QUOTE(deiritta @ 2011 03 04, 13:32)
kiekvienas is kiekvieno posto istraukia zodzius o neziuri bendro konteksto.kodel niekas neuzsikabino uz to kokios bus pasekmes paauglystej viso to normu nesilaikymo. Beje ne vien tevai kalti juk vaikai bendrauja ir su kitais vaikais.o mazi vaikai kaip papugos kartoja ta ka kiti daro.tas irgi daug itakos daro.pvz maniske pareina is vienos drauges tai nebesusitvarkau-atsikalbejina,neklauso,nurodineja ka man daryt ir pan.kalbek nekalbejes kas kart vis tas pats kartojasi.bet nenoriu suasmenint.

Bet tai ir yra ribos, normos apie kurias cia kai kas sako kad visiskai nereikalingos, as be ju neisivaizduoju vaiko, zmogaus augimo, lavinimosi ir t.t.
QUOTE(ragnez @ 2011 03 04, 13:37)
mano akimis, nera tokio konteksto, kuriame bausme butu tinkamas bendravimo su vaiku ir problemu sprendimo budas.
kudikiu, mazu vaiku ir paaugliu poreikiai, atsakomybe, galimybes ir pasaulio suvokimas skiriasi. kas tinka mazam vaikui - netinka paaugliui ir atvirksciai.
kudikiu, mazu vaiku ir paaugliu poreikiai, atsakomybe, galimybes ir pasaulio suvokimas skiriasi. kas tinka mazam vaikui - netinka paaugliui ir atvirksciai.
o situacijoj kaip pavizdi, vaikas zaidzia kompiuteri, kuris ji labai veikia, visus vaikus kompiuteriai veikia, jie tampa irzlus i rt.t. tada seka pokalbis, ka svyksta ir kodel ir kompiuterio apribojimas laikoa tzvilgiu, bet ir tai kartais buna kad vaikas nuejes nuo kompiuterio vel irzlus, nevaldo savo emociju, tada mano sunaus atveju geriausia bausme - uzdrausti kompiuteri keliom ar tam tikrom dienom.Tai bausme ir mano nuomone tai visiskai teisingai.Taippat kai buna kad pritaiko bausme kai negryzta vaikai na didesni laiku namo, kad kazkiek laiko negales iseiti vel.Manau tai ir visiskai teisingai.
Bet tik dziugu kad jum nekilo butinymes ir nematot reikalo taikyt bausmes savo vaikams