QUOTE(seseilgakase @ 2010 08 21, 22:58)
aisku, labai dekoju - dabar zinosiu, vadinasi ta su 6 porom lapu dar gyvens, pirkau ja is tu didziuju orchideju, buvo nukainuota is 86 nusipirkau uz 31. tu lapu tiek daug gal del to kad ji pati didele. o dar viena esu ne per seniausiai pirkus irgi nukainuota, bet su nukirptu ziedstiebiu is tos vietos kur auga lapai nauji, tai ciuju jai jau bus ate ate. na palaikysiu dar truputi, gaila, na bet gerai kad nebrangiai pirkta. aciu uz atsakyma, sito tikrai nezinojau
Mano viena gėlytė irgi po karšto dušo kaip pradėjo leisti lapus ir šaknis ir vieną žiedstiebį...Per metus iš augalo turinčio dvi poras lapų gavosi štai kas:
Aš labai tikiuosi, kad gėlė ir toliau puoš mano palangę naujais žiedais (nors dar keikio ir nesimato)
QUOTE(Lerikyte @ 2010 08 24, 15:36)
mano irgi viena vakar kojas pakrate, skrotele supuvo
matyt vanduo uzsiliko kada
QUOTE(Rose Prick @ 2010 08 25, 16:32)
laba diena, prašau pagalbos
turėjau sveiką gėlę su daug gražių šaknų, dabar dar ir žiedus sukrovė, bet pradėjo kažkas lapams darytis, vieną juodais taškeliais išmėtė tai nukirpau, kitas nugelto ir nukrito pats(matosi foto), o dabar ir trečias gelsti pradėjo, nežinau ką daryti ir kame bėda
gal kas gali patarti? dar ten ant stiebo kažkas matosi...
Praeitą pavasarį gavau dovanų baltą, dideliais žiedais phal. Kadangi tokį turėjau, atidaviau draugui- tegul augina. Jis, nežinodamas, orchidėjų priežiūros ypatumų, laistė ją įprastai per vazono viršų. Supuvo skrotelė. Lapai nudžiuvo.
Kelis kartus siūliau jau mesti lauk tą nudžiuvusį augalą, bet jis tikino, kad pats sutvarkys. Aišku, pamiršo. Ir pasirodo, po metų egzistavimo ant šiaurinės palangės blokiniame name su centriniu šildymu, be laistymo, purškimo, mirkymo, trešimo ir priežiūros...vualia- augaliukas atgijo- leidžia lapukus
Atsiprašau už nuotraukų kokybę- darytos mob.tel.
Tad gal su ta supuvusia skrotele ne viskas dar prarasta???