Ačiū už mintis
QUOTE(bitule @ 2010 09 03, 13:16)
Sveikutė
vis pagalvodavau, kaip sekasi su gausiomis šiemetinėmis balomis kariauti
O pas jus prūdas ne žemiausioj vietoj
? Šiaip tai būtų logiškiausia jį plėsti žemumos sąskaita, nes tada jis veiktų kaip vandens pertekliaus rinktuvas, o ne atskira bala ant kalniuko
Įvairaus dydžio teletabiškos kalvelės turėtų atrodyti labai įdomiai
, tik viena problemėlė - ar bus patogu žolę apipjauti? Bet čia turbūt technikos reikalas.
Na tiesą sakant, mūsų aplinkos planavimo pradžia tikrai nevykusi
Visų pirma, negalvojom, kad bus problema su vandens perteklium, ir,
antra, toj žemesnėj pusėj nėra vietos prūdui, ir,
trečia, kai planavom kasti prūdą po sklypą vaikščiojom su žilvičio šakelėm, ieškodami šaltinių, kad prūdas nebūtų tuščias. Va tiek mano pasiaiškinimų
Beje, dabar pagalvojus, tai greičiausiai nebuvo aukštesnė sklypo dalis (dabar gerai ir nebepamenu tų aukščių), ko gero taip prūdo žemės buvo išskirstytos
Patiko mintis, kad reikėtų išplėsti iki žemesnės vietos
, gal ir pavyktų
keista, kad man pačiai tokia mintis neatėjo į galvą
Dėl tų kalvelių priežiūros irgi suku galvą. Galvoju, jei daryti nuožulnias, tai gal ir bus patogu nupjauti su žoliapjove. Arba kita mintis - augalynus mulčiuoti. Bet būtų dideli plotai, brangiai mulčas kainuotų, be to, man vis dar galvosūkis, kaip gražiai ir paprastai (be rankinių žirklių) tvarkyti vejos ir mulčo susidūrimo vietą
QUOTE(vida777 @ 2010 09 03, 16:23)
bet tu turbut negalvoji sodinti augalu vien tik ant kalveliu virsuniu
.
teisybės dėlei - galvojau
nes tų kalvelių paskirtis ir būtų augalams sodinti. Bet po tavo pastabos pagalvojau, kad gamtoje augalai auga visur, ne tik aukštumose
Taip ir galvojau, kad mano sumanytos kalvelės bus neįveikiama užduotis pirmokei
O ką jūs manot apie to pačio sunkaus molio paskirstymą po sklypą (kalvelėm). Juodžemio užvežti vėlgi būtų brangu, gal įmanoma prasisukti su esamu gruntu? gal jį su žvyru maišyti?