Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-58

QUOTE(vida777 @ 2010 09 07, 17:18)
ojezau, cia jau nebe menulio faze kalta  doh.gif .

Tai, kad as baigiau ta tema, atsiprasiau (man atrode vienaip, pasirodo viskas yra kitaip), o vistiek turiu teisintis. smile.gif
Tai gal tada ir jau baigiam? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Burka @ 2010 09 07, 11:22)

Ir va sita reiktu kazkuom apsodint g.gif ten kur kibiras,po juo grezinys,na,kokiu 10-15cm islindes vamzdis,kibira uzdejom,kad vaikai nenuspardytu,nenulauzytu,reiktu kazka pasodint,kad ir labai nekliudytu,nebutu labai luzinejantis augalas(na,kad paspirtas kamuolys nenulauztu iskart blush2.gif )ir kad pasleptu,vieta visada sauleta,jokio pavesio,dirva gan sunki,priemolis,ant virsaus nedidelis smelio,po to juodzemio sluoksnis.

is anksto dekinga uz patarimus 4u.gif

maskuojant gręžinį doh.gif šalia nereikomenduočiau sodinti vertingų daugiamečių augalų, nes esant reikalui remontuoti gręžinį....augalus galite prarasti..
kadangi iš aplinkos matosi, kad kieme laksto mėgstantys paspardyti kamuolį vaikai, tai pasirenkami augalai turėtų būti be dyglių ir patrauklūs vaikams (?). Galbūt čia derėtų didelis kelmas Miskanto, kurio dekoratyvios šluotelės ? o šalia galite pasiūlyti patiems vaikams pasėti saulėgrąžų - gal jie stengsis ir žaisdami pasaugoti savo gėles... vaikai ūgtels, o jau bus pripratę pasaugot tą "gėlių vietą" ir Jūs įkurdinsit ten kokį ryškiaspalvį gėlyną su monardomis, ežiuolėmis , rudbekijomis, šilokais.......
Atsakyti
Pas mus silauoges auga uzuovejoj, saule nusisuka po pietu.
Atsakyti
QUOTE(ingole @ 2010 09 07, 16:30)
Tai, kad as baigiau ta tema, atsiprasiau (man atrode vienaip, pasirodo viskas yra kitaip), o vistiek turiu teisintis.  smile.gif
Tai gal tada ir jau baigiam?  smile.gif

Oho kokias emocijas praleidau doh.gif

Na tikrai nėra ko pyktis mirksiukas.gif visos merginos čia draugiškos ir dalina patarimus, nors to neprivalo daryti. Jau ne vienas mano augalynas suplanuotas su jų pagalba 4u.gif
O spyris į užpakalį dažnai būna naudingas cool.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
ir aš jungsiuosi prie Jūsų paskaitinėti. Jei spės išlyginti sklypą tai gal dar šiemet sodinsiu vaismedžius prie baigiamo rengti namo. Norėčiau 2-3 rūšių obelų, poros trešnių, serbentų, šilauogių. Tik dabar pradėjau domėtis - nieko apie veisles nežinau blush2.gif. O jau pavasarį alpinariumą reiks kurti - pas mus sklypas nelygus, darom dirbtinį nuolydį, tiksliau namas apačioje, tai įkalnėje reiks gėlynų. Irgi nieko neišmanau blush2.gif. Tinos noriu paklausti - kiek a pas ją kad tiek gėlių sutelpa ax.gif
Atsakyti
Sveikute. 4u.gif Na ir sutapimas - kaip tik ziurinejau senus kaktusu uzsakymus ir tave prisiminiau. Ir netikek telepatija po to biggrin.gif thumbup.gif

Pas mus 15 aru. Ne tiek jau daug tu geliu, tik kai labai patinka su fotiku lakstyt, tai ir fiksuoju kiekviena ziedeli. Smagu stebet paskui kaip augalai kinta laikui begant, kaip paauga, prazysta. Visas archyvas pas mane kompe doh.gif

Tave sveikinu pradedant ukininkauti 4u.gif

Tiesa, mano spanguoles - grazuoles. Fotkinta rugpjucio pabaigoj. Dabar tai prisirpusios, net vysnines.

[attachmentid=203328]
[attachmentid=203329]
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 09 07, 22:40)
Sveikute.  4u.gif Na ir sutapimas - kaip tik ziurinejau senus kaktusu uzsakymus ir tave prisiminiau. Ir netikek telepatija po to  biggrin.gif  thumbup.gif

Per vaikus, namus ir nuosavą vyrą doh.gif apleidau savo pomėgius. Kaktusus tebeauginu, tik beveik nebeplečiu nieko. Gal kitąmet atsiras laiko su jais užsiimti. A kol kas obelys, šiltnamiai ir alpinariumai. Pas mane irgi 15 a bigsmile.gif - pasirodo šitiek grožio gali sutilpti.

Pasižiūrėjau - spanguoles ir aš norėsiu užsiveisti, nors anksčiau net neįsivaizdavau kad jos sode gali augti. bet vat persikai ir abrikosai tai man atrodo aukštasis pilotažas - man atrodo per daug jie lepūs, jaučiu kad apsieisiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Betelgeiz @ 2010 09 08, 01:10)
bet vat persikai ir abrikosai tai man atrodo aukštasis pilotažas - man atrodo per daug jie lepūs, jaučiu kad apsieisiu  ax.gif

Tikrai jų nereikėtų bijoti. Pati pernai pasodinau mažą persikiuką anksti pavasarį, apsipylė jis žiedais vėliau ir vedė vaisius (nors pardavėjas sakė, kad pirmus metus tikėtis vaisių neverta). Šįmet atlaikė šaltą žiemą nedengtas ir nieko jam, tik šakelių nemažai apšalo, bet ir vėl žydėjo, ir vaisius valgėm, nors netikėjau, kad atsigaus.

Tiesa, veislės nežinau, tik tiek, kad ankstyvasis.

Na, o su abrikosais nepasisekė, bet čia jau pati kalta, nes per giliai juos pasodinau. Bet tikrai bandysiu dar kartą. Pamenu vaikystėj pas kaimynus augo abrikosas, tai mes su broliais nuo tvoros nenueidavom lotuliukas.gif

Tina, labai gražūs ir tvirti augaliukai, bet taip norėtųsi ir derinių pamatyt. Panašiai, kaip parodo Sobieska - man pas ją labai gražu thumbup.gif
Atsakyti
Aš vėl prieš sodinimo metą su patarimų prašymu 4u.gif Pavasarį sodinau uolinių kadagių eilutę ir rinkausi augalus jų "papėdei", na nelabai man dabartinis rezultatas - šilokus iškelsiu, išdalinsiu, o vietoj jų noriu rožių. Turiu pora minčių ir neapsisprendžiu - ar bandyt miniatiūrinėmis padangt visą pakraštėlį, ar kokiom šliaužiančiom, ar daryt keletą platesnių puslankų ir susodint po 3-4 vienodus krūmelius į juos? Matosi vaikų sūpynės koja - iškelsiu link namo (tik mažas trugdis - šiltnamį tam reikės perkelt į daržo pusę doh.gif ). Kažkaip man vis persidėlioja tas kiemelis -vyras pyksta, o man vis "būtinai reikia" blush2.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2010 09 08, 09:51)
Aš vėl prieš sodinimo metą su patarimų prašymu 4u.gif Pavasarį sodinau uolinių kadagių eilutę ir rinkausi augalus jų "papėdei", na nelabai man dabartinis rezultatas - šilokus iškelsiu, išdalinsiu, o vietoj jų noriu rožių. Turiu pora minčių ir neapsisprendžiu - ar bandyt miniatiūrinėmis padangt visą pakraštėlį, ar kokiom šliaužiančiom, ar daryt keletą platesnių puslankų ir susodint po 3-4 vienodus krūmelius į juos? Matosi vaikų sūpynės koja - iškelsiu link namo (tik mažas trugdis - šiltnamį tam reikės perkelt į daržo pusę doh.gif ). Kažkaip man vis persidėlioja tas kiemelis -vyras pyksta, o man vis "būtinai reikia" blush2.gif

Klausimas - kokio rezultato jus norite? Kad suprasti ar rozes vienaip, ar kitaip labiau tiks jusu issikeltam uzdaviniui, reik suzinot jo salygas. Antraip, tai jusu skonio reikalas, ir niekas jums nepatars. Nebent jus norite vadovautis kazkieno kito skoniu.
Technine detale: jei su silokais jokio vargelio, tai rozems prieziuros prasme reikes ideti jo visai nemazai.

P.S. Man asmeniskai kadagiu ir siloku kaimynyste visai nebloga atrodo. Rozems as rinkciausi zalia arba misru fona, bet visai pilkas kiek per saltas.
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2010 09 08, 08:51)

praeita karta del sito pasiulyto derinio nutylejau, galvojau - gal tikrai bus geriau, negu as isivaizduoju. Bet si syki, vos tik pazvelgus i foto, pirma mintis buvo "bandysiu kaip nors svelniai pasakyti, kad man ta "kompozicija" nelimpa ir viskas..." . Tada perskaiciau ka parasei ax.gif . Nezinau, kodel tu nepatenkinta silokais, bet man cia vienas per daug riebus ir apvalus, o kitas per daug smailus ir astrus. Kadagiai su laiku irgi sustores, bet dabartinei padeciai pakeisti (cia pagal mane), sodinciau i kadagiu tarpus sibiriniu vilkdalgiu arba kokiu nesmulkiu viksvu, kad susvelnintu tas dvi ryskiai priesingas formas. Pavasari butu grazu aukstauges tulpes wub.gif . Beje, kaip ten kampe tas alpinariumas, vis dar tebera? Jei taip, tai geriau palikciau sita varianta, nei rozes.
Rozes grazu, darbo nemazai, daug prikritusiu ziedlapiu, be to, reikalauja atitinkamos aplinkos. Pasiruosusi tam mirksiukas.gif ?
Atsakyti
rezultato noriu - gražaus pakraščio (fotogeniško taip pat), pagalvojau kodėl kliūna šilokai - jų "kepurės" persunkios šalia ažūrinių kadagiukų, spalvų man trūksta, ateity patvorys nebus permatomas - vietoj tinklo bus ruda medinė tvora.
Rožes auginti bijojau ant savo vėjuoto kalno, pavasarį pasisodinau 3 pirmąsias - gal dėl tropinės vasaros, gal dėl saulėtos vietos rožės išaugo į didžiulius gražius krūmus, žinau kad su jomis darbo ir žiemai ruošimo yra, bet labai noriu (norą labai sustiprino apsilankymas David Austin rožyne Anglijoj biggrin.gif )
Dar viena mintis dėl nuolatinio žydėjimo - sidabrakrūmiai, bet bijau, kad jie sendami pasidarys negražūs, kol kas pas mane jaunučių keletas:
user posted image
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2010 09 08, 09:56)
... man cia vienas per daug riebus ir apvalus, o kitas per daug smailus ir astrus. ...

thumbup.gif va va, be galo taikliai, man tas kliūna. Akmenynas mano tebėra, kaip tik viena rožė ten jau ir bujoja, tiksliau pirmametė senovinė "pink leda" - taip ir nepražydo šiemet, bet krūmą išaugino įspūdingą, kitais metais lauksiu žiedų. Toji pasodinta taip, kad akmenys kiek pridengtų košiančius vėjus, daugiau ten užuovėjų nėra, šitą kadaginį pakraštėlį aprožint galvoju dar ir dėl šiokios tokios užuovėjos apatinėms krūmų dalims g.gif pati vėjų nemėgstu, tai įsivaizduoju, kad ir augalai jo nepakenčia...
Tulpės tai būtinai, dabar ieškinėju ir laukiu kokių išpardavimų smile.gif viksvų/eraičinų niekad nesu auginusi, tai irgi nežinau kaip su jomis elgtis...
Atsakyti