Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(zuzla @ 2010 09 19, 00:39)
kas dėl substrato, tai maniškės visos "sėdi" smulkiame substrate.. rėčiau laistyt reikia ax.gif

QUOTE(seseilgakase @ 2010 09 19, 01:25)
mano irgi  thumbup.gif  smulkaus prisipirkau kai maximoj buvo nuolaida.

Mano taip pat drinks_cheers.gif
Atsakyti
nuva, prisikalbejau as su tuo smulkiu... sian nedalaikiau ir istraukiau paziuret kad yra vienai gelei, pamaciau kad saknys supuvusios, tada kita traukiau, kitos vel tas pats.. krc, geles pirktos pries kokias 3 savaites, apkarpytos saknys, papudruota cinamonu ir isodinta i smulku, palaikiau kazkur pusant sav nelaiscius ir viena kart palaisciau(laikiau siltam vandeny su siek tiek guano trasu) dar dariau karsta dusa. db visos supuvusios saknys, ir as galvoju, ko jos man vietoj stovi ir psio... vienos lapai pradejo minkstet,, nu ir suradau istraukus siurpriza. ir kas svarbiausia, virsus pradziuves, viskas gerai, o vidury vazoniko, tas smulkus net gabalais sulipes nuo dregmes. sakes, nera nuotaikos, visas suviniojau i atskirus maisiukus, is viso 3 phalaenopsius tokius patikrinau, na kitu netikrinau, bet manau situacija bus gal kiek geresne. ryt reiks paziuret. ir dar cia tos nemaziukes, didziosios, graziosios sad.gif db nezinau ka daryt su jom, reikes ieskot info kaip ten jas reabilituot, iskarpiau, pacinamoninau..viena visai be saknu, tik su pora isoriniu, manau nelabai kas bus su ja, kita su keleta sakneliu, bet kai didele, tai atrodo is viso silpna, trecia maziuke, bet pajuodes visas tas "saknu kotas", nzn kaip pasakyt.. ir irgi viena tik saknis..
db supykau, paemiau atsuktuva,uzsidegiau zvake, kaitinau i ja atsuktuva ir subadziau visus vazonus, na pridariau skyliu.. nuo apacios iki vidurio..gal gi oro pateks daugiau ir nesilaikys ta dregme taip.. nezinau, rankos svyra.. kaip reikes gaivint, ka daryt, nemanau kad kas iseis, nes ir kvapas nekoks,, nu puveko.. cry.gif
Atsakyti
QUOTE(seseilgakase @ 2010 09 19, 22:50)
dar dariau karsta dusa.

gal čia buvo klaida mastau.gif orchidėjų su papuvusiom ir nesenai apkarpytomis šaknimis karštu dušu laistyt negalima
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2010 09 20, 00:05)
gal čia buvo klaida mastau.gif orchidėjų su papuvusiom ir nesenai apkarpytomis šaknimis karštu dušu laistyt negalima

sakai.... na va sito nezinojau. bet zinok po jo atsigavinejo kazkiek,(na bent jau man taip atrode) atrodo ir lapai sustiprejo.. del ko negalima? ir dar siaip man dar idomu del ko laistyt negalima iskart po apkarpymo(nesakau kad laisciau tik idomu del ko).
Atsakyti
prasau pabaksnokit neismanelei zabalei pirstu kaip priziuret ir reabilituot phalaenopsius po saknu puvinio(sunkaus ar lengvo..). neberandu nieko. laikau maiselyje uzristam kartu su lapais(kadangi saknu nera).... reikia vedint aisku, kas kiek laiko? purkst? kas kiek laiko? kada ir i ka sodint? ar nesodint? reikia silumos gal? kokios? na, turesiu rupestelio.. cray.gif

ir dar klausimelis, ar galima naudot ta substrata kur persodinejau sakiau geles, o po 3sav saknys supuvo..na jis kaip ir nesupelijes, be ligu ir pan, tik kad jame gelem nepatiko... i smulku sodinau.. db galvoju pradziovint ir vel ji naudot... bet galvoju ka cia padarius, gal nusipirkt dar zieviu, kaip zuzla sakei... kur ir kokias perki?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo seseilgakase: 19 rugsėjo 2010 - 23:37
QUOTE(seseilgakase @ 2010 09 20, 01:31)
prasau pabaksnokit neismanelei zabalei pirstu kaip priziuret ir reabilituot phalaenopsius po saknu puvinio(sunkaus ar lengvo..). neberandu nieko. laikau maiselyje uzristam kartu su lapais(kadangi saknu nera).... reikia vedint aisku, kas kiek laiko? purkst? kas kiek laiko? kada ir i ka sodint? ar nesodint? reikia silumos gal? kokios? na, turesiu rupestelio.. cray.gif

del reabilitacijos radau.. tik manau nepavyks man tokios temperaturos padaryt.. verysad.gif
Atsakyti
paskut. metu nupirkau samoningai 3 orchidejas ph ne saknu (mazdaug pries 2 savaites), tai as reabilit. taip, prisirinkau samanu su saknim, sudejau i permatoma orchideju vazona ir ikisau geles. Panasu, kad joms labai patinka nes viena leidzia nauja lapeli, o kitai pabudo miegancios akutes. Saknys jau irgi ,, kalasi,, bet letai- gal ir jums pavyktu taip atgaivinti. Karta i savaite perlieju vandeniu ir kasdiens apipurskiu lapus. Labai kol kas stangrus, auga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cambria: 20 rugsėjo 2010 - 07:02
QUOTE(Cambria @ 2010 09 20, 08:00)
paskut. metu nupirkau samoningai 3 orchidejas ph ne saknu (mazdaug pries 2 savaites), tai as reabilit. taip, prisirinkau samanu su saknim, sudejau i permatoma orchideju vazona ir ikisau geles. Panasu, kad joms labai patinka nes viena leidzia nauja lapeli, o kitai pabudo miegancios akutes. Saknys jau irgi ,, kalasi,, bet letai- gal ir jums pavyktu taip atgaivinti. Karta i savaite perlieju vandeniu ir kasdiens apipurskiu lapus. Labai kol kas stangrus, auga.

mergaites,gal galima placiau apie reabilitacija orchideju????mano gaivinta gelele pacinamoninta irgi mirsta,paskutinis lapas jau geltonuoja,liko tik isoriniu saknu laselis zaliu:(((tai istraukt viska ir kist i maiseli?kur laikyt?kaip laikyt?
Atsakyti
As nededu i maiseli, nes maiselyje (pagal cia pateikiama kitu reabilitac.) man lapai po 2 dienu pilnai geltoni pasidare ir deja teko ismest mano 2 vargsiukes. Dar galima pakabinti virs butelio su vandeniu, bet negali liestis gelyte su vandeniu. Siaip cinamono reikia barstyti minimaliai, nes jis sveikas saknis veikia neigiamai- isdziovina. As siulyciau pabandyti saman. reanim.
Atsakyti
QUOTE(Cambria @ 2010 09 20, 12:56)
As nededu i maiseli, nes maiselyje (pagal cia pateikiama kitu reabilitac.) man lapai po 2 dienu pilnai geltoni pasidare ir deja teko ismest mano 2 vargsiukes. Dar galima pakabinti virs butelio su vandeniu, bet negali liestis gelyte su vandeniu. Siaip cinamono reikia barstyti minimaliai, nes jis sveikas saknis veikia neigiamai- isdziovina. As siulyciau pabandyti saman. reanim.

bet tai lapam irgi reikia kazkokio siltnamio efekto, jeigu jie nuo skersveju nepridengti tai irgi nera gerai... na man taip atrodo.ar ne?
kolkas samanu neturiu, tai i permatoma vazoneli priberiau ant apacios substrato, ant virsaus minimaliai kiminu, ir idejau ant ju gele, o visa ta vazoneli idejau i toki parduotuvini maisa, na kur pirkau geles, su skylutem ir toks laisvesnis. nzn. nekyla fantazija. labiausiai del ko pergyvenu tai del temperaturos, visai salta pas mus namie.. kokiu 18-19 laipsniu.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(seseilgakase @ 2010 09 20, 12:05)
bet tai lapam irgi reikia kazkokio siltnamio efekto, jeigu jie nuo skersveju nepridengti tai irgi nera gerai... na man taip atrodo.ar ne?
kolkas samanu neturiu, tai i permatoma vazoneli priberiau ant apacios substrato, ant virsaus minimaliai kiminu, ir idejau ant ju gele, o visa ta vazoneli idejau i toki parduotuvini maisa, na kur pirkau geles, su skylutem ir toks laisvesnis. nzn. nekyla fantazija. labiausiai del ko pergyvenu tai del temperaturos, visai salta pas mus namie.. kokiu 18-19 laipsniu.. verysad.gif

As nesuprantu , is kur visos traukia, kad ph reikia aukstos temperaturos... dabar esu darbe, tai neturiu knygos po ranka, bet joje rasoma, jog jei ph temper. bus aukstesne nei 20 laipsniu visa laika, tai ziedu nesulauksit. Idealu 19-20 laips. Bet cia sakau is atminties, gal kokiais 2 laips. ir apsimelavau. Nezinau, turiu jau beveik 25 reanim. ph- tai niekada nedejau i maiseli (reanim. savo budu) ir visos gyvos. Siaip man labai idomu skaityti jusu foruma, nes visa laika prisiskaitau kazkokiu problemu- o tada pasiziuriu ka raso knygoje ir dazniausiai kazkas pataria visai ne i ta puse.

Dar idomumo del.: jeigu geles lapai truputi violetiniai- ziedu tikrai nesulauksit, nes gelei truksta fosforo.

Siaip jei kazkas reanim. maisiuke ir gele isgyvena (nes jau nekarta skaiciau kad daug kam nepavyko), tai as dziaug. del to. O cia aprasiau savo patirti ir tiek. Kas nores isbandys, kas nenores- neisbandys. Be to jei yra puvinys, o maisiuke susidaro virs 80 proc. dregmes- tai irgi kazkaip nelogiska.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cambria: 20 rugsėjo 2010 - 11:26
QUOTE(Cambria @ 2010 09 20, 12:19)

Dar idomumo del.: jeigu geles lapai truputi violetiniai- ziedu tikrai nesulauksit, nes gelei truksta fosforo.

phalaenopsiai kurie zydi violetine spalva daug is ju turi ir kazkiek violetinius lapus, bet tai nereiskia, kad jiems kazko truksta, galiu nuotrauku parodyt su tokiais lapais ir su besikalanciu ziedstiebiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lerikyte: 20 rugsėjo 2010 - 12:06