Įkraunama...
Įkraunama...

Dievas jūsų gyvenime

QUOTE(sandle @ 2007 08 14, 23:01)
tai kad tikrai uzsimirso, o kadangi taip ivyko, geriau nerasyk nieko ir nejuokink zmoniu  cool.gif
Papildyta:
na tu ir fruktas, katalikai irgi skiriasi cia ir amerikoj, bet juk jie vis tiek katalikai. uzdek zvakute ten kur za moj razum  doh.gif


Aš tai bent jau ir nesiginu kad kažko nežinau.
O dėl rašymo, tai čia ką tavo saitas, kad įsakinėtum ką rašyti ir ko ne?

Taigi pirma prieš purkštaudama geriau pieną nuo burnos nusivalyk, visažinę. Aš geriau jau už tavo razumą žvakutę uždegsiu, nes matosi, kad ko jau ko o jau išmities tau tai tikrai trūsta. Žinių gal ir yra, o va išmities tai tikrai dar ne...
Nu nieko paaugsi gal kadanors ir atsiras...smile.gif
Atsakyti
zodziu..kaip supratau cia galo nebus......is tokios temos..pavirto kazkoks bobu turgus. net nebemalonu cia uzeit doh.gif
Atsakyti
QUOTE(winia @ 2007 08 15, 12:01)
ir kažin į kokią cerkvę aš einu žvakių degt?
Kieno cerkvė Maironio g., Vilniuje (prie Vilnelės)?

Maironio g. - Stačiatikių cerkvė. Sentikių cerkvė, atrodo, Liepkalnyje yra.
Atsakyti
QUOTE(Baltoji Tara @ 2007 08 15, 10:59)
Moonistai – Pilnas ir oficialus religinės bendrijos pavadinimas – Šventosios dvasios pasaulio krikščionių suvienijimo asociacija (angl. The Holy Spirit Association for the Unification of World Christianity).
Judėjimo viduje Sun Myung Moonas yra laikomas Mesiju, dažnai jį taip pat vadinama Tikruoju Tėvu. Visi pagrindiniai Susivienijimo bažnyčios teologijos teiginiai yra išdėstyti „Dieviškasis principas“ knygoje.
Suvienijimo judėjimo teologijoje akcentuojami trys momentai: Sukūrimo, Kritimo ir Atstatymo. Dievas sukūrė pasaulį per šešis tarpsnius – šešias „dienas“. Adomas ir Ieva, pasak “Dieviškojo principo“, turėjo subręsti ir sukurti dievišką šeimą, tapti žmonijos Tikraisiais tėvais.

Mormonai
arba Pastarujų Dienų Šventųjų Jėzaus Kristaus Bažnyčia (angl. Mormons arba The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (LDS Church) – JAV XIX amžiuje Joseph Smith, Jr. krikščionybės pagrindu sukurtas religinis judėjimas, turintis daug denominacijų. Bažnyčią įkūrė Smitas ir kiti penki tikėjimo broliai, Niujorko valstijoje, JAV, 1830 m. balandžio 6 d., neužilgo po to buvo išleista Mormono Knyga.
Bažnyčios judėjimo nariai tiki, kad Dievas tėvas ir Jėzus Kristus pasirodė Džozefui Smitui ir pasakė, kad jis bus pranašu ir sugrąžins svarbias tiesas, kurios buvo krikščionybės prarastos po Pauliaus mirties. Tos tiesos prie kitų yra papildomi šventieji raštai, 12 pašauktų apaštalų, ir kunigystės sugrąžinimas.

Jahovos liudytojai – įkūrėjas Raselas(amerikietis C.T. Russell) Interpretavo Bibliją, prie biblijos parašytų sakinių jis prirašinėdavo savo mintis (taip gimė naujoji New world Translation biblija). Kokius 3-4 kartus buvo pranašautas Jėzaus Kritstaus apsireiškimas žemėje. 1914m. tai turėjo ivykti, bet nieko daugiau nebuvo kaip tik I pasaulinis. Kitas  "vadas" Rutherfordas paskelbė kad Jėzus įkūrė žemėje nematomą karalystę. Be to Rutherfordas skelbė kad iš dangaus atkeliaus šv. Mykolas ir Dovydas padėt valdyti žemę.
Čia dabar kad visiems jau viskas aikšku būtų, kas prie ko.
Taigi mūsų "didžiajai naūkai" bus verta taip pat pasiskaityti, kad Moonistai  krikščionių asociacija. Galima visas pakraipas vaditi sektomis, galima nieko nevadinti, čia jau kiekvienas nuspręs kaip nori.

Šiaip tai tikrai be reikalo užteršėm šio skyrelio eterį, neskalbėjomės apie tai kas ateia iš mūsų vidaus, o ne iš žinojimo ar nežinojimo. Nuo to mūsų santykis su Dievu dėje nepasikeitė...


Kai nesupranti kas yra krikscionys pradedi rasyti vejus. Neturiu tikslo mokyti ar aukleti, taciau nei munistai, nei mormonai, nei jehovos liudytojai nera KRIKSCIONYS. Kodel? Todel kad Jezus Kristus nera ju bendruomeniu centrine figura. Tu parasei informacija bet jos neskaitei, o gaila, nes ten aiskiai aprasyta kaip sios bendruomenes kuresi ir kas yra ju pagrindas. Pasidomek ka kalba apie sias bendruomenes religijos tyrinetojai.

QUOTE(Baltoji Tara @ 2007 08 15, 11:03)
Aš tai bent jau ir nesiginu kad kažko nežinau.
O dėl rašymo, tai čia ką tavo saitas, kad įsakinėtum ką rašyti ir ko ne?

Taigi pirma prieš purkštaudama geriau pieną nuo burnos nusivalyk, visažinę. Aš geriau jau už tavo razumą žvakutę uždegsiu, nes matosi, kad ko jau ko o jau išmities tau tai tikrai trūsta. Žinių gal ir yra, o va išmities tai tikrai dar ne...
Nu nieko paaugsi gal kadanors ir atsiras...smile.gif



Saitas ne mano, bet cia ir ne ta vieta kurioje galima rasyti bele ka ir tiketis kad visi palinkcios galva ir nepakomentuos. Todel pries rasydama miela mergaite pasidomek ir paskaityk, nes cia renkasi ir kiek daugiau zinantys mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2007 08 13, 23:27)
gal gali pakomentuot kaip kitaip jie slovina Dieva nei katalikai?  blush2.gif nemazai esu susidurus su sekmininkais Veikliu zmoniu bendrijoj, slovinimo skirtumu nepastebejau bigsmile.gif as katalike.

Nepastebėjai? g.gif Man tai skiriasi giesmės.. Katalikų bažnyčiose jos tiesą sakant niūrios, liūdnos... Senoviškos, g.gif (na, žinau vienoj bažnyčioj yra jaunimo mišios, tai jose giesmės gyvybingesnės...)
Na, o tarkim per sekmininkų( ar kitų bendruomenių) šlovinimą, tiesiog pats kyli nuo kėdės ir dainuoji. Muzika "gyva"...
Atsakyti
Pritariu ir as Sandlei.Kad nei Jehovos liudytojai, nei mormonai nera krikscionys. Mormonai isvis turi savo kazkokia parasyta knyga ir ten akcentuojama labai viskas apie seima. O Kristaus ten nera. Su Jehovistais taip pat galima ilgai ir nuobodziai diskutuoti. Viena karta jie buvo ateje pas mano sese,tai jie nebeturejo ka man atsakyti apie dangaus karalyste,apsisuko ir isejo.
Atsakyti
na kataliku giesmes gal ir niuresnes, bet va jau kataliku jaunimas gieda tas pacias protestantiskas giesmes biggrin.gif
Bet skiriasi jie giesmem maziausiai, nes skiriasi mokymas, maldos, Biblijos matymas ir t.t. Sekmininkai labai kreipia demesi i Dvasios veikima ju gyvenime.
Atsakyti
QUOTE(sandle @ 2007 08 15, 20:18)
na kataliku giesmes gal ir niuresnes, bet va jau kataliku jaunimas gieda tas pacias protestantiskas giesmes  biggrin.gif
Bet skiriasi jie giesmem maziausiai, nes skiriasi mokymas, maldos, Biblijos matymas ir t.t.  Sekmininkai labai kreipia demesi i Dvasios veikima ju gyvenime.

Na tai aš kalbėjau tik apie šlovinimą..
Atsakyti
QUOTE(coris @ 2007 08 15, 21:16)
Pritariu ir as Sandlei.Kad nei Jehovos liudytojai, nei mormonai nera krikscionys.

Nesupratau, dėl ko reikia ginčytis. g.gif Ir mormonai, ir Jehovos liudytojai yra Krikščionybės atšakos.

http://religija.lt/c...ategory/4/69/31
Atsakyti
atsakeles jei tiksliau, taip yra tik todel, kad jie krikscionybe veda per savo prizme mirksiukas.gif todel sios minetos bendruomenes totalios sektos, ir tai ne mano o specialistu nuomone.
Atsakyti
QUOTE(sandle @ 2007 08 15, 22:10)
todel sios minetos bendruomenes totalios sektos, ir tai ne mano o specialistu nuomone.

Kokie dar religiniai judėjimai, Tavo nuomone, yra totalios sektos?
Atsakyti
4u.gif Merginos, gal jau baigiam tas diskusijas.Nukrypom nuo temos visiskai.Man ir patinka pas sekmininkus slovinimas, gyva muzika,zodziai daugiausia ant projektoriaus rodomi. Ir pamokslai visai kitokie, jie paremti gyvenimiskomis situacijomis. Tiesiog reikia nueiti ir pasiklausyti, pabendrauti gal su tos bendruomenes tikinciaisiais, manau greitai galima atrasti bendra kalba. Va pvz vienas internetinis psl.www.m-b.lt ieikite pasiklausykite pamokslu internetu, ten pastorius liuks kalba. thumbup.gif arba www.btz.lt
4u.gif
Atsakyti