Kaip pirktinė nužydėjo ir viskas, tikrai jau daugiau nei metai gal jau ir 2m. Iš šaknų net virsta
paprasta ..as kai persodineju tokias orhidejas stengiuos istatyt tiesiai ir dar parisu prie kokio meduko kad laikytu ir tiesiai augtu... (pabandyk kai persodinesi) Papildyta: ar karsta dusa bandet...gal padetu tokioj situacijoj...
visų pirma aš jūsų vietoje persodinčiau į didesnį vazoną, nes gėlytei matosi ir vietos mažoka... ir šiaip pabandykit patręsti ją nes lapai tai tikrai superiniai ir kokie dideli
Sveikos, partyrusios augintojos! Mano orchidėja augina didžiulis lapus, vos išsilaiko vazone, nesyk yra virtusi ( matosi lūžę lapai ). Bet stiebo niekaip neišleidžia Atrodo prižiūri visas vienodai, o tik vienintelė su tokiais lapais mutantais Kaip priversti pražysti? Gal pakankinti reikia?
pas mane irgi kelios orches tokius didziulius lapus augina, nu bet zydi, nesiskundziu
Žydinčiom gėlėm trąšų sudėtis turi būti kitokia. Gal kas gali išsamiau pakonsultuoti. Žinau tik tiek, kad žiedam krauti vienokių medžiagų daugiau reikia, lapams - kitokių.
siandien dar karta persodinau savo nukainuota orchideja, pirkau gal pries kokiu pora men ir ne kiek nepasistumejo ji i prieki, galvojau paziuresiu kas jos saknims, o ten taip idomiai, ikisau i vandeni ir beveik visos saknys nusilupo(svelniai nusieme) nuo tu "siulu". na zodziu, dauguma dabar ne saknys o siulai.. nenukirpau as ju, isodinau uzdengiau maisiuku, ziuresiu kas cia man iseis, bet gal kuri zinot kodel taip atsitiko? ir gal reikejo nukirpt?nezinau ar gerai paaiskinau , bet tikiuosi suprasit
tai ciuju man jai jau ate reikia sakyt ane? as taip ir masciau, bet poto paziurejau sausos tos saknys, galvoju kaip cia taip.. na aisku, dar palaikysiu truputi.. bet abejoju, nes ir virsutinis lapas apacioj jau ruduoja, panasu kad puna.
tai ciuju man jai jau ate reikia sakyt ane? as taip ir masciau, bet poto paziurejau sausos tos saknys, galvoju kaip cia taip.. na aisku, dar palaikysiu truputi.. bet abejoju, nes ir virsutinis palas apacioj jau ruduoja, panasu kad puna.