Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(zuzla @ 2010 09 19, 11:11)
nu va kaip gerai smile.gif būna, kad ir keikiai žydi mirksiukas.gif viskas priklauso nuo gėlės, o dar manau ir nuo to, ar pati gėlė keikį auginasi, ar tai skaitinama hormonais, šiuo atveju keikibustu smile.gif

Buvau anksciau idejus nuotraukyte kaip mano keikis su 2 lapukais zydejo doh.gif biggrin.gif
Ot kokios gamtos isdaigos lotuliukas.gif vaikai vaikus gimdo rolleyes.gif
evers-tikrai smagu..laukiu kol saknytes parodys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2010 09 19, 10:22)
merginos o gal kas zinote kur uzsisakyt to ''Keiki paste KeikiBoost'' jai kas uzsisakinetumet jungciaus ..noreciau sitokio gerio... g.gif

tai kad uzaugusia orchidea, pigiau nusipirkt galima,kam tas vargas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(egis11 @ 2010 09 19, 12:51)
tai kad uzaugusia orchidea, pigiau nusipirkt galima,kam tas vargas mirksiukas.gif


nu irgi mintis... g.gif
Atsakyti
QUOTE(egis11 @ 2010 09 19, 12:51)
tai kad uzaugusia orchidea, pigiau nusipirkt galima,kam tas vargas mirksiukas.gif


pasikartoju - visokios patirties norisi smile.gif
Atsakyti
As paskaicius cia, nusprendziau isbandyti cia taip stipriai isreklam. ,,Extra stambu substrata,, ir visas naujas ph orchidejas isigyt. paskut. menesi sodinau butent i si substrata (4 pakuotes)- tai galiu pasakyti tragedija ir tikrai jo neverta pirkti. Tas smulkus- tai tikriausiai butu idealus, o stambaus minusai tokie: 1) visi vazonai zaliuoja (laistau reciau negu kitas orchid. auganc. kitame substr.; geles stovi ant siaur. ir piet. palanciu- rezultatas tas pats; bandziau sodinti ir su ,, oro tarpais,, vazone- vis tiek po 2 savaic. pradeda zaliuoti).
2) pakuoteje galima rasti toki mixa: labai stambus gabalai plius visokios kriaukl. ir pan. Po 2-3 savaiciu palaiscius geles- tie visi smulkus gabaliukai nuseda ant vazono dugno kokiu 2-3 cm storiu ir atrodo, kaip sugrustas zemes sluoksnis, kuris neleidzia i ji igaugti saknim (kadangi mano visos geles dabar aktyviai auginasi saknis ir stiebus, man tai didziule problema, nes saknis tuoj prades augti i virsu).
3.) tie stambus gabalai vazono viduryje labai laiko dregme, nors saknys jau pilkos o vazono sieneles neapras.- todel manau, kad art. laiku sulauksiu ir pelesio. Del tu stambiu gabalu kencia saknis- nes gelytes jau metas laistyti, o as negaliu to daryti. Be to pas mane sudeti mediniai langai, ta gera oro cirkuliacija- o su plast. visai tragedija butu.
4.) ir dar tie stambus gabalai labai prispaudzia saknis, vietoje puraus substarto gaunasi atvirkstinis variantas- todel saknys labai sunkiai auga.
Tai vat, daugiau jo nepirksiu ir nezinau, ka daryt su gelem- ar jas persodineti ar ne?- nes visos smulkios saknys vazono viduryje nuluz (jos dar apie 1-1,5 cm)- manau paliksiu zaliuojancius vazonus. Taigi kol saknys sustipres- jau bus nauji ziedai- todel vel negerai bus persodineti-vienu zodziu pas mane tragedija.

O kaip kitoms sekasi naud. si substrata, ar ta pati istorija?
Atsakyti
QUOTE(Cambria @ 2010 09 19, 13:06)
O kaip kitoms sekasi naud. si substrata, ar ta pati istorija?


visų pirma, dėl žaliuojančių vazonų ne substratas kaltas, o netinkama priežiūra, dėl kitų išvardintų punktų nieko negaliu pasakyt, nes nesusidūriau.. šiuo metu turiu tik vieną falenopsį, augantį stambiame substrate, pats pirmas, persodintas į jį prieš du metus, neturiu su juo jokių problemų, auga, žydi, stiprus augalas, todėl nutariau ir su keikibustu ant jo paeksperimentuot, prašom pasigrožėt

user posted image

user posted image
Atsakyti
Grazu..
Kiek matau Jusu Extra zieves gabuliukai beveik vienodo dydzio su balt. akmen, o pas mane 3-4 kartus didesni, gal del to dregme vazono vid. ir laikosi ir taip stipriai prispaustos saknys. O del zaliavimo turiu dar apie 15 ph orchid. auganciu kitame substrate, tai per 1,5 metu neturejau nei karto zaliav. problemos. Jau nekalbu apie Cambrias, Colmaras ir Oncidium.

Na kai bus paroda, gal ten ka patars, sekmes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cambria: 19 rugsėjo 2010 - 12:33
Sveika sugrizus Annabele biggrin.gif tai visgi tie uzsienio forumai gal ne tokie ir geri? g.gif
Atsakyti
nea , tiesiog uzsienyje ,,Extra stambaus,, is orchideju.lt- nieks neparduoda ir neperka, ir kiek teko skaityti tai ir kitu substratu sudetis kitokia. Siuo konkreciu atveju mane domina: Extra Stambus is orchidejos.lt musu oro salygomis- kazkodel itariu, kad tapau reklamos auka wink.gif siame psl., nes kazkodel kiek tenka cia lankytis po mano ankstesniu pasisakymu, jo daugiau nieks nereklam.


Dar info toms, kurios naudoja SCHULTZ trasas- dabar Senuk. joms akcija, kainuoja 17 ar 18 Lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cambria: 19 rugsėjo 2010 - 13:00
QUOTE(Cambria @ 2010 09 19, 13:53)
, nes kazkodel kiek tenka cia lankytis po mano ankstesniu pasisakymu, jo daugiau nieks nereklam.


tai jau jo... tikrai.. butent del to biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Lerikyte- ar dalyvausite parodoje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cambria: 19 rugsėjo 2010 - 13:20
ir vel doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti