Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-58

QUOTE(bitule @ 2010 09 03, 18:35)
Dar apie prūdelio formą  blush2.gif  - nebūtinai jį reikia daryti taisyklingą (apvalų ar stačiakampį). Net įdomiau, jei gausis koks išvingiuotas makaronas. Ir sutalpinti tokį bus didesnės galimybės  4u.gif

prūdas tai nebus taisyklingas formos. Tik va galvos skausmas, kaip jame vandenį išlaikyti skaidrų. Reikia eiti skaityti smile.gif
Juodžemio ir mes pylėm, bet sluoksnis nedidelis - vejai užtenka, o augalams nelabai.
QUOTE(Laimuška @ 2010 09 03, 23:42)
Laba, pas mus sode ant sklypo ribos buvo griovelis vandeniui nubėgti, tai jį mes šiemet užkasėme, prieš tai įdėdami į jį  drenažo vamzdį. Vietos padaugėjo ir vaizdas gražesnis kai griovių nėra. Na dar, aišku, reikia palaukti pavasario kad sužinotumėme ar taip pat "nusidrenažuoja" 4u.gif

svarstom įvairius vandens nubėgimo variantus.
Vienas iš jų ir buvo - kalvelių idėja.
Kitas - tiesti drenažą. Tik visa bėda, kad reikia tiesti nemažą trasą, nes šulinys yra priešingam sklypo kampe doh.gif
Dar viena, bitules pasiūlyta - prūdą atvesti iki tų žemumų. Čia reikia dar su šlangom pasivaikščioti po sklypą, ar įmanomas toks variantas.
Papildyta:
QUOTE(*SIM*SIUS* @ 2010 09 04, 18:12)
Laba
Merginos padekit sugalvoti ka galeciau pasodint ziemai i situos vazonus doh.gif  g.gif

Pernai žiemai į lovelį ant palangės pasodinau šilokus. Per žiemą gražiai žaliavo, pavasarį teko išmesti, nes nušalo. Bet, man patiko kompozicija žiemai, o ir šilokai buvo atliekami, nebuvo gaila smile.gif
Atsakyti
prūdas tai nebus taisyklingas formos. Tik va galvos skausmas, kaip jame vandenį išlaikyti skaidrų.
kuo didesnis prudas tuo lengviau jame islaikyti skaidru vandeni,pagrindiniai vandens tersikai yra zuvys,pagrindiniai vandens valytojai yra vandens augalai smile.gif
Atsakyti
Merginos, gal kas vakar buvot seminare apie japoniškus sodus ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 06 rugsėjo 2010 - 07:57
merginos kaip vadinasi šis krūmas
user posted image
Atsakyti
QUOTE(magnesa @ 2010 09 06, 09:25)
merginos kaip vadinasi šis krūmas

Salix babylonica 'Crispa'
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 09 06, 10:16)

AČIŪ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2010 09 05, 20:43)

Pernai žiemai į lovelį ant palangės pasodinau  o ir šilokai buvo atliekami, nebuvo gaila smile.gif

aciu uz ideja 4u.gif renku visas ir paskui kazka igyvendinsiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 09 06, 10:16)

o kaip ji prižiūrėti gal kuri žino nerandu internete
Atsakyti
QUOTE(magnesa @ 2010 09 06, 11:42)
o kaip ji prižiūrėti gal kuri žino nerandu internete

ie6kok info tiesiog apie karklus, pvz. straipsnis čia
Atsakyti
QUOTE(egis11 @ 2010 09 05, 20:26)
kuo didesnis prudas tuo lengviau jame islaikyti skaidru vandeni,pagrindiniai vandens tersikai yra zuvys,pagrindiniai vandens valytojai yra vandens augalai smile.gif

Gal turit kokį straipsnį ar nuorodą apie dirbtinių vandens telkinių ekosistemą? Mat MB yra įsitikinęs, kad amūrai yra pats geriausias dalykas doh.gif Praeitą vasarą jie taip pasidarbavo, kad mano vandens lelijas suėdė mad.gif Aš niekaip jam neįrodau, kad reikia sodinti vandens augalus, o ne žuvis veisti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2010 09 06, 12:39)
Gal turit kokį straipsnį ar nuorodą apie dirbtinių vandens telkinių ekosistemą? Mat MB yra įsitikinęs, kad amūrai yra pats geriausias dalykas  doh.gif Praeitą vasarą jie taip pasidarbavo, kad mano vandens lelijas suėdė  mad.gif Aš niekaip jam neįrodau, kad reikia sodinti vandens augalus, o ne žuvis veisti doh.gif

Įleidžiant amūrus reikėjo vandens lelijas tinklo viela apsukti. Amūrai labai skanūs, turėsi nuostabios žuvies.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 09 06, 12:04)
Įleidžiant amūrus reikėjo vandens lelijas tinklo viela apsukti. Amūrai labai skanūs, turėsi nuostabios žuvies.

Tai va, kad reikėjo. O amūrai per žiemą iššalo, tai žuvies neparagavom.
Atsakyti