Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-58

kazkas pasake, kad grozis - tai tvarka ir svara.
papriestarausiu - tikslingi ''siukslyneliai'' irgi buna grazus smile.gif
neinterpretuokit tiesiogiai.

QUOTE(Dajulita @ 2010 09 01, 18:56)
Merginos, profės, parodykit savo sukurtas namų aplinkas. Aš kaip žalia - pasižiūrėsiu kaip pas jus gražu. Tada ir diskusija bus į temą   Nes viena yra matyti kataloge - visai kas kitą - natūraliai 

tu nuotrauku paskelbta galybe.
ir bus toliau skelbiama, manau.
galima temoje paieskoti mirksiukas.gif
tas nuotraukas dedame, kai pacios norime, kai turime nauju ''kadru'', kai galu gale turime tam laiko.
as pvz, ne karta esu ir kartojusi savo vaizdus.
turesiu laiko, vel idesiu smile.gif bet stengsiuosi nebesikartoti.
tiesa, as ne profe.

QUOTE(Tina* @ 2010 09 01, 21:12)
Viena buvus SM nare net zadejo man plana nupiest, bet paskui dingo su visam 

manau, kad tai nebuvo jos pareiga 4u.gif
na buvo noras padeti - nepadejo, Na ir kas - laikas jau butu pamirsti smile.gif
o dingti su visam - tik jos reikalas.

QUOTE(jot.ka @ 2010 09 02, 07:06)
cia yra tiek daug geros info, puikiu nuorodu, patarimu is patirties, kad grozio supratimas ima palengva keistis, kas is pradziu atrode oje oje, reikia, ir sito reikia, ir datr anas grazu, pamazu atsirenki STILIU  lotuliukas.gif , ar vadink ji kitu vardu, tegu neisgrininta, bet pasimato kas nebetinka tau, o galiausiai ir nebepatinka. na cia mano kelias, as i grieztas diskusijas nesiveliu apie stiliu ar nestiliu, bet sitam forume tikrai daug naudingos informacijos, tik reikia laiko visa ja pasiimt 4u.gif .
p.s neatmetu varianto, kad ismesti pinigai uz dizainerio paslaugas, po kiek laiko nebeatrodys tokie beprasmiai smile.gif .

dar soku i nuvaziuojanti traukini - aciu uz visa posta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 09 02, 11:07)
Svarbiausias namo ir aplinkos derinimo kriterijus pagal "Knifofiją" - Pasistengsiu rašyti suprantamai. Jei namas kampuotas, nėra jokių lenktų linijų (arkų) ir želdinsite lenktom linijom, vingiuotais takeliais, rutuliškom augalų formom. Namas atrodys kaip svetimkūnis. Tuo atvėju reikėtų įvesti kampuotą takelį ar gėlyną ir viskas susistyguos.  Aš netgi užsisakiau šviestuvus, kad atkartotų namo stogo formą.

na taip, sita jusu taisykle as isidemejau 4u.gif , uztai ir kyla klausimas, kaip suapvalint nama smile.gif , kad deretu ir lenkti takeliai ir laisvesnes formos. nes arku, apvaliu langu ar kazko kito nekampuoto kaip ir nebus. o man patinka laisvai begancios linijos, nesinori gryno kampuotumo, man atrodo kad ryski geometrija tinka moderniems namams, o maniskis manau ne toks.
Atsakyti
Čia yra straipnis ne apie namo ir sodo stiliaus dermę, bet apie namo ir augalynų spalvų dermę: http://www.finegarde...px?nterms=74916
Atsakyti

QUOTE(Dajulita @ 2010 09 01, 19:27)
Parodau savo stačius akmenis blush2.gif 

user posted image

na as cia matau kitka, o ne akmenis smile.gif

pagarba uz jau ideta tikrai dideli darba i Namo aplinka 4u.gif

kritika: tas metalinis stilizuotas garveziukas [gal apibudinau netiksliai..] krepsinio aiksteleje salia lentos - jau nei stilius, nei grozis. schmoll.gif
parinkite jam kita vieta 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(jot.ka @ 2010 09 02, 11:18)
na taip, sita jusu taisykle as isidemejau  4u.gif , uztai ir kyla klausimas, kaip suapvalint nama  smile.gif , kad deretu ir lenkti takeliai ir laisvesnes formos. nes arku, apvaliu langu ar kazko kito nekampuoto kaip ir nebus. o man patinka laisvai begancios linijos, nesinori gryno kampuotumo, man atrodo kad ryski geometrija tinka moderniems namams, o maniskis manau ne toks.

pakartosu tos ''pabegusios su visam" [ 4u.gif ] patarima:
kai aplinkoje daug objektu yra skirtingos geometrines formos (cia bendrai - ir namas su savo detalemis, ir kiemo elementai, ir augalai galbut) - galima viska suristi pvz. daznai atkartojant rutulio formos augalus, ir jei vienos rusies ju bus daugiau (pvz buksmedis) - gali pavykti.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 09 02, 12:22)
na as cia matau kitka, o ne akmenis smile.gif

pagarba uz jau ideta tikrai dideli darba i Namo aplinka 4u.gif

kritika: tas metalinis stilizuotas garveziukas [gal apibudinau netiksliai..] krepsinio aiksteleje salia lentos - jau nei stilius, nei grozis. schmoll.gif
parinkite jam kita vieta  4u.gif

Deja, kita vieta negalima dėl priešgaisrinių reikalavimų: tame garvežiukyje yra įrengta rūkykla ir grilius. Todėl reikalingi atstumai nuo pastatų. Galiu tik pačiam cente kiemo pastatyt blush2.gif man ta vieta irgi nelabai. Bet atrodo iš bendro kiemo vaizdo kaip nelaimės vieta: nuvažiavęs nuo bėgių doh.gif lotuliukas.gif Kaip beja ir krepšio - kamuolys į gėlynus krenta. Bet taip jau suprojektuotas kiemas, kad nei vieno nei kito - kitur neperkelsi.
Ne viskas išeina taip kaip norisi - o atsisakyti vasarą kepamų kepsnių ir šviežiai rūkytos žuvytės, turint savo kiemą - schmoll.gif
Ateityje planuoju basiną - gal tada ir garvežiukui aikštelė atsiras netoli ( jei gaisrininkai vėl nepuls kabinėtis blush2.gif )
Atsakyti
ir man atrodo kad namo geometrija galima siek tiek susvelnint augalais, ka ir sake smth1, jei teisingai supratau, o ir rokoko ta pati pakartojo.
na ir dar vienas klausimas blush2.gif
daug straipsniu skaitant, net ir cia diskutuojant vis islenda toks dalykas kaip didelis ar mazas sklypas. visur akcentuojama mazam sklype dideliems medziams ne vieta ir pan. taigi koks tas didelis sklypas? na hektaras aisku, 6 arai irgi. o tas viduriukas 15 ?
Papildyta:
QUOTE(leliumai @ 2010 09 02, 11:22)
Čia yra straipnis ne apie namo ir sodo stiliaus dermę, bet apie namo ir augalynų spalvų dermę: http://www.finegarde...px?nterms=74916

drinks_cheers.gif , sitas puslapis man vienas geriausiu, ju staripsnius galima skaityt ir skaityt, as ju Newsletter uzsiprenumeravus, lietusviskai tikriausiai butu naujienlaikrastis. kas skaito angliskai ir as rekomenduoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 09 02, 12:07)
Svarbiausias namo ir aplinkos derinimo kriterijus pagal "Knifofiją" - Pasistengsiu rašyti suprantamai. Jei namas kampuotas, nėra jokių lenktų linijų (arkų) ir želdinsite lenktom linijom, vingiuotais takeliais, rutuliškom augalų formom. Namas atrodys kaip svetimkūnis. Tuo atvėju reikėtų įvesti kampuotą takelį ar gėlyną ir viskas susistyguos.  Aš netgi užsisakiau šviestuvus, kad atkartotų namo stogo formą.

Vaje, tai pgl.Knifofija mano namas (be jokios lenktos linijeles) ir pavingiuotas akmeninis takelis per veja visiskai nedera.... doh.gif Oi, dar viena pavingiuota linija prisiminiau ax.gif , nors ta jau is po augalu nelabai matosi...
Tai jau taip ni-ni-ni negalima nieko vingiuot, jei namas tvarkingu geometriniu formu?.. verysad.gif Aciu Dievui, bent "reprezentaciniai šiukšlynėliai" pas mane kazkaip savaime stačiakampiai, prisislieje prie namo ar tvoros gavosi....
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2010 09 02, 12:18)
na taip, sita jusu taisykle as isidemejau  4u.gif , uztai ir kyla klausimas, kaip suapvalint nama  smile.gif , kad deretu ir lenkti takeliai ir laisvesnes formos. nes arku, apvaliu langu ar kazko kito nekampuoto kaip ir nebus. o man patinka laisvai begancios linijos, nesinori gryno kampuotumo, man atrodo kad ryski geometrija tinka moderniems namams, o maniskis manau ne toks.

Namo neverta perdaryti, paprasčiausiai želdinant įvesti tiesių ir kampuotų linijų, o tada jau galima vingiuoti aplink jas augalais. Tiesa, dar kampuotoms linijoms švelnumo duoda simetriškai susodinti apvalūs augalai, o jų fone jau galima vingiuoti. Prie kampuoto namo pastatykit do vazonus su rutuliniais buksmedžiais ir jau namo link vedantį takelį galima įrėminti lenktomis linijomis, jos nebesipjaus.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 09 02, 11:48)
Namo neverta perdaryti, paprasčiausiai želdinant įvesti tiesių ir kampuotų linijų, o tada jau galima vingiuoti aplink jas augalais. Tiesa, dar  kampuotoms linijoms švelnumo duoda simetriškai susodinti apvalūs augalai, o jų fone jau galima vingiuoti. Prie kampuoto namo pastatykit do vazonus su rutuliniais buksmedžiais ir jau namo link vedantį takelį galima įrėminti lenktomis linijomis, jos nebesipjaus.

na vadinasi mastau teisngai, kartais tereikia kad kasnors patvirtintu kad teisinga linkme pedinu smile.gif
aciu visoms
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2010 09 02, 12:38)
Vaje, tai pgl.Knifofija mano namas (be jokios lenktos linijeles) ir pavingiuotas akmeninis takelis per veja visiskai nedera.... doh.gif  Oi, dar viena pavingiuota linija prisiminiau  ax.gif  , nors ta jau is po augalu nelabai matosi...
Tai jau taip ni-ni-ni negalima nieko vingiuot, jei namas tvarkingu geometriniu formu?..  verysad.gif Aciu Dievui, bent "reprezentaciniai šiukšlynėliai" pas mane kazkaip savaime stačiakampiai, prisislieje prie namo ar tvoros gavosi....

Na, aš manau, kad užtenka vieno kito tiesesnio ar taisyklingesnio elemento aplinkoj, kad pastatas be lenktų formų atsistotų į savo vietą ax.gif
(oi pavėlavau blush2.gif , Knifofija jau labai aiškiai nupasakojo)
Dėl aplinkos stiliaus parinkimo pagal namo architektūrą: pastatas turi turėti labai ryškias stilistines savybes, kad prie jo būtinai reikėtų derinti sodo stilių. Tokių nedažnai pasitaiko blush2.gif Na, gal išskirčiau tradicinę medinę architektūrą, prie kurios modernistiniai sprendimai gal nelabai... ir itin prabangią klasikinę architektūrą, kuri nesuprastų laisvo miško brūzgynęlio šalia (nors nėra taisyklių be išimčių, aukšto lygio profesionalui ir tai gali būti įkandama). O visa kita - viduriukas, atviras interpretacijoms ax.gif

QUOTE(jot.ka @ 2010 09 02, 12:38)
na ir dar vienas klausimas blush2.gif
daug straipsniu skaitant, net ir cia diskutuojant vis islenda toks dalykas kaip didelis ar mazas sklypas. visur akcentuojama mazam sklype dideliems medziams ne vieta ir pan. taigi koks tas didelis sklypas? na hektaras aisku, 6 arai irgi. o tas viduriukas 15 ?

Viskas priklauso nuo namo dydžio ir sklypo išplanavimo. Jei sklypas 10 a, o jame stovi lietuviško dydžio namas su ūkiniu pastatu ir plačiu trinkeliniu įvažiavimu, nenuostabu, kad didesnis medis gali ir nebetilpti blush2.gif
Bendru atveju medis sklypui tampa per didelis, kai jį sodinant (ir numatant kokio dydžio jis bus pilnai suaugęs) neįmanoma išlaikyti saugių atstumų iki pastatų, sklypo ribų ir sklypo elementų kuriems medis gali pakenkti (daržas, šiltnamis ir pan.) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 02 rugsėjo 2010 - 12:07
Ačiū Jot.ka už pradėtą diskusiją apie "kampuoto" namo ir "vingiuoto" sodo sederinimą ir Smth1, Knifofijai, Rokoko ir Bitulei už gausiu atsakymų lietumi pabirusias mintis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 09 02, 11:56)

Viskas priklauso nuo namo dydžio ir sklypo išplanavimo. Jei sklypas 10 a, o jame stovi lietuviško dydžio namas su ūkiniu pastatu ir plačiu trinkeliniu įvažiavimu, nenuostabu, kad didesnis medis gali ir nebetilpti  blush2.gif
Bendru atveju medis sklypui tampa per didelis, kai jį sodinant (ir numatant kokio dydžio jis bus pilnai suaugęs) neįmanoma išlaikyti saugių atstumų iki pastatų, sklypo ribų ir sklypo elementų kuriems medis gali pakenkti (daržas, šiltnamis ir pan.)  4u.gif

na va taip ir gaunasi, sklypas lyg ir nemazas, bet del elektros linijos ir po ja negalinciu buti statiniu namas atsiduria vidury sklypo, ivaziavimas gaunasi cielas 20 metru ir mano sklypas kaip bebutu apmaudu susitraukia. ka darysi, atsiras sprendimas ir tokiam kiemui.
Atsakyti