Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-58

QUOTE(jot.ka @ 2010 09 02, 09:20)
man kazkodel sobieskos sedevru neatidaro  g.gif

man irgi...turbut pakibo portalas unsure.gif
Atsakyti
gal galim siek tiek kalbas pasukt apie namo ir aplinkos derme? nes cia as kaip ir suprantu bendrai paemus, bet gal yra kazkokios gaires, pagrindines taisykles, kad nesigautu kaip su rozyno ir bonso kompozicija. na net suformuluot klausimo nelabai sekasi, na bet buna kartais kad ziuri ir matai, kad namas sau, aplinka sau, kaip du skirtingi elementai vienoj delionej.
Atsakyti
O gal kas nors pirkot ar kur nors matėt lauko šviestuvų ale senovinio stiliaus? Jau pribrendau šiam pirkiniui, bet Senukuose nieko gero nerandu. Kur dar ieškoti?

Ir gal dar kokią nuotraukytę "į temą" būtų galima. Būčiau dėkinga.
Atsakyti
QUOTE(Juma81 @ 2010 09 02, 10:06)
O gal kas nors pirkot ar kur nors matėt lauko šviestuvų ale senovinio stiliaus? Jau pribrendau šiam pirkiniui, bet Senukuose nieko gero nerandu. Kur dar ieškoti?

bandyk Thomas Phillips'e arba JYSK'e pasidairyt
Atsakyti
QUOTE(Juma81 @ 2010 09 02, 10:06)

Ir gal dar kokią nuotraukytę "į temą" būtų galima. Būčiau dėkinga.

Ar a la senovinis yra klasikinis?
www.norlys.com turi serija klasikiniu lauko sviestuvu. As nezinau ar tau tiks, todel nuotrauku nekeliu. Pasiziurinek pas juos.
Papildyta:
QUOTE(jot.ka @ 2010 09 02, 10:01)
gal galim siek tiek kalbas pasukt apie namo ir aplinkos derme? nes cia as kaip ir suprantu bendrai paemus, bet gal yra kazkokios gaires, pagrindines taisykles, kad nesigautu kaip su rozyno ir bonso kompozicija. na net suformuluot klausimo nelabai sekasi, na bet buna kartais kad ziuri ir matai, kad namas sau, aplinka sau, kaip du skirtingi elementai vienoj delionej.

Jei jau turi jausma, kad 'du skirtingi elementai vienoj delionej', tai jau neblogai, vadinasi uz kazkur galima kabintis. As nepradesiu vel apie 'stiliu'. Alternatyva tokiam snekejimui - stebejimas. Susidraugauk su google. Pamegink ieskotis paveiksleliu su ivairiu pasaulio saliu arch. ir apzeldinimu pavyzdziais. Tyrinek - kodel jie, tavo manymu dera, kas juos risa. Prasinesk pro blogus - uzsienyje placiai zmones vazinejasi po ivairias vietas ir gausiai fotografuoja, paskiau patys analizuoja. Cia jai skaitai angliskai. Galbut ir rusu kalba ta pati rastum, nezinau.
Uzsikabinimui galiu pasiulyti www.rasosaugalai.blogspot.com. Rasi jos megstamu blogu sarasa, iejus pas kitus, vel rasi ir so on ir so on.
Sekmes tyrinejimuose mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 09 02, 10:37)
tokiam snekejimui - stebejimas. Susidraugauk su google. Pamegink ieskotis paveiksleliu su ivairiu pasaulio saliu arch. ir apzeldinimu pavyzdziais. Tyrinek - kodel jie, tavo manymu dera, kas juos risa. Sekmes tyrinejimuose mirksiukas.gif

na man tai labiausiai padeda www.gapphotos.com, surenki
augalo pavadinima ir ismeta kruva variantu salia ko jis dera.Jei net nezinai kiap jis atrodo-prasom,bus nuotraukos ivairiais rakursais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 02 rugsėjo 2010 - 09:45
QUOTE(rozamunda @ 2010 09 02, 11:43)
na man tai labiausiai padeda http://www.gapphotos.com/,surenki augalo pavadinima ir ismeta kruva variantu salia ko jis dera.Jei net nezinai kiap jis atrodo-prasom,bus nuotraukos ivairiais rakursais

Neatidaro šio puslapio g.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 09 02, 09:37)
Jei jau turi jausma, kad 'du skirtingi elementai vienoj delionej', tai jau neblogai, vadinasi uz kazkur galima kabintis. As nepradesiu vel apie 'stiliu'. Alternatyva tokiam snekejimui - stebejimas. Susidraugauk su google. Pamegink ieskotis paveiksleliu su ivairiu pasaulio saliu arch. ir apzeldinimu pavyzdziais. Tyrinek - kodel jie, tavo manymu dera, kas juos risa. Prasinesk pro blogus - uzsienyje placiai zmones vazinejasi po ivairias vietas ir gausiai fotografuoja, paskiau patys analizuoja. Cia jai skaitai angliskai. Galbut ir rusu kalba ta pati rastum, nezinau.
Uzsikabinimui galiu pasiulyti www.rasosaugalai.blogspot.com. Rasi jos megstamu blogu sarasa, iejus pas kitus, vel rasi ir so on ir so on.
Sekmes tyrinejimuose mirksiukas.gif

tas jausmas kad kazkas ne taip ir radosi po tokiu stebejimu, paziuresiu ir tavo nurodytose vietose, aciu. bet man ir kyla abejones, nes pvz tie vaizdai kur man patinka, kaip taisykle namai dera, na cia daugiausia gal angliskas variantas, raudonos plytos, langai ''suskirstyti'' i mazesnius langucius. man grazu. bet mano namo langai nemazi, na ne modernas gal, bet vat ir kyla klausimas uz ko cia uzsikabinus.

Papildyta:
QUOTE(rozamunda @ 2010 09 02, 09:43)
na man tai labiausiai padeda www.gapphotos.com, surenki
augalo pavadinima ir ismeta kruva variantu salia ko jis dera.Jei net nezinai kiap jis atrodo-prasom,bus nuotraukos ivairiais rakursais

na sitas puslapiukas mano skersai isilgai isziuretas, su visais savo turimais augalais derinius apziurejau, ir kiemukus, ir atskirus elementus. ideju semtis galima nuolat, ir jis atsirado mano favorituose sio forumo deka smile.gif

http://www.gapphotos...magesperpage=10

o dabar rodo?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2010 09 02, 10:54)
tas jausmas kad kazkas ne taip ir radosi po tokiu stebejimu, paziuresiu ir tavo nurodytose vietose, aciu. bet man ir kyla abejones, nes pvz tie vaizdai kur man patinka, kaip taisykle namai dera, na cia daugiausia gal angliskas variantas, raudonos plytos, langai ''suskirstyti'' i mazesnius langucius. man grazu. bet mano namo langai nemazi, na ne modernas gal, bet vat ir kyla klausimas uz ko cia uzsikabinus.

Papildyta:
na sitas puslapiukas mano skersai isilgai isziuretas, su visais savo turimais augalais derinius apziurejau, ir kiemukus, ir atskirus elementus. ideju semtis galima nuolat, ir jis atsirado mano favorituose sio forumo deka smile.gif
http://www.gapphotos...magesperpage=10

o dabar rodo?

Na yra buves toks (mano manymu ) panasus klausimas aptarinejamas. Kas tinka prie sovietu laikais statytu privat. namu? (baltos plytos netinkuotos, siferinis stogiukas, 'normalus ' langai, etc.) Nepamenu, kad kazkas labai ka nors istringancio butu pasiule.

As pati galvojau tuo klausimu. Kol kas nesu priejus kazkokiu labai konkreciu isvadu, o isvedziojimai ir pamastymai nelabai cia kam idomus, manau.

Nezinau ar pas tave butent toks namas, gal cia visai i sali tas mano postas?

Jeigu tavo namas nera kazkokios labai konkrecios stilistikos, neturi tokiu detaliu, kurios uzkabintu, vadinas reikes ieskoti kazkokio viduriuko. Tai reiskia nenaudoti kazkokiu labai ryskiai kazkuriam stiliui priklausanciu dalyku. Tai reiskia nuotraukose ieskoti tokiu bendru dalyku (ne konkreciu!), kuriuos galetum prisitaikyti sau. Pvz. sis namas turi auksta pamata, neauksti lapuociai augalai, augantys arti namo graziai ta pastato kampuotuma svelnina. Toliau - lapuociai atsikartoja kitose sklypo dalyse, aptakios formos, (namas tapo aptakus to susvelninimo deka) atsikartoja sklype. Tai sukuria ispudi vienoves - namas naturaliai isilieja i aplinka ir atvirksciai.
Suprantu, kad tai, ka rasau - labai nekonkretu. Bet, kaip jau sakiau, kitaip as nebemoku paaiskinti. Ir dar karta atsiprasau, kad as vel 'apie stiliu'. Jeigu ka - galima ir neskaityti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2010 09 02, 11:54)

o dabar rodo?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 09 02, 10:30)
Na yra buves toks (mano manymu ) panasus klausimas aptarinejamas. Kas tinka prie sovietu laikais statytu privat. namu? (baltos plytos netinkuotos, siferinis stogiukas, 'normalus ' langai, etc.) Nepamenu, kad kazkas labai ka nors istringancio butu pasiule.

As pati galvojau tuo klausimu. Kol kas nesu priejus kazkokiu labai konkreciu isvadu, o isvedziojimai ir pamastymai nelabai cia kam idomus, manau.

Nezinau ar pas tave butent toks namas, gal cia visai i sali tas mano postas?

Jeigu tavo namas nera kazkokios labai konkrecios stilistikos, neturi tokiu detaliu, kurios uzkabintu, vadinas reikes ieskoti kazkokio viduriuko. Tai reiskia nenaudoti kazkokiu labai ryskiai kazkuriam stiliui priklausanciu dalyku.  Tai reiskia nuotraukose ieskoti tokiu bendru dalyku (ne konkreciu!), kuriuos galetum prisitaikyti sau. Pvz. sis namas turi auksta pamata, neauksti lapuociai augalai, augantys arti namo graziai ta pastato kampuotuma svelnina. Toliau - lapuociai atsikartoja kitose sklypo dalyse, aptakios formos, (namas tapo aptakus to susvelninimo deka) atsikartoja sklype. Tai sukuria ispudi vienoves - namas naturaliai isilieja i aplinka ir atvirksciai.
Suprantu, kad tai, ka rasau - labai nekonkretu. Bet, kaip jau sakiau, kitaip as nebemoku paaiskinti. Ir dar karta atsiprasau, kad as vel 'apie stiliu'. Jeigu ka - galima ir neskaityti mirksiukas.gif

tavo pamastymai visada aiskiai suformuluoti, ir man asmeniskai naudingi 4u.gif . kartais atrodo tik tiek ir tereikia ir uzeini ant kelio. namas mano dar tik statomas, bet bus ko gero jokio stiliaus smile.gif, dvislaitis, bet asimetriskas stogas, nemazi langai, balkonas, bet va kol namas bus baigtas norisi ir aplinka kazkiek tvarkyt. ir kol kas to neapsisprendimo labai daug kur, kad ir balkonu tureklai, kiemo vartai ir panasus dalykai. galiu pasakyt kas man grazu pas kitus, bet abejoju ar tiks prie mano namo, linkstu link paprastesniu formu, be ''prikvarbatkavimu'''kur nereikia, ir vel kyla klausimas ar paskui nenuminizuosiu visko, juk kartais nedidele detale, o labai pataiso vaizdeli.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2010 09 02, 10:01)

Svarbiausias namo ir aplinkos derinimo kriterijus pagal "Knifofiją" - Pasistengsiu rašyti suprantamai. Jei namas kampuotas, nėra jokių lenktų linijų (arkų) ir želdinsite lenktom linijom, vingiuotais takeliais, rutuliškom augalų formom. Namas atrodys kaip svetimkūnis. Tuo atvėju reikėtų įvesti kampuotą takelį ar gėlyną ir viskas susistyguos. Aš netgi užsisakiau šviestuvus, kad atkartotų namo stogo formą.
QUOTE(jediara @ 2010 09 02, 10:45)
Neatidaro šio puslapio  g.gif

Nukopijavai nuorodą su pirmu sakinio žodžiu.
Atsakyti