QUOTE(Tina* @ 2010 08 31, 23:39)
vida777, o negi neegzistuoja individo individualus stilius, kylantis is vidinio zmogaus pasaulio?
Bet as tikrai nuosirdziai sakau, kad man negrazus tie Celsio sodai. Eile metu perziuriu juos ir nesuprantu, tikrai nesuprantu tu grozybiu. Ir toli grazu ne tik as. Todel ir nealpesiu dar per 10 sekanciu temos puslapiu koks tai yra sektinas pavyzdys.
vida777, tikrai nieko nepriimu asmeniskai. Man visai idomu padiskutuoti sia tema
as asmeniskai nemegstu but kazkieno pasekeja, gerbeja, fane. Jaunysteje netgi nesvaigau del jokios pop grues, aktoriaus ir pan., kai tokiam hormonu amziuj mano draugai vietoj tapetu, sienas isklijuodavo dievuku plakatais. Jei man grazu - sakau grazu, jei ne - patyliu arba prasprusta kaip sikart Čelsis.
man lygiai taip pat patinka individualumas, nesizaviu absoliuciai technikos pasiekimais ir kuo maziau jais naudojuosi, bet jei sakyciau, kad mada nedaro visiskai jokios itakos, buciau nesazininga. Tik per eile metu jau isitikinau, kad tokiu mados pasekmiu labai neuzilgo norisi kuo greiciau atsikratyti
, arba pasilieka tie dalykai, kurie visiskai atitinka mano buda, o ne kazkieno primesti/iteigti.
Kas liecia Celsi, tai zinai , kaip dabar kuriamas menas... Celsis juk nera stilius.
Lietuviams, beje, labai budingas yra kopijavimo menas
.
Jei kalbeti apie individo stiliu (toks buitinis apibudinimas), ir stiliu kaip meno ar kulturos rusi, tai cia tiesiog skirtingo lygio savokos.
QUOTE(Mamce @ 2010 09 01, 07:51)
Nors man grazu tie išgryninti stiliai, bet šikart pritariu Tinos nuomonei. Na, ne visi gi turi sugebėjimų ir pinigų kurti tiems stiliams. Tai negi jiems dėl to jau draudžiama ir augalus savo kieme sodinti?.. Aš pvz. irgi nemoku galvoti apie visumą, man gražu detalės. Bet jei vienas ar kitas kampelis kieme gražus, tai jau irgi pasiekimas, tobulėjimas. Taip kad nebūkim snobės - jokie stiliai, firminės etiketės ar vynų išmanymas neatstos žavėjimosi besiskleidžiančia rože , nors ji ir būtų šalia akmens ar tvenkinėlio pasodinta ...
Kaip sake Vida, aš irgi už asmeninį (estetišką) braižą. Tai juk mūsų vidaus išraiška - jei viduje netvarka su retais "grožiais" , tai iš kur aplinkoje gali būti ideali tvarka ir stilių vienovė?
as jau seniai pastebejau, kad vienam ar kitam forumo dalyviui yra net neverta aiskinti apie stiliu, o juo labiau apie jo grynuma, nebent panaudoti tai kaip termina, kad butu lengviau susivokti, apie ka eina kalba.
Sodinti ir auginti, ir puoseleti tai, ka pasodino, gali ir turi teise kiekvienas, bet kad daznas, nelabai suvokiantis kuo skiriasi vienmeciai augalai nuo daugiameciu (tikrai yra buve tokiu klausimu), tikisi, kad jis gali vos ne profesionaliai susitvarkyti/isirengti aplinka ir dar kuo greiciau, tai tam, kas ja tvarko desimtmeciais, tikrai kelia abejoniu... Na, bet stebuklu pasitaiko.