QUOTE(Cambria @ 2010 09 24, 19:42)
Apie Schulz ,,koncentracija,, ir kaip naudoti sias trasas- nemazai jau zinau i sio furumo dalyviu, o del tyrimu: esu toks zmogus, kuri domina tik faktai: imeskit kelias nuorodas, 1-2- man per mazai. Tada as pritarsiu ir pasisemsiu is jusu patirties, aciu. Del trasu- dar mazas pastebejimas: vienas rekomend. naudoti kas menesi (Schulz irgi man regis panasiai), o kitas kas savaite- man labiau patinka, tos kurios naudojamos kas savaite, maziau problemu ir rezultatas yra. O del fosforo- kai tikri orchideju augintojai skelbs, kad jis nereikalingas, as tada pritarsiu ir atsizvelgsiu. Kol kas is jusu paciu patirties (didesnes sio forumo dalyviu) matau, kad pas didesne dali ,,tik salotos auga,,, arba geles metamos lauk
geriau man jas parduokit, reanimuosiu jas
Taigi laukiu faktu... jei nuorodu neturit, tai galite nurodyti saltinius- o as jau pati kaip nors rasiu priejima prie ju. O del skaiciuku: esu ekonomiste- analitike, todel be skaiciuku, statistikos ir analizes niekaip. Dar nepamirstam, kad jus naudodami silpna Schulz koncentracija laistot- mirkot geles 1-2 gal 3 kartus i menesi, o as kas savaite, vasara net dazniau. Ir kol kas nei viena gele nenukeliavo i siuksliu deze, bet faktu laukiu.
Na, visu pirma, kad dideli fosforo kiekiai neturi itakos zydejimui ir kad jo skaicius trasose turi buti maziausias rasoma knygoje "Orchids for Dummies" (daug kas teigia (vakaru forumuose), jog si knyga patikima), o kalbant apie falenopsius stai kas buvo rasoma viename straipsnyje (rasite
cia) "Another misconception is that a high concentration of phosphorus ensures excellent flowering. Research has repeatedly shown that many growers have been using excessive concentrations of this nutrient. In one study, phosphorus varying from 22 to 242 ppm (with 100 or 200 ppm of nitrogen) did not influence growth or flowering of phalaenopsis. Preliminary research indicates that 25 to 50 ppm phosphorus is adequate to grow an excellent crop. Research has shown that when potting newly imported bareroot phalaenopsis for inducing spiking soon, phosphorus did not affect spiking or flower count during the first flowering season." Neversiu, nes tingiu ir neabejoju, jog jei ekonomika moketes tai su anglu daug bendro turite, jei ne - jusu bedos.
As neteigiu, kad schultz trasos yra geros, as ju nenaudoju, bet labai gerai matau, kaip jus nesigaudote trasu etiketese. Ir tikrai net nesiruosiu jums ant lekstutes pateikti straipsniu, kur apie tai rasoma, nes to pilnas internetas, galu gale jei nemokate naudotis ir rasti informacijos tai pasiimkite knyga is kokios bibliotekos apie agrokultura ar botanika ir pasiskaitykite, ka reiskia NPK skaiciai, kas yra ppm ir kaip pagal tai pasiskaiciuoti koncentracijas ir t.t.