Įkraunama...
Įkraunama...

Dievas jūsų gyvenime

QUOTE(LinguLingu @ 2007 09 03, 00:21)
Bet dabar pagalvojau, kad sventuose rastuose ir mokymuose "drungnu " turbut vadinamas zmogus silpno tikejimo... ar as tave teisingai suprantu?

Gal net ne silpno, bet apskaičiuojančio, pamatuojančio - štai tiek skirsiu Dievui, o tiek pasiliksiu sau, tuo tikėti man naudinga, o tuo nepatogu. Su Dievu neišeina koketuoti, nes Jis permato mūsų širdį, Jo nepapirksi ir neapgausi, su Juo nesiderėsi - aš Tau, Dievuli, tą, Tu man aną. Arba tu Jo ieškai visa širdimi (tegu ir klysdamas), arba tavo tikėjimas nieko nevertas. NT daugybę kartų smerkiami fariziejai (net išvadinami pabaltintais karstais, kurių viduje puvėsiai), o juk jie studijavo Šventą Raštą, uoliai laikėsi visų Įsakymų (dar prisigalvojo kelis šimtus savų), pasnikavo, meldėsi... Kaip dažnai pasijuntu fariziejum, nes stengiuosi neperžengti "sveiko proto" ribų, atiduoti tik tai, kas privaloma, bet ne viską, pasitikėti tik iki tam tikros ribos...Tikėjimas turėtų persmelkti visą gyvenimą, o mes tokius vadinam fanatikais.
Dėl santykio su žmogum, mąstau labai panašiai, kaip Luknė. Dievas kiekviename iš mūsų, tarsi mūsų įsūnystės, mūsų lygybės, kiekvieno mūsų vertingumo patvirtinimas, bet nesuprantu to tiesiogiai, kad kiekvienas žmogus yra Dievas.
Atsakyti
Man labai įdomu būtų išgirsti plačiau apie fanatiškumą. Ar tikėjimas į Dievą gali būti fanatiškas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(LinguLingu @ 2007 09 03, 17:05)
Tu labai tiksliai pastebejai kas liecia mano ATA Tevuko samportavimus ir mokymus.Mano dilema butu tada tame - jei Dievas kiekviename is musu, tai kaip tada atskirti ir myleti zmogu atskirai ir prisitaikeliskai, o Dieva nes jis yra tame zmoguje , myleti visa sirdimi...  g.gif na aiskiau nesuformuluoju ir viliuosi jog suprasi manaji klausima smile.gif

Kadangi Dievas yra visame kame tai jis yra ne tik žmoguje, bet ir ore, medyje ir t.t. Bet žmogus yra siela ir kūnas, man Dievo žmoguje, tiek pat kaip ir medyje, tik žmogus vertybė dar tuo, kad jis Dievo sukurtas pagal jo paveikslą ir panašumą, tuo jis vertesnis už medį. Bet kad ir koks vertingas žmogus, jis visgi ne Dievas, jam nuolaidžiaudama, ar paklusdama, jo valiai be reikalo ne Dievui tarnauju, o greičiau velniui. Pagarba Dieviškajam panašumui žmoguje, tai žmogaus teisių ir laisvių gerbimas, meilė jam - kai atliekam gerus darbus (nemokantį - pamokyk, alkstantį pamaitink...) Meilė Dievui, kai paklūstam jo valiai, nekeikiam kai sergam, dėkojam kai sveiki, gimdom, kai siunčia mums kūdikį...

QUOTE(Moonte @ 2007 09 03, 19:16)
Labutis merginos. wub.gif
Prisipažinsiu, laukiau, kada gi tas „drungnas vandenėlis“ užraibuliuos.  4u.gif

Visą gyvenimą ko bijojau tai fanatizmo, kai žmogus vadovaujasi vien emocijom-verdantis vanduo.

Ko vertas tikėjimas jei jis yra be proto?

Labai nemėgstu abejingumo, nes manau, kad jis yra visų blogybių žemėje kaltininkas-šaltas, apatiškas vanduo.

Ko vertas tikėjimas jei jis tik racionalus, su išskaičiavimu?

Aukso vidurys, kada žmogus vadovaujasi protu ir siela. Balansas - drungnas vanduo.

Tai mano klasifikavimas. Gal todėl ir suklaidinau jus.  blush2.gif

Jei abejingas tai šaltas, koks gi yra priešiškas?
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 09 03, 19:55)
Jei abejingas tai šaltas, koks gi yra priešiškas?


Aš juk parašiau. mirksiukas.gif

Verdantis- fanatizmas.
Šaltas- abejingumas.
Drungnas- aukso vidurys, balansas, dvasinė pusiausvyra.

Drungnas, tai atspirties taškas jis gali virsti ir verdančiu ir šaltu. Jis yra priešingas abiem substancijom.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2007 09 03, 19:52)
Man labai įdomu būtų išgirsti plačiau apie fanatiškumą. Ar tikėjimas į Dievą gali būti fanatiškas?  g.gif


Aš suprantu maždaug taip tik taip gražiai nepaaiškinčiau.

"Doc. F. Jončys. Pasaulį sukrėtusius įvykius svarstome kaip fanatizmo apraiškas. Dažnai kartojame šiuos žodžius, bet ar pakankamai apibrėžiame jų prasmę? „Fanatum“ – lotyniškai reiškia „įkvėptas“, „sužavėtas“, bet taip pat „siautulingas“, „pašėlęs“. O jeigu eitume toliau? Gal „nesiskaitantis su niekuo“? Tad ir nusistovėjo iškreipta, sukarikatūrinta fanatizmo prasmė, kai fanatizmas tampa išpažįstamų vertybių suabsoliutinimu, kuriam aukojama visa kita, nepakančiai atstumiant kitaip manančius, net iki prievartos. Psichologai įžvelgia patologines fanatizmo šaknis, o jo padarinys yra masinė isterija.
Vis dėlto mūsų krikščioniškoje aplinkoje neteisūs tie, kurie fanatizmo nesieja su absoliučia ištikimybe tikėjimo tiesai. „Tu – tikėjimo fanatikas“; „Aš tikiu, bet – ne fanatikas“, – išgirsti sakant ne vieną solidų krikščionį. Ar tai nedemonstruoja Šventraštyje pasmerkto drungnumo – „Ne fanatikas – tai nei šiltas, nei šaltas“?
Man norėtųsi tokiems nevykusiems „fanatizmo“ smerkėjams priminti jo priešybę – kvietizmą (quies – lotyniškai „ramybė“), savotišką krikščionio ištižimą, kai „dėl šventos ramybės“ ar tariamo mandagumo baidomasi savo principinės pozicijos.
Ekspertas N. Norėčiau papildyti fanatizmo sąvoką. Fanatizme visuomet yra neapykantos. Tuo fanatikas skiriasi nuo giliai tikinčiojo. Antroji „fanatus“ reikšmė „pašėlęs“ ir nurodo, jog atsiranda negatyvi aistra – neapykanta. Tai ypač svarbu suvokti krikščioniui, nes krikščionybės esmė yra meilė. Todėl sąvokos „krikščionis“ ir „fanatikas“ yra nesuderinamos"


Yra Fanatiškai tikintis, abejingas ir fanatiškai neigiantis .Fanatiškai tikintis - verdantis, pagal tave abejingas tai šaltas, tai koks gi fanatiškai neigiantis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luknė: 03 rugsėjo 2007 - 18:08
Tikintis fanatikas, fanatiškai tiki į Dievą.
Ateistas fanatikas, fanatiškai tiki kad Dievo nėra.

Abu fanatikai, tik jų tikėjimas skiriasi, bet jie abu tiki.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2007 09 03, 18:52)
Man labai įdomu būtų išgirsti plačiau apie fanatiškumą. Ar tikėjimas į Dievą gali būti fanatiškas?  g.gif

Mūsuose žodžiai dažnai vartojami suteikiant jiems norimą reikšmę. Taip yra ir su fanatizmu - teko išgirsti frazę: "nenoriu, kad dukra kiekvieną sekmadienį eitų į bažnyčia, kaip kokia fanatikė". Man fanatizmas yra įkarštis + neapykanta. Jei nėra neapykantos kitaip manančiam - nėra ir fanatizmo.
Įdomiai išdėstei mintis apie drungnumą (man tai panašu į Rytų filosofiją, kiek aš ją išmanau blush2.gif ). Man žodis "drungnas" asocijuojasi su vandeniu, kuris, būdamas drungnas, nei gaivina, nei šildo, tokia stovinti, pūvanti savim patenkinta pelkė.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2007 09 03, 20:25)
Tikintis fanatikas, fanatiškai tiki į Dievą.
Ateistas fanatikas, fanatiškai tiki kad Dievo nėra.

Abu fanatikai, tik jų tikėjimas skiriasi, bet jie abu tiki.

Gal Šv. Rašto mintys apie drungnumą buvo parašytos, kai nebuvo ateisto sąvokos? Visgi ir tu ir Šv. Raštas pripažįstat, kad blogiausia yra abejingumas.
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 09 03, 20:29)
Gal Šv. Rašto mintys apie drungnumą buvo parašytos, kai nebuvo ateisto sąvokos? Visgi ir tu ir Šv. Raštas pripažįstat, kad blogiausia yra abejingumas[SIZE=7].


4u.gif
Manau, kad taip galvoja dauguma, aš ne išimtis. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2007 09 03, 20:32)
4u.gif
Manau, kad taip galvoja dauguma, aš ne išimtis.  ax.gif

Kažin g.gif Juk pilna katalikų, kurie nei Tėve mūsų nemoka, dorų piliečių, kuriems rinkimai - laiko gaišinimas, tėvų, kurie nežino vaiko auklėtojos pavardės....
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 09 03, 20:37)
Kažin g.gif  Juk pilna katalikų, kurie nei Tėve mūsų nemoka, dorų piliečių, kuriems rinkimai - laiko gaišinimas, tėvų, kurie nežino vaiko auklėtojos pavardės....


Šiuo metu, daug yra tiesiog „apleistų“ žmonių. Jie neturi dvasinės ramybės, blaškosi. Tai savos rūšies katarsis, jie turi pakeisti savo „odą“- mąstyseną. Vyksta vertybių perkainavimas. Man darosi baisu, kad dalis žmonių labiau taikosi į materialias vertybes, nei į dvasines. Bet visais laikais taip buvo, tai pakilimas, tai nuosmukis. Aš viliuosi, kad tas dvasinis nuosmukis greitai baigsis.

Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2007 09 03, 19:27)
Man žodis "drungnas" asocijuojasi su vandeniu, kuris, būdamas drungnas, nei gaivina, nei šildo, tokia stovinti, pūvanti savim patenkinta pelkė.


UnaLI, bet vandens paskirtis ir nera nei gaivinti nei sildyti - vandens paskirtis MALSINTI TRUSKULI.
Labai graziai atsiveria tamstu pasirinkimas... dekui, bet butent tai ka jus rasot, mane ir skatina ieskoti, nes man fanatizmas ir yra tai, ko as samoningai vengiu ax.gif

Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2007 09 03, 19:47)
Šiuo metu, daug yra tiesiog „apleistų“ žmonių. Jie neturi dvasinės ramybės, blaškosi. Tai savos rūšies katarsis, jie turi pakeisti savo „odą“- mąstyseną. Vyksta vertybių perkainavimas. Man darosi baisu, kad dalis žmonių labiau taikosi į materialias vertybes, nei į dvasines. Bet visais laikais taip buvo, tai pakilimas, tai nuosmukis. Aš viliuosi, kad tas dvasinis nuosmukis greitai baigsis.


Bet tik dvasinio nuosmukio metu ir tegali atskirti grudus nuo pelu, kaip dar kitaip? g.gif
Atsakyti