QUOTE(Ledum @ 2010 09 02, 08:08)
Sveikos, merginos.
Vis galvoju apie tą bonso ir rožynėlio suderinimą. Tradiciškai suprantami šie dalykėliai aišku iš trijų skirtingų operų.
Bet pvz. Rozamundos mylimiausi erškėčiai ( rosa rugosa ) kilę iš Tolimųjų rytų ir vaizdelis su rytietiška tematika turėtų nesipjauti. Tik reikėtų rinktis veislę , kuri būtų tokia mažiausiai kultūrinė ir panaši į mums įprastas angliškas ar kt. Dar labai nieko kur šalia didelis miskantas kurio krūmas būtų kaip burbulas.
Prie šitų augalų tiktų ir toks ramus, saikingas neaukštas ir neprimakaluotas alpinariumas, pvz. naudojant vien tik Humpy veislės pušytes.
Tik kažin ar tokį rožyną ir alpinariumą įsivaizdavo bonso šeimininkė.
ir as manau/zinau, kad silke gali tikti ir su sokoladu, bet cia jau virtuozo, o ne megejo darbas.
QUOTE(jot.ka @ 2010 09 02, 09:54)
tas jausmas kad kazkas ne taip ir radosi po tokiu stebejimu, paziuresiu ir tavo nurodytose vietose, aciu. bet man ir kyla abejones, nes pvz tie vaizdai kur man patinka, kaip taisykle namai dera, na cia daugiausia gal angliskas variantas, raudonos plytos, langai ''suskirstyti'' i mazesnius langucius. man grazu. bet mano namo langai nemazi, na ne modernas gal, bet vat ir kyla klausimas uz ko cia uzsikabinus.
klausimas manau aktualus beveik kiekvienam megejui be isimciu
.
Apie formas nerealiai geru patarimu prirase mergaites, o apie namo ir aplinkos derme as turiu tokia nuomone, bet kadangi tai yra ne teorija , o asmenine nuomone, todel ji gali buti ir ne visai teisinga
.
Jei namas nera kazkokios isskirtines architekturos, kuri atitiktu tam tikra stiliu ir kuriam galima pritaikyti ir vienokia, ir kitokia aplinka, tada as siulyciau paziureti i interjera ir prie jo taikyti isores aplinka. Gal kas visai to rysio nesupras (kazkaip paskutiniu metu temoje susirinko kaprizinga auditorija, gal cia rysium su naujais mokslo metais
), todel bandysiu siek tiek paaiskinti savo minti placiau.
Interjera kiekvienas daugiau ar maziau sugeba/stengiasi susikurti pagal savo poreikius ir gyvenimo buda, o aplinkoje - ir stop, nebezino nei ko nori, nei ko reikia, nei kas tinka. Is tikruju, manau, interjeras-namas-aplinka, tai sventa trejybe, kuri yra labai glaudziai tiek tarpusavyje, tiek su zmogumi (jo gyvenimo budu) susijusi.
Planuodamas nama, zmogus greiciau suvokia kas bus jo viduje, nei kaip pats namas atrodys, nes prie mus supancios aplinkos mes esame priprate ir zinome ko norime beveik nuo pat gimimo, o namus statome ne taip jau ir daznai. Jei kam patinka minimalizmas viduje, jis rinksis lakonisko stiliaus nama, logiska, kad ir namo aplinka bus tokia pat, nes kitaip pats zmogus nerastu dermes arba su namo vidumi, arba su jo aplinka. Ir atvirksciai....
O kazkokie nukrypimai nuo grynojo stiliaus, jei jis nebus vietomis pabreztas ypac budinga tam stiliui atributika, manau labai aplinkos nesubjauros, o padarys ja dar labiau individualesne.