Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-58

QUOTE(Knifofija @ 2010 08 31, 11:05)
Na čia jums ne lazdynas, čia bus medis milžinas, kuris mes pavėsį ir 10 metrų spinduliu taip išvalgys dirvą, kad niekas aplink neaugs.
kalnelis visai nieko, bet vaizdą gadina stati akmenys.

Mes itariu irgi gausim nuo savo kaimyno doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 08 30, 19:03)
Taip, kuo mažesnio augumo obelys, tuo tankiau jos sodinamos eilėse, bet tarp eilių vistik paliekami pakankami atstumai (dėl kurių, net tarp profesionalų yra skirtingų nuomonių  ax.gif ) (tujų eilę aš šiuo atveju prilyginu obelims  smile.gif). Be to žemaūgių vaismedžių sodinimas tujų pašonėje kažkiek kelia abejonių  g.gif , nuskriaus tujos tas mažašaknes kaimynėles....
Aš kalbėjau apie normalias obelis (tarp kitko, vadinamos vidutinio augumo obelys, mėgėjiškai auginamos, per eilę metų taip pat pasiekia neblogą ūgį). Norint, kad vaismedžiai netrukdytų judėti keliuku, iš jo pusės tektų genėti šakas bent 2,5-3 m aukštyje. Mano manymu, tai pakankamai aukštai  blush2.gif
Aišku, galima bandyti genint formuoti plokščius obelų vainikus...bet tam jau reikia tam tikro profesionalumo lygio sodininkystėje  blush2.gif

Kaip minejau, cia tujos "Smaragd". Jos ne kolonines ir ne paprastos gyvatvorines, ir ju saknu sistema nera nei labai plati, nei per daug gili. Pacios tujos skersmuo suaugusios tik 70 cm. Kazkaip nemanau, kad jos gali pakenkti vaismedziams. 4u.gif Mano uosviene prie pat tu paprastu gyvatvoriniu tuju susodinusi obelis, vysnias, slyvas ir tos tujos jiems nieko blogo nedaro. As planuojo vidutinio augumo obelis sodinti, kuriu aukstis suaugusiu 2,5-2,8 m. Bet gi nebutina ju tokiam aukstyje laikyti. Tik vat del to kelio ir problema. Jei susodinsiu arciau kelio, tai tikrai gal tos sakos maisys pravaziuoti. Jeigu palikciau 2 metrus nuo tvoros, tada gal butu visai nieko. Susipainiojau visai doh.gif g.gif blush2.gif
Tiesa, perskaiciau nemazai straipsniu ir neradau kad reiktu 5 metrus palikti... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(indruciukas @ 2010 08 31, 11:51)
aha,maciau- kapinese  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Na kapines irgi salyginai... gamta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 08 30, 19:34)
Įstatymas vienas, prieš pora mėnesių knisausi visais rakursais po įstatymus, nes mano klijentai konfliktavo dėl tvoros su kaimynais. Taigi niekas įstatymo nepakeitė 3 metrai obelys kriaušės, kaulavaisiai - 2 metrai, krūmai - 1 metras. Apie medžių augumą nekalbama.

5statymas  skaitykit 2.4 paragrafą.

Dekui uz info smile.gif
Papildyta:
QUOTE(smth1 @ 2010 08 30, 20:22)
Nuo kaimyninių sklypų ribų ir gatvės raudonosios linijos medžių ir krūmų sodinimo atstumai turi būti:
5.1. krūmų ir gyvatvorių – ne mažiau kaip 1 m;
5.2. žemaūgių medžių, išaugančių ne daugiau kaip iki 3 m aukščio, – 2 m;
5.3. kitų medžių – 3 m.
6. Formuojant gyvatvorę, jos aukštis sklypo šiaurės, šiaurės rytų ar šiaurės vakarų pusėje turi būti ne didesnis kaip 1,3 m.'

Pagal cia pateikta info, galeciau sodinti 2 m. atstumu nuo tvoros thumbup.gif
Kaip ir viskas gal bus normaliai. Reikes tiksliai ismatuoti man ta plota g.gif smile.gif
Atsakyti
Indruciukui:
1 - matau, kad renkate patinkančius vaizdus. Susiraskite ne atskirų sodo elementų vaizdelių, o bendrų sodo ar jo dalių vaizdų arba serijos nuotraukų iš to paties sodo (internetas, žurnalai). Išsirinkite kas limpa prie dūšios. Gal taip pastebėsite, koks stilius Jums labiausiai patinka mirksiukas.gif Tada bus lengviau judėti į priekį ir kitiems nusakyti.
2 - susirašykite šeimos norų sąrašą. Sudėliokite prioritetus kas labai svarbu, kas mažiau svarbu.
3 - dėl sodo prie įvažiavimo. Jei norite estetiško sodo vaizdo, siūlyčiau rinktis vienodus vaismedžius, pvz. vyšnių sodelis ar obelų grupelė. Vaismedžių skiriasi augumas, forma. Nevienalytė jų grupė mano manymu neatrodys reprezentatyviai. Nebent būtų pasirinktas itin laisvas stilius. Bet šiaip vertėtų ieškoti vaismedžių sodui ir kitos alternatyvios vietos.
4 - darant pasisėdėjimo vietas reik galvoti, kas iš jų bus matyti. Vaizdas turi būti malonus akiai. Suprantu, kad iš terasos matytųsi planuojamas telkinėlis, o kas matysis iš aikštelės? vaikų žaidimų vieta su daržu? Aš neatmetu dviejų pasisėdėjimų vietų galimybės, bet reik gerai apgalvoti jų vietą, vaizdus aplink ir paskirtį (priimti svečius ar kasdien stebėti žaidžiančius vaikus). Pas mane pačią nuo būsimos terasos už kokių 10m yra suoliukas. Bet matomi vaizdai labai skiriasi: ką matysiu nuo terasos, tas lieka šone žiūrint nuo suoliuko ir nekrenta į akį. Nuo terasos apsižvelgs vidinis kiemelis, o sėdint ant suoliuko žvilgsnis nuslysta į kitas sodybos erdves ir masina nuo jo pakilus pasivaikščioti.
QUOTE(ingole @ 2010 08 30, 15:51)
Kitoj pusej keliuko yra apie 3 metrus plocio juodzemio juosta, ilgis apie 30 metru (Tai vat sitoj juostoj vienoje eileje noriu susodinti kelias obelis ir kriauses). Palei sklypo krasta (riba su kaimynais) uzsodinau nuo kaimyno ribos apie 40 cm. atstumu tujas "Smaragd". Tai nuo tuju iki keliuko liko grubiai 2,5 metro (greiciausiai nei tiek neliko). Gaunasi, kad vaismedziai bus arciau keliuko pasodinti.

QUOTE(ingole @ 2010 08 31, 13:13)
As planuojo vidutinio augumo obelis sodinti, kuriu aukstis suaugusiu 2,5-2,8 m. Bet gi nebutina ju tokiam aukstyje laikyti.

Tarpas akivaizdžiai per siauras. Paskaitykite apie genėjimą, susiraskite 5-10 metų taisyklingai genimą vidutinio augumo obelų sodą ir pabandykite praeiti per metrą nuo jų kamienų - suprasite, kad norite neįmanomo.
Vienintelis galimas variantas - plokštumoje formuojamos obelys - kordonai/palmetės. Bet tada turėsite tikrų tikriausią koridorių, apribotą obelų ir tujų. Vargu bau, ar Jums to reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 31 rugpjūčio 2010 - 12:52
QUOTE(leliumai @ 2010 08 31, 13:25)
Tarpas akivaizdžiai per siauras. Paskaitykite apie genėjimą, susiraskite 5-10 metų taisyklingai genimą vidutinio augumo obelų sodą ir pabandykite praeiti per metrą nuo jų kamienų - suprasite, kad norite neįmanomo.
Vienintelis galimas variantas - plokštumoje formuojamos obelys - kordonai/palmetės. Bet tada turėsite tikrų tikriausią koridorių, apribotą obelų ir tujų. Vargu bau, ar Jums to reikia.

Esu zalia siame reikale, o ir vien perskaitytu straipsniu neuztenka, tad dekui Jums uz info smile.gif
Kaip ir minejau, eisiu tiksliai viska ten ismatuoti, gal cia as pasimeciau tarp skaiciu blush2.gif
Sakykit, kai Jums atrodo, realiai kiek tu metru turetu buti, kad ir keliukas ir obelys vietoj butu? smile.gif
Atsakyti
Knifofija, rokoko ir kitos speces , ivardinkit man kuri is lanksvu pati maziausia, leciausiai auganti? idelu butu, kad nevirsytu 0,5 m. Ziurinejau nete, tai visos siekia 1 m.
Ir dar nerandu (turejau uzsirasius) geltono miniatiurinio raugerskiuko pavadinimo, i pora Admiration...

Sodinukai.lt kaip savo puslapi atnaujino, patinka man jis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ingole @ 2010 08 31, 13:42)
Sakykit, kai Jums atrodo, realiai kiek tu metru turetu buti, kad ir keliukas ir obelys vietoj butu?  smile.gif

nuo obelų eilės kiekvienoje pusėje po 2,5-3m turėtų būti laisva. Vadinasi, reiktų dvigubo ruožo: ne 3m, o 6m (nuo tvoros/tujų iki keliuko krašto). Tada jau būtų galima galvoti apie vaismedžių sodinimą. Tokia mano nuomonė. Tą patį sakė ir kitos merginos, tik kitais žodžiais mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 31 rugpjūčio 2010 - 13:00
QUOTE(leliumai @ 2010 08 31, 13:57)
nuo obelų eilės kiekvienoje pusėje po 2,5-3m turėtų būti laisva. Vadinasi, reiktų dvigubo ruožo: ne 3m, o 6m (nuo tvoros/tujų iki keliuko krašto). Tada jau būtų galima galvoti apie vaismedžių sodinimą. Tokia mano nuomonė. Tą patį sakė ir kitos merginos, tik kitais žodžiais  mirksiukas.gif

Dekui. Kadangi esu blondine tai ne taip buvau supratusi biggrin.gif lotuliukas.gif
Dabar viskas aisku. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 08 31, 13:52)
Knifofija, rokoko ir kitos speces , ivardinkit man kuri is lanksvu pati maziausia, leciausiai auganti? idelu butu, kad nevirsytu 0,5 m. Ziurinejau nete, tai visos siekia 1 m.
Ir dar nerandu (turejau uzsirasius) geltono miniatiurinio raugerskiuko pavadinimo, i pora Admiration...

Sodinukai.lt kaip savo puslapi atnaujino, patinka man jis  thumbup.gif

Spiraea jap. Albiflora 0,5-0,8 m aukscio 1,5 plocio
S. jap Little Princess 0,6 . 1,2
S jap. Shirobana 0,6- 0,8 . 1,5- 2,5
S jap Antony Waterer 0,6- 0,8 . 0,6-1
S jap Dart's Red 0,6 . 0,6-0,8
S jap Genepei 0,5-0,7 . 0,6-0,8
S jap Golden Princess 0,4-0,5 . 0,4-0,6
S jap Goldflame 0,4-0,6 . 0,5- 1
S jap Froebelli 0,8
S jap goldflame 0,7
S jap Japanese Dwarf 0,4

Paskutinių pločio kataloge nenurodo, dabar užsiėmus rytojaus vaišėm. Jei vėliau dar reiks pažiūrėsiu ir daugiau tų lanksvų. smile.gif Čia antras skaičius po taško plotis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 31 rugpjūčio 2010 - 13:35
QUOTE(smth1 @ 2010 08 31, 09:57)
Aga. Nu tai koreguojam - net jei rozynas ir bonsas skirtingose pusese, jie vistiek skirtingu stiliu komponentai, ir vientisos kompozicijos ar stiliaus taip neisgausite. Rozynas yra anglisko stiliaus zeldinio atributas, bonsas - japonisko sodo.  Na kaip drabuziu madoje prie klasikinio sijonuko sportiniai marskineliai nedera. Vadinas vizijos dar kaip ir nera 4u.gif Alpiu kalnelis+rozynas+bonsas=stiliu misraine. Bet jei jums nekliuva, tai ar reikia kokiu nors patarimu, kad ir argumentuotu?
Argumentuotai patariu isgryninti kuri nors viena, o gryninant ristis prie namo architekturos.

niekada nesakyk niekada lotuliukas.gif ...

pries keliolika metu ragane obelyje arba ragane rozeje irgi buvo ne stilius, o juo labiau burokai ir krapai solidziu gelynu tarpe, bet... laikai keiciasi, keiciasi gyvenimo stilius, taip pat ir aplinkos stilius. Grynumo lieka vis maziau ir maziau.
Tik, deja, toki mixa ne kiekvienam mirtingajam lemta paversti stilingu, maloniu akiai vaizdu, kitaip belieka teisintis - "ai, cia tiniskas, cia barbiskas stilius, nekreipkite demesio!".

Jau vien is to, kad zmogui reikia visko, sunku tiketis, kad iseis kas nors gero ax.gif .

Visada sakau: apsodinti sklypa gali kiekvienas, irengti/apzeldinti - deja, ne. Taip pat, kaip ir paveiksla nutapyti - neuztenka vien dazu nusipirkti.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 08 31, 12:05)
Na čia jums ne lazdynas, čia bus medis milžinas, kuris mes pavėsį ir 10 metrų spinduliu taip išvalgys dirvą, kad niekas aplink neaugs.

Mano kriaušėms ir tujoms bus amen verysad.gif doh.gif
Atsakyti