Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-58

QUOTE(raganele @ 2010 09 08, 09:57)
rezultato noriu - gražaus pakraščio (fotogeniško taip pat), pagalvojau kodėl kliūna šilokai - jų "kepurės" persunkios šalia ažūrinių kadagiukų, spalvų man trūksta, ateity patvorys nebus permatomas - vietoj tinklo bus ruda medinė tvora.
Rožes auginti bijojau ant savo vėjuoto kalno, pavasarį pasisodinau 3 pirmąsias - gal dėl tropinės vasaros, gal dėl saulėtos vietos rožės išaugo į didžiulius gražius krūmus, žinau kad su jomis darbo ir žiemai ruošimo yra, bet labai noriu (norą labai sustiprino apsilankymas David Austin rožyne Anglijoj biggrin.gif )
Dar viena mintis dėl nuolatinio žydėjimo - sidabrakrūmiai, bet bijau, kad jie sendami pasidarys negražūs, kol kas pas mane jaunučių keletas:

sidabrakrumius reikia geneti, ispjaunant senas sakeles, taip jie atsijaunina.

Dar karta pagalvok apie bendra aplinka ir busima ideta darba, kad vel nenusiviltum. Tavo namas ryskus (bet ne angliskas), suprantu tave, kodel norisi ryskiu spalvu smile.gif .
Sidabrakrumiai, galvoju, tiktu cia labiau, nei rozes. Sidabrakrumiu (kai kuriu veisliu) lapeliai taip pat yra zaliai melsvi. Tik per karscius, kaip siumete patirtis parode, labai apdega, augdami tiesiogineje sauleje, veliau atsigauna ir vel ilgai rudeni zydi.
Rozes gal geriau palik fasadinei pusei ar prie terasos g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 08 rugsėjo 2010 - 10:41
QUOTE(Betelgeiz @ 2010 09 08, 00:10)
bet vat persikai ir abrikosai tai man atrodo aukštasis pilotažas - man atrodo per daug jie lepūs, jaučiu kad apsieisiu  ax.gif

Mums su jais sia ziema nepasiseke. Sklype stovejo vanduo ir visi kojas pakrate verysad.gif

QUOTE(Juma81 @ 2010 09 08, 08:45)
Tina, labai gražūs ir tvirti augaliukai, bet taip norėtųsi ir derinių pamatyt. Panašiai, kaip parodo Sobieska - man pas ją labai gražu  thumbup.gif

Idedu kartais, bet ai... irnesakyk.gif

QUOTE(smth1 @ 2010 09 08, 10:06)
Technine detale: jei su silokais jokio vargelio, tai rozems prieziuros prasme reikes ideti jo visai nemazai.

Ir dar - kaip atrodys uzdengtos rozes tarp kadagiu ziema? man nekoks vaizdelis butu schmoll.gif
Atsakyti
Iš balkono visą dabartinį vaizdą nufotkinau - užtvorio kaimyninių statybinių laužų nepavyko vijokliais pridengt, kažkaip negreit jie tinklą apveja, tad atsiprašau už bardaką ekrane... Dabar pati žiūriu ir svarstau, ar nevertėtų ir viso pietinio pakraščio užsodinti kadagiais - labai jie man patiko smile.gif tokie lengvi permatomi, gal neužgožtų kiemo (savaitgalį skersinės soduose pamačiau tokiais suaugusiais apsodintą kiemą - nepaprastai gražu man). Kampe norėjau aukštesnių įvairesnių augalų, tikiuosi pušelė nenumirs, nežinau ko ji taip gelsta... Šalia akmenų matosi rožės krūmas, toliau sidabrakrūmiukai, kurių pora gražių, o pora apsišiukšlėjusių, nužydėjusių, norisi juos mest ir išvis šitą kampą palikt spygliuočiams ir rožėms, bet niekaip nesugebu susidėlioti tiksliai g.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raganele: 08 rugsėjo 2010 - 10:54
Man silokai kaip tik labai grazu wub.gif nelepus, tvirti, rudeni vieni graziausiu augalu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 08 rugsėjo 2010 - 10:54
QUOTE(raganele @ 2010 09 08, 10:51)
Iš balkono visą dabartinį vaizdą nufotkinau...

sumazink foto! jau visai isemei biggrin.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 08 rugsėjo 2010 - 10:54
QUOTE(vida777 @ 2010 09 08, 10:40)
sidabrakrumius reikia geneti, ispjaunant senas sakeles, taip jie atsijaunina.

Dar karta pagalvok apie bendra aplinka ir busima ideta darba, kad vel nenusiviltum. Tavo namas ryskus (bet ne angliskas), suprantu tave, kodel norisi ryskiu spalvu  smile.gif .
Sidabrakrumiai, galvoju, tiktu cia labiau, nei rozes. Sidabrakrumiu (kai kuriu veisliu) lapeliai taip pat yra zaliai melsvi. Tik per karscius, kaip siumete patirtis parode, labai apdega, augdami tiesiogineje sauleje, veliau atsigauna ir vel ilgai rudeni zydi.
Rozes gal geriau palik fasadinei pusei ar prie terasos  g.gif .

Ačiū, dar kartą skaitinėsiu apie sidabrakrūmius, patiko man jų nuolatinis žydėjimas, bet rožinis spalvą įgavo tik pasibaigus karščiams, balti ir geltoni ryškūs, bet vien iš jų man spalvų vėl gali pritrūkti... Namas tai jokiu būdu neangliškas biggrin.gif ir nelietuviškas, tiesiog salota teletabiška lotuliukas.gif
Prie terasos vijoklinę pasodinau - poros metrų šakas išaugino, bet žydėjo minimaliai šiemet, tikiuosi žiemą atlaikys ir kitąmet žydės smile.gif fasadinės pusės pas mus galima sakyti nėra- tik ilgas įvažiavimas, kurio pakraštį vyras užsimanė užsodinti pilnavidurių erškėčių gyvatvore (iškart už jos tinklinė permatoma tvora ir eilė kaimyno smaragdinių tujų).

QUOTE(Tina* @ 2010 09 08, 10:48)
...
Ir dar - kaip atrodys uzdengtos rozes tarp kadagiu ziema? man nekoks vaizdelis butu  schmoll.gif

Man eglišakiais dengti kalniukai visai nieko g.gif dar ir rūgštelės mėgėjai tiek kadagiai tiek rožytės - visiem spygliukai byrantys nekenkia.

QUOTE(Tina* @ 2010 09 08, 10:52)
Man silokai kaip tik labai grazu  wub.gif nelepus, tvirti, rudeni vieni graziausiu augalu.

man jie patys irgi gražūs, bet ne tam patvory...
Atsakyti
Raganele, o man prie uolinių kadagių labai tinka šilokų spalva, bet faktūra viena su kita nesusiderina. Be to atrodo kaip mezginukai. Bėda, kad jau yra šitoks kiekis šilokų ir naujai sodinti tokį kiekį kitokių augalų vėl kainuotų pinigus. Prieš viską pakeičiant aš dar pabandyčiau palikti tuos šilokus, tik juos skelčiau pusiau ir sukamšiočiau į tarpukus. Subujojus gautūsi eilutė. O kadagių smailumą ir retumą bandyčiau koreguoti karpymu (pavasary). Kadagiai sutankėtų ir vaizdelis turėtų sušvelnėti.
Labai geras variantas prie kadagių tvoros Vidos pasiūlyti sidabrakrūmiai. Rinkčiausi rausvos spalvos žiedais arba oranžinius. Nežinau koks namas, gal ir geltoni tiktų ).
Mažaūgės rausvos erškėtrožiukės irgi būtų gražu.
Bet, net jei ir pasikeistum šilokus kitais augalėliais iš toliau bendras vaizdas labai nesiskirtų.

Jei jau yra erškėtrožių gyvatvorė gal ir čia neblogai atrodytų ?

Sidabrakrūmius pavasary pakarpius jie būna visai simpatiški bumbuliukai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 08 rugsėjo 2010 - 11:24
QUOTE(Ledum @ 2010 09 08, 12:20)
Raganele, o man prie uolinių kadagių labai tinka šilokų spalva, bet faktūra viena su kita nesusiderina. Be to atrodo kaip mezginukai. Bėda, kad jau yra šitoks kiekis šilokų ir naujai sodinti tokį kiekį kitokių augalų vėl kainuotų pinigus. Prieš viską pakeičiant aš dar pabandyčiau palikti tuos šilokus, tik juos skelčiau pusiau ir sukamšiočiau į tarpukus. Subujojus gautūsi eilutė. O kadagių smailumą ir retumą bandyčiau koreguoti karpymu (pavasary). Kadagiai sutankėtų ir vaizdelis turėtų sušvelnėti.

va sitoj vietoj neisturesiu ir pasigincysiu del kadagiu ir siloku derinio-jis puikus,tik kad raganeles kadagiai kol kas su silokais beveik vieno ugio ax.gif .Va kai jie paugs-tada ir matysim kieno tiesa.Dar galima sita reikala papildyt eraicinais, trio kadagys /silokas/eraicinas skamba puikiai cool.gif Rudeniop ten galima pakaisiot svoguniniu-kol silokai isisbujos,sitos grazu fona sudarys.

Papildyta:
QUOTE(raganele @ 2010 09 08, 09:51)
Aš vėl prieš sodinimo metą su patarimų prašymu 4u.gif Pavasarį sodinau uolinių kadagių eilutę ir rinkausi augalus jų "papėdei", na nelabai man dabartinis rezultatas - šilokus iškelsiu, išdalinsiu, o vietoj jų noriu rožių. :
user posted image

palik silokiukus,jie cia savo vietoj-rozes turi savu oziu-ziema issala,vasara jas eda kas netingi,o eilute cia nemaza g.gif ,daug triuso turesi.Geriau ta kampa labiau nuo tvoros atplesk ir didesni darzeli suformuok.Rozes turetum sodint ten ,kur pati daugiausia buni -ar prie terasos ar prie duru-kad geretis grozetis jomis galetum,kad kvapus pagautum.Jei patvory susodinsi-negi ten ir gulesi ar tupesi:mirksiukas: tongue.gif ?(Tik nesugalvok isizeist,nes ir taip paskutiniu metu cia jautriu sielu padaugejo cool.gif
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2010 09 08, 10:56)
Nezinau, kodel tu nepatenkinta silokais, bet man cia vienas per daug riebus ir apvalus, o kitas per daug smailus ir astrus. Kadagiai su laiku irgi sustores, bet dabartinei padeciai pakeisti (cia pagal mane), sodinciau i kadagiu tarpus sibiriniu vilkdalgiu arba kokiu nesmulkiu viksvu, kad susvelnintu tas dvi ryskiai priesingas formas. Pavasari butu grazu aukstauges tulpes wub.gif . Beje, kaip ten kampe tas alpinariumas, vis dar tebera? Jei taip, tai geriau palikciau sita varianta, nei rozes.
Rozes grazu, darbo nemazai, daug prikritusiu ziedlapiu, be to, reikalauja atitinkamos aplinkos. Pasiruosusi tam  mirksiukas.gif ?

va tik dabar pamaciau,kad abi praktiskai apie ta pati papostringavom mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2010 09 08, 12:44)
va sitoj vietoj neisturesiu ir pasigincysiu del kadagiu ir siloku derinio-jis puikus,tik kad raganeles kadagiai kol kas su silokais beveik vieno ugio ax.gif .

Sutankinus tuos kadagius turėtų pagerėt vaizdelis net nepasiekus didelio aukščių skirtumo.
Atsakyti
na va kaip gerai, kad užbridau, minčių krūva biggrin.gif o tai svarstau sau viena dar vyro bambėjimo pristabdoma doh.gif šiaip šita vieta labai lankoma - abipus tvoros vaikų krūvos, tai migruoja pirmyn-atgal, o prižiūrėtojai šalia, ant sūpynės pvz. tai vat ir planas - sūpynę į pasienį, o sau akims pamalonint ką nors gražesnio pasidaryt. Vaikai daržo pusės nemėgsta, tai ten ir apžėlė viskas, o čia jie "ant akių" ir sandėliuko durys su įrankiais į šitą kiemelio dalį išeina, tai dar turiu galimybių pasikapstyt, pakarpinėt.

Jau tikrai maniau šilokų čia neliks, dabar pagalvosiu, gal dar ką priderint... Šiaip į juos neinvestuota - šitiek užsiveisė pavasarį pasmulkinus iš mamos gėlyno 4 šilokų kelmukus.
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2010 09 08, 12:52)
na va kaip gerai, kad užbridau, minčių krūva biggrin.gif o tai svarstau sau viena dar vyro bambėjimo pristabdoma doh.gif

pripras-maniskis kiek bebambejo,kiek bereikalavo galutiniu ir neapskundziamu sodinimu planu-nieko nepadare-nutaikius momenta vis tiek israunu perkeliu kas man reikia. Taviskes rekonstrukcijos irgi naturaliai baigsis ,kai medziai krumai suaugs-va tada ir pati pagalvosi ar reiketu vietoj puseliu kitais metais priekoniu darzeli pasidaryt( cia kaip pvz bigsmile.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 08 rugsėjo 2010 - 12:06
Raganėle, kada sodinot tą pušį ? Nufotkink ją iš arti. Kažko ji per daug geltona.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 08 rugsėjo 2010 - 13:12