Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-58

QUOTE(Knifofija @ 2010 08 30, 15:10)
Bet dėl viso pikto sodink 3 metrus.

Tai va, kad su tais metrais prastoka. Toj pusej, kur suplanavau sodinti vaismedzius, mazoka zemes. Sklypo ilgis 40 metru. Salia namo bus trinkelemis klotas keliukas i ukini pastata (kelias eina lygiagreciai kaip ir sklypo riba iki ukinio). Kitoj pusej keliuko yra apie 3 metrus plocio juodzemio juosta, ilgis apie 30 metru (Tai vat sitoj juostoj vienoje eileje noriu susodinti kelias obelis ir kriauses). Palei sklypo krasta (riba su kaimynais) uzsodinau nuo kaimyno ribos apie 40 cm. atstumu tujas "Smaragd". Tai nuo tuju iki keliuko liko grubiai 2,5 metro (greiciausiai nei tiek neliko). Gaunasi, kad vaismedziai bus arciau keliuko pasodinti, tai net nezinau kaip vizualiai atrodys, o ir vaisiai kris ant kelio. Kiemo puseje nenoriu daryti sodelio, o daugiau neturiu kur. Turbut nelabai as cia suprantamai parasiau. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingole: 30 rugpjūčio 2010 - 14:58
čia teisiškai,o ne kultūriškai:jei kaimyno vaismedžių šakos per tvorą mano pusėj per gerą metrą,ar turiu teisę nusiskinti vaisius g.gif
atsakysit parašysiu toliau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ingole @ 2010 08 30, 15:51)
Tai va, kad su tais metrais prastoka. Toj pusej, kur suplanavau sodinti vaismedzius, mazoka zemes. Sklypo ilgis 40 metru. Salia namo bus trinkelemis klotas keliukas i ukini pastata (kelias eina lygiagreciai kaip ir sklypo riba iki ukinio). Kitoj pusej keliuko yra apie 3 metrus plocio juodzemio juosta, ilgis apie 30 metru (Tai vat sitoj juostoj vienoje eileje noriu susodinti kelias obelis ir kriauses). Palei sklypo krasta (riba su kaimynais) uzsodinau nuo kaimyno ribos apie 40 cm. atstumu tujas "Smaragd". Tai nuo tuju iki keliuko liko grubiai 2,5 metro (greiciausiai nei tiek neliko). Gaunasi, kad vaismedziai bus arciau keliuko pasodinti, tai net nezinau kaip vizualiai atrodys, o ir vaisiai kris ant kelio. Kiemo puseje nenoriu daryti sodelio, o daugiau neturiu kur. Turbut nelabai as cia suprantamai parasiau.  4u.gif

Na, jei viską teisingai supratau, tai obelys ten netilps ne tik dėl kaimynų. Paprastai vaismedžiai sodinami apie 5 m atstumais, tad atitinkamai reikėtų apie 2,5 m nuo tujų gyvatvorės + pačios gyvatvorės plotis... ir čia tik tuo atveju, jei obelis genėsite 'palmės' forma, kad galėtumėte po jų šakomis pravažiuoti, o kaip iš tokių aukštybių obuolius skinti g.gif Jau nekalbu apie tai, kad šalia tujų aplamai gana sunku ką nors išauginti.
QUOTE(*MONAMI* @ 2010 08 30, 16:05)
čia teisiškai,o ne kultūriškai:jei kaimyno vaismedžių šakos per tvorą mano pusėj per gerą metrą,ar turiu teisę nusiskinti vaisius  g.gif
atsakysit parašysiu toliau  biggrin.gif

Kai pas mus atvažiavę svečiai apskabė trešnes nuo šakų išlindusių mūsų pusėj, kaimynas jau kitą dieną savanoriškai užsiėmė genėjimu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 08 30, 16:21)
Kai pas mus atvažiavę svečiai apskabė trešnes nuo šakų išlindusių mūsų pusėj, kaimynas jau kitą dieną savanoriškai užsiėmė genėjimu  ax.gif

Gobšuolis lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(*MONAMI* @ 2010 08 30, 16:05)
čia teisiškai,o ne kultūriškai:jei kaimyno vaismedžių šakos per tvorą mano pusėj per gerą metrą,ar turiu teisę nusiskinti vaisius  g.gif
atsakysit parašysiu toliau  biggrin.gif

Mano kaimynas, kurio obelų šakos išlindę į mūsų sklypą dar po kibirėlį obuolių mums paskina, manau ne todėl , kad nenusigeni. Mums netrukdo tos šakos. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 30 rugpjūčio 2010 - 15:34
Kai pas mus atvažiavę svečiai apskabė trešnes nuo šakų išlindusių mūsų pusėj, kaimynas jau kitą dieną savanoriškai užsiėmė genėjimu  ax.gif

mano vaikai pasiskynė trešnių pusę grietinės indelio,tai kaimynė užsirūstino,o maniškė tokia nepaspirsi,sako:mama sakė kas mūsų pusėj ,tas mūsų doh.gif žodžiu nusipjovė visai medžius lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Ledum @ 2010 08 30, 16:33)
Mano kaimynas, kurio obelų šakos išlindę į mūsų sklypą dar po kibirėlį obuolių mums paskina, manau ne todėl , kad nenusigeni. Mums netrukdo tos šakos.  ax.gif

man tie medžiai nemaišė,bet krintančios uogos tai tikrai nepatiko schmoll.gif

ir dabar galvoju,kaip bus su vaismedžiais palei jų tvorą,aš aišku atstumo laikysiuosi,bet ji jau dabar dejuoja,kad jos daržas 5metrai ir tas pats palei tvorą g.gif agurkai ir tie išlindę per metrą į mūsų pusę g.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2010 08 30, 16:41)
mano vaikai pasiskynė trešnių pusę grietinės indelio,tai kaimynė užsirūstino,o maniškė tokia nepaspirsi,sako:mama sakė kas mūsų pusėj ,tas mūsų  doh.gif žodžiu nusipjovė visai medžius  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
man tie medžiai nemaišė,bet krintančios uogos tai tikrai nepatiko  schmoll.gif

ir dabar galvoju,kaip bus su vaismedžiais palei jų tvorą,aš aišku atstumo laikysiuosi,bet ji jau dabar dejuoja,kad jos daržas 5metrai ir tas pats palei tvorą  g.gif agurkai ir tie išlindę per metrą į mūsų pusę  g.gif

Nusiųsk dukrą agurkų paskinti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Aš ąia juokauju, o jei rimtai, tai ne tavo problema kur jos daržas. Reikia mastyt prieš įsirengiant. Mano nei viena šakelė, nei vienas augalas neįlenda į kaimyno sklypą.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 08 30, 17:00)
Nusiųsk dukrą agurkų paskinti  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Aš ąia juokauju, o jei rimtai, tai ne tavo problema kur jos daržas. Reikia mastyt prieš įsirengiant. Mano nei viena šakelė, nei vienas augalas neįlenda į kaimyno sklypą.

žodžiu kai ten jau gyvensim,man atrodo jinai pati savo patvorį tujom apsisodins lotuliukas.gif kad tik manęs nematytų ir man netrugdytų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2010 08 30, 16:41)
mano vaikai pasiskynė trešnių pusę grietinės indelio,tai kaimynė užsirūstino,o maniškė tokia nepaspirsi,sako:mama sakė kas mūsų pusėj ,tas mūsų  doh.gif žodžiu nusipjovė visai medžius  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
man tie medžiai nemaišė,bet krintančios uogos tai tikrai nepatiko  schmoll.gif

ir dabar galvoju,kaip bus su vaismedžiais palei jų tvorą,aš aišku atstumo laikysiuosi,bet ji jau dabar dejuoja,kad jos daržas 5metrai ir tas pats palei tvorą  g.gif agurkai ir tie išlindę per metrą į mūsų pusę  g.gif

O kurioj pusėj jūs jai esat ?
Atsakyti
Na, jei viską teisingai supratau, tai obelys ten netilps ne tik dėl kaimynų. Paprastai vaismedžiai sodinami apie 5 m atstumais, tad atitinkamai reikėtų apie 2,5 m nuo tujų gyvatvorės + pačios gyvatvorės plotis... ir čia tik tuo atveju, jei obelis genėsite 'palmės' forma, kad galėtumėte po jų šakomis pravažiuoti, o kaip iš tokių aukštybių obuolius skinti  g.gif Jau nekalbu apie tai, kad šalia tujų aplamai gana sunku ką nors išauginti.

As atsiprasau, bet tu neteisi. Ne visiems vaismedziams reikia 5m atstumo. Del laiko stokos dabar nepacituosiu ZUU dest. teksto, bet jei rasiu artimiausiu metu, tai pasistengsiu. O kas per palmes forma? Ir jei mes kalbame apie vidut.augumo obelis, tai apie kokias aukstybes eina kalba?
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 08 30, 18:16)
As atsiprasau, bet tu neteisi. Ne visiems vaismedziams reikia 5m atstumo. Del laiko stokos dabar nepacituosiu ZUU dest. teksto, bet jei rasiu artimiausiu metu, tai pasistengsiu. O kas per palmes forma? Ir jei mes kalbame apie vidut.augumo obelis, tai apie kokias aukstybes eina kalba?

Taip, kuo mažesnio augumo obelys, tuo tankiau jos sodinamos eilėse, bet tarp eilių vistik paliekami pakankami atstumai (dėl kurių, net tarp profesionalų yra skirtingų nuomonių ax.gif ) (tujų eilę aš šiuo atveju prilyginu obelims smile.gif). Be to žemaūgių vaismedžių sodinimas tujų pašonėje kažkiek kelia abejonių g.gif , nuskriaus tujos tas mažašaknes kaimynėles....
Aš kalbėjau apie normalias obelis (tarp kitko, vadinamos vidutinio augumo obelys, mėgėjiškai auginamos, per eilę metų taip pat pasiekia neblogą ūgį). Norint, kad vaismedžiai netrukdytų judėti keliuku, iš jo pusės tektų genėti šakas bent 2,5-3 m aukštyje. Mano manymu, tai pakankamai aukštai blush2.gif
Aišku, galima bandyti genint formuoti plokščius obelų vainikus...bet tam jau reikia tam tikro profesionalumo lygio sodininkystėje blush2.gif
Atsakyti
Įstatymas vienas, prieš pora mėnesių knisausi visais rakursais po įstatymus, nes mano klijentai konfliktavo dėl tvoros su kaimynais. Taigi niekas įstatymo nepakeitė 3 metrai obelys kriaušės, kaulavaisiai - 2 metrai, krūmai - 1 metras. Apie medžių augumą nekalbama.

5statymas skaitykit 2.4 paragrafą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 30 rugpjūčio 2010 - 18:35
QUOTE(Ledum @ 2010 08 30, 17:06)
O kurioj pusėj jūs jai esat ?

iš pietų,bet jeigu aš laikausi atstumų tai reikšmės manau nesudaro ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MONAMI*: 30 rugpjūčio 2010 - 19:04