasodinau - poros metrų šakas išaugino, bet žydėjo minimaliai šiemet, tikiuosi žiemą atlaikys ir kitąmet žydės fasadinės pusės pas mus galima sakyti nėra- tik ilgas įvažiavimas, kurio pakraštį vyras užsimanė užsodinti pilnavidurių erškėčių gyvatvore (iškart už jos tinklinė permatoma tvora ir eilė kaimyno smaragdinių tujų).
Man eglišakiais dengti kalniukai visai nieko dar ir rūgštelės mėgėjai tiek kadagiai tiek rožytės - visiem spygliukai byrantys nekenkia.
man jie patys irgi gražūs, bet ne tam patvory...
Jei bus medine tvora, kam tada kadagiu siena , arba jei kadagiu gyvatvore, kam tada tvora?
As kaip visuomet (ar cia tokia natura, ar tinginyste, pati dar vis su savim neissiaiskinu ) - pries ka nors keiciant is pagrindu (mano akimis cia jau didelis darbas taves laukia), pabandyti pataisyti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Be mano minetu viksvu ar vilkdalgiu i kadagiu tarpus, galima pasvarstyti dar viena varianta - kadagius palikti taip kaip yra, o dali siloku "integruoti" i alpinariuma. Nuo alpinariumo puses apsodinant siloku apacia alpinariuminiais (tame tarpe ir viksviniais) augalais, taip prapleciant alpinariumini gelyna i patvori.
As snekesiu, ka matau as - kampas ir patvoris, skiriasi kaip diena ir naktis. Patvoris labai tvarkingai apsodintas ir labai krenta i akis, kampe - viskas liejasi laisvai. Isvada: arba pasirenki daugiau ar maziau "tvarka" ir toliau nuo tvoros, arba patvoriui suteiki daugiau laisvos formos ir sumazini grieztuma. Tau reiketu atsisedus ir pasvajojus apsispresti, koki noretum tureti savo "svajoniu soda" - ne siandien, nebutinai kitamet, tiesiog pagauti vizija, svajone (jei ji jau susiformavusi). Jau aisku, kad nori spalvu. Daugiausia spalvu galima isgauti is zoliniu augalu ir krumeliu (tame tarpe ir rozes). Taip pat svarbu zinoti - nori labiau vertikalaus (vijokliai, kamieniniai augalai, gyvatvores) ar horizontalaus (alpinariumai, zoliniai, sliauziantys augalai) sodo.