Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip baudžiate vaikus? Nelupant...

QUOTE(GiedrėM @ 2011 03 04, 11:49)
O jums niekada nekilo mintis, kad vaikas BLOGAI elgiasi todėl, kad jūs kažką ne taip darote? Jis tokiu būdu stengiasi parodyti, kad jam kažko trūksta. Ar manot, kad jis BLOGAI elgiasi be priežasties, tikslo, motyvo?Mūsų sūnus buvo pradėjęs mėtyt daiktus į unitazą, problemą išsprendėm be bausmių supratę jos priežastis.

klausiau juzes paklausiu ir jusu.ar jus pati uzaugot be bausmiu? Nemanau! Tai ir pagal jus iseitu kad kalti jusu tevai nes jus blogai mokino tad teko baust.
protest.gif kazkokia keista ta jusu taktika.kaltinat tevus toks jausmas kad vaikai patys nemasto o tevai tai daro uzjuos. JUK NEVISI VAIKAI VIENODI! NEVISI VAIKAI TOKIE KAIP JUSU. labai jau viska suasmeninat.
Atsakyti
QUOTE(deiritta @ 2011 03 04, 10:41)
Tai ir pagal jus iseitu kad kalti jusu tevai nes jus blogai mokino tad teko baust.

tai tiesa: tevai elgesi neteisingai, blogai mokino ir baude vaikus.

QUOTE(deiritta @ 2011 03 04, 10:41)
vaikai patys nemasto o tevai tai daro uzjuos.

butent tevu nesugebejimas apsieiti be bausmiu rodo, kad, TEVU NUOMONE, vaikai patys nemasto ir tevai tai turi padaryti uz juos. jei tevai tiketu, kad vaikai masto, klysta ir mokosi is savo klaidu - bausmiu netaikytu.
Atsakyti
o kai nesimoko? kai tai kartojasi ir kartojasi?
Ar nezinot apie vaikus - maistautojus, kurie butinai padarys priesingai.Zinau net tokiu, kurie prie tevu - auksiniai, sako tai ka nori girdet tevai, daro tai ka sako tevai, na ta prasme ne tai kad isdresiruoti, bet tiesiog nori but geriausi ir su viskuo sutinka, tuo tarpu is tevu puses jokio spaudimo, auklejimas, va toks kaip rasot jokiu draudimu, viskas grazioj formoi, pokalbiai, supratimas ir t.t. , o iseja uz namu duru tokius dalykus daro kad tevai ir artimieji nei uz ka negali patiket kad taip elgesi ju vaikai.Ir dazniausiai tai velgi pasekme auklejimo, na gerai auginimo be jokiu normu, be jokiu ribu, nes mano kam jos reikalingos juk vaikas viska pats zino, supranta ir t.t.
O tokiu vaiku tikrai nemazai, o dar ir daug tai islenda jau kai vaikai uzauga.
As nesakau kad vaikus reikia bausti , nesu uz tai ,tuo labiau baisiom bausmem, tikrai esu pries tai, bet kartais buna situaciju kad tai neisvengiama, kad vaikas nesupranta, arba greiciau nenori suprast kas yra negerai.Juk manau isvis seimoje kai gyvena visi kiekvienas turi kazkokia atsakomybe uz kitus, vaikai ne isimtis, kiekviena seima, jos nariai gyvena pagal tam tikra moduli tu namu.
Pacios jus jai vaikas negryztu , dar pakankamai jaunas, laiku namo , ar nepergyventumet? jai eitu i lauka ir visda susimustu su kuom, ogal net ir labai stipriai, ar jus del to nepergyventumet? ar ir tada manytumet, tegu pasakysiu kad taip negalima ir viskas?o kodel negalima, kils kalusimas vaikui.Ka tada pasakysit, jai jus auklejat be normu ir rybu? seip sau, tai jis tikrai eis uir darys kas jam sauna i galva, nes nera priezasciu del ko negalima, dar galima pasakyt kad mama pergyvena, rupinasi vaiku ir jai skaudu ir neramu kai tai vyksta, bet cia jau vaiko - santazas.O jai paaiskinsite kad taip elgtis nedera, kad tai blogai - tai cia jau norma.
Gerai praejo pokalbis ir toliau toks elgesys, negryzineja laiku, arba visvien eina ir musa kitus, pas jus ateina tevai , skundziasi, vaikai verkia, kas tada?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Milux: 04 kovo 2011 - 11:04
milux, uz situaciju pasikartojima atsakingi pirmiausia tevai: kvaila tiketis, kad kartojant tuos pacius veiksmus, galima gauti kitoki rezultata. vaikai nemaistauja, kai nera pries ka maistauti.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 03 04, 12:03)
milux, uz situaciju pasikartojima atsakingi pirmiausia tevai: kvaila tiketis, kad kartojant tuos pacius veiksmus, galima gauti kitoki rezultata. vaikai nemaistauja, kai nera pries ka maistauti.

o vaikai to tikisi, kartodami kelis kartus mirksiukas.gif
Papildyta:
Pas mane drauge yra, va ka ji pasakoja apie savo vaikyste.Tevai ja labai visada mylejo, viska del jos, liaupsindavo, dziaugesi, didziavosi, mylejo, o va sako man to nesinorejo, sako mane tai nervindavo ta begaline meile, grazumas, pokalbiai, tai sako kai iseidavo i lauka tai tokiu zbitku pridarydavo, specialai kad juos pikdyt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Milux @ 2011 03 04, 11:06)
o vaikai to tikisi, kartodami kelis kartus  mirksiukas.gif

vaikai kartoja ta pati, kai ju veiksmai issaukia vienoda tevu reakcija. tevai "uzciklina" vaikus, sureiksmindami kartais nesvarbius dalykus, nepastebedami svarbiu dalyku, nesuvokdami vaiko elgesio priezasciu...

QUOTE(Milux @ 2011 03 04, 11:08)
Pas mane drauge yra, va ka ji pasakoja apie savo vaikyste.Tevai ja labai visada mylejo, viska del jos, liaupsindavo, dziaugesi, didziavosi, mylejo, o va sako man to nesinorejo, sako mane tai nervindavo ta begaline meile, grazumas, pokalbiai, tai sako kai iseidavo i lauka tai tokiu zbitku pridarydavo, specialai kad juos pikdyt blush2.gif

liaupses ir bausmes - tos pacios lazdos du galai. nenuostabu, kad tavo drauge taip jautesi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 04 kovo 2011 - 11:11
bet juk tevam kartais tinkrai suprasti kur ju klaida kai jie viska del mergaites daro , kai jie jos neskriaudzia, nebaudzia, viskas su pokalbiais graziai ir t.t.
o kaip del tos situacijos, kad su tevais ir prie ju vaikai viska supranta, elgiasi idealiai,atrodo viska patys supranta , na kaip jus rasot, o va uz namu duru , daznai isauge didesni elgesisi visiskai priesingas. Zinau dar viena tokia situacija kai va mama taip augino sunu,viskas puiku, normalus, protingas geras vaikas, ji ir visada apie auklejima vaiku snekejo taip kaip teigiate jus.Buvo izdaigu , nemaliniu sitauciju paauglysteje ir veliau, bet tai tik isdaigos, nu ko nebuna, pokalbis, vaikas mamai prisipazysta tikrai kad sukvailiavo ir viskas gerai.Rezultatas kai prie mamos viena diena mieste prieina kriminalistai ir tada viskas griuva, pasirodo jos sunu jau 5 metus seka ir yra kaltinamas baisiausiais dalykais.Is kur visa tada.. kodel... gaila ziuret buvo i mama, kaip tai...zinot ziurejau i ja ir verkiau.Tiesiog kaip mama, isgyveno savyje ir sunu palaike visuomet, padare viska kad padetu jam, jis ytuo tarpu, atsiprasinejo, graziausius zodzius jis sake, kad daugiau niekada, kad mama jo jam pati brangiausia, rezultatas, po keletos metu jam didziausia baisi byla uznaujus dar baisesnius nusikaltimus.Ziauru tikrai, gaila mamos.Kodel jis taip elgiasi, todel kad jam taip norejosi, mama norejo kad ji , seima butu sunums svarbiausia, kad jie butu artimi, brangintu vienas kitus, o jieto nenorejo.Mama mane kad nereik jiem to ugdyti ir t.t. kad jie savaime supranta kas yra kas, kalbedavosi visom temomis, nuomones sutapdavo, pergyvent net nebuvo del ko.O pasirodo kad viskas visai kitaip, pas ji visai kitas supratimas ir prioritetai, kuriuos jis giliai slepe, bet atejus laikui jie pasireiske, o mamai sokas, is kur jai buvo zinot kad pas ji viduje, ka jis masto is tiesu.
Kartais gyvenime va viskas apsisuka, ir nei vienas mes negalim tvirtint 100% kad mes tevai siandien elgiames teisingai, bausdami ar ne, nes vaikas gimsta jau asmenybe ir su savo as. Ar teisingai elgemes ir auklejom, galima bus pasakyt kai vaikai uzaugs , suaugs ir prades savarankiska gyvenima, va tada ir bus akivaizdus vaiko auginimo rezultatas.
Dar viena smomentas, sakot jai vaikui kas nepatinka tai nereikia to daryt.As kelis momentus atsimenu jau is paauglystes, kelis draudimus, normas, kurios mane tada laaaaaaabai pygde, priestaravau tam, bet visvien dariau kaip sutarta, nors kartais ir nusizengdavau, nes maniau kad tai neteisinga.O dabar as uzaugusi tik noriu pasakyt kad tevai mano elgesi labai teisingai, didelis ACIU jiem kad taip mane augino, auklejo, nes zinau priesingu auklejimu rezultatus .Zinai as buvau sunkus vaikas, tevai pavargo su mane daugiau nei su dviem mano broliais, pridariau jiem ne viena nemalonuma, sunkuma, bet zinau ir tevai yra pasake , jau kai buvo mamai berods 40metis, kad ji laiminga, laiminga kokie mes uzaugom, o svarbiausia mes, ju trys vaikai ir esame begalo laimingi kad turim tokius tevus, kad mus taip isauklejo ir uzaugino.Del to dabar , nors mes ir jau visi su savo seimom, dideli, tarp musu labai glaudus ir stiprus risys, begalo mylim vienas kita !
Atsakyti
QUOTE(Milux @ 2011 03 04, 11:34)
bet juk tevam kartais tinkrai suprasti kur ju klaida kai jie viska del mergaites daro , kai jie jos neskriaudzia, nebaudzia, viskas su pokalbiais graziai ir t.t.

nereikia del vaiku "daryti visko" ir ne "graziuose pokalbiuose" esme. kartais psichologinis teroras gali buti labai dailiai ivyniotas i grazius pokalbius ir "viska del taves darau"...

o kaip del tos situacijos, kad su tevais ir prie ju vaikai viska supranta, elgiasi idealiai,atrodo viska patys supranta , na kaip jus rasot, o va uz namu duru , daznai isauge didesni elgesisi visiskai priesingas.

vadinasi, santykiai nenuosirdus.
uz grazaus fasado gali slypeti patys ivairiausi dalykai.

Rezultatas kai prie mamos viena diena mieste prieina kriminalistai
...

jis giliai slepe

vadinasi, vaikas turejo priezasciu nenuosirdziai bendrauti su mama.

Ar teisingai elgemes ir auklejom, galima bus pasakyt kai vaikai uzaugs , suaugs ir prades savarankiska gyvenima, va tada ir bus akivaizdus vaiko auginimo rezultatas.

visiskai teisingai: ne viskas vien nuo tevu priklauso. ar sugebejau savo vaikams duoti tai, ko jiems reikejo, ar jie sugebejo pasiimti, tai ko jiems reikejo is manes, galbut suzinosiu tik tada, kai jie augins savo vaikus - o gal niekada ir nesuzinosiu...

Dar viena smomentas, sakot jai vaikui kas nepatinka tai nereikia to daryt.

ne, as taip nesakau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 04 kovo 2011 - 11:49
QUOTE(ragnez @ 2011 03 04, 12:48)
vadinasi, santykiai nenuosirdus.
vadinasi, vaikas turejo priezasciu nenuosirdziai bendrauti su mama.

visiskai teisingai: ne viskas vien nuo tevu priklauso. ar sugebejau savo vaikams duoti tai, ko jiems reikejo, ar jie sugebejo pasiimti, tai ko jiems reikejo is manes, galbut suzinosiu tik tada, kai jie augins savo vaikus - o gal niekada ir nesuzinosiu...

ne, as taip nesakau.

nu taip tai aisku dabar, o is kur mamai zinot buvo kad vaikas nenuosirdus.

drinks_cheers.gif tai va is to persasi isvada, kad tevai kiekvienas stengiasi duoti vaikui tai ko jiem reikia ju manymu, o vaikas atsirenka ir todel pas kiekviena zmogu skirtingi mastymai ka jis turi duot tam vaikui, nes ir vaikai skirtingi.Matot kodel as akcentuju ant indivudualumo, pati turiu tris vaikus ir jie visiskai skirtingi, ir to auginimo modulio negaliu niekaip pritaikyt visiem savo vaikam ta paty visiskai,ju labai skirtingi charakteriai, supratimas, jautrumas ir t.t. Todel su kiekvienu bendravimas turi savu niuansu.Todel is sakau kad negalima va taip tvirtint kad tai teisinga ar neteisinga, nes nezinome tu vaikuciu, nezinom ju elgesio, nezinom ju kaip asmenybiu ir tikrai kas vieno vaiko auklejime butu nedaleistina, kito vaiko auklejime tai butina.

Na del suzinosit nesuzinosit, svarbiausia kad butumet laiminga , o svarbiausia laimingi jusu vaikai 4u.gif

Ne nesakau kad jus butent, cia is paskutiniu pasisakymu paimta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Milux @ 2011 03 04, 11:57)

smile.gif

vaikai is tiesu labai skirtingi ir su jais negali bendrauti vienodai. vienam reikia, vieno, kitam - kito. kiekvienas turi savo unikaliu gabumu ir silpnybiu.

taciau kai kurie principai islieka tie patys: pvz., abipuse pagarba.
ar bausdamas vaika rodai jam pagarba? ar gerbi save samoningai darydamas vaikui tai, kas ji iskaudins fiziskai ar emociskai?

sitam kontekse prisiminiau eksperimenta, kai buvo su visiskai paprastais zmonemis imituojama kalejimo situacija, atsitiktinai suskirscius juos i "kalinius" ir "priziuretojus". eksperimentas net turejo buti nutrauktas anksciau laiko - nes ir viena ir kita puse pernelyg isijaute i vaidmeni... juk tai akivaizdi iliustracija, kaip bausme kenkia ne vien baudziamajam, bet ir baudejui...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 04 kovo 2011 - 12:08
kiekvienas is kiekvieno posto istraukia zodzius o neziuri bendro konteksto.kodel niekas neuzsikabino uz to kokios bus pasekmes paauglystej viso to normu nesilaikymo. Beje ne vien tevai kalti juk vaikai bendrauja ir su kitais vaikais.o mazi vaikai kaip papugos kartoja ta ka kiti daro.tas irgi daug itakos daro.pvz maniske pareina is vienos drauges tai nebesusitvarkau-atsikalbejina,neklauso,nurodineja ka man daryt ir pan.kalbek nekalbejes kas kart vis tas pats kartojasi.bet nenoriu suasmenint.
Atsakyti
QUOTE(deiritta @ 2011 03 04, 12:32)
kiekvienas is kiekvieno posto  istraukia zodzius o neziuri bendro konteksto.

mano akimis, nera tokio konteksto, kuriame bausme butu tinkamas bendravimo su vaiku ir problemu sprendimo budas.

QUOTE(deiritta @ 2011 03 04, 12:32)
kodel niekas neuzsikabino uz to kokios bus pasekmes paauglystej viso to normu nesilaikymo.

kudikiu, mazu vaiku ir paaugliu poreikiai, atsakomybe, galimybes ir pasaulio suvokimas skiriasi. kas tinka mazam vaikui - netinka paaugliui ir atvirksciai.

Atsakyti