Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(ingole @ 2010 08 30, 13:19)
Sveikutes,

mano orchidejos isprotejo  lotuliukas.gif
Vietoj to, kad krautu ziedus, jos visos kaip pabludusios keikius augina  doh.gif
Man jau tu vaiku ir taip gana, taip norisi zedeliu...  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

tai nėr taip blogai, padalinti vaikus galit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(seseilgakase @ 2010 08 30, 15:25)
tai gerai, galesit pasidalint biggrin.gif as pirma eilej 4u.gif

Jeigu draugems nereikes, tai tikrai galesiu atiduoti. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Burbuliuks @ 2010 08 30, 15:26)
tai nėr taip blogai, padalinti vaikus galit  mirksiukas.gif

Taip ir padarysiu, bet pirmiau dar reikia sakneles siek tiek paauginti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2010 08 30, 14:17)
dėkui už atsakymą. apačia, laimei, kieta. judėti jie juda, bet neseniai persodinti, šaknys trumpos ir tik keletas, tai kol kas normalu, kad juda substrate. apsidžiaugiau, kad ne minkšti. o fungicidu man palaistyti / pamirkyti, ar visiškai išimti iš substrato?  4u.gif

pamirkyt, nieko niekur nebeišiminėkit.
Atsakyti
labuka,profesionalios...sakykit,ar jus orhidejas grieztai auginate stikliniuose vazonuose?bet jei det i stiklinius,gi visvien reikia deti dar i plastikini paprasta,kad butu galima isimineti palaistymui?bandau ieskot kame saknys:siaip tai as tamsiuose auginu orchidejas jau kokis 5 metus, viskas buvo iki dabar gerai,kolei,matyt,per daug nepamylejau,perlaisciau,tai jau viena ismeciau,dar kita bandziau persodinti,aisku,ten saknu jau nelike,visos nupuve,tai prisiskaiciau is jusu-nukirpau visas praktiskai,pabarsciau cinamonu,vel pasodinau,ale nieko gero,toliau lapai geltonuoja.....bet svarbiausia kaip keista,turiu jas 5,visas vienu metu laistau,tresiu ir t.t.visos vienoj vietoj,kitos bujoja graziausiai,lapai didziausi,zydi,kitos nupuvo...kodel cia taip joms gaunasi?
Atsakyti
QUOTE(ingole @ 2010 08 30, 14:37)
Jeigu draugems nereikes, tai tikrai galesiu atiduoti.  smile.gif
Papildyta:
Taip ir padarysiu, bet pirmiau dar reikia sakneles siek tiek paauginti.  smile.gif

tai aš antra būsiu blush2.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ingole @ 2010 08 30, 16:37)
Jeigu draugems nereikes, tai tikrai galesiu atiduoti.  smile.gif

\ clap.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
o galit patart kaip man atskirti Vanda (maza vandute) kad jos nepazeist ir kaip suprast, kad tai yra butent JOS saknis (mazosios) o ne didziosios.. na salia to is sono apacioje augancios mazytes vandutes yra saknis, kaip ir po ja, bet jei as kazkaip atskirsiu su ta saknim, ar bus garantija kad ji nuo jos ir maitinsis?
(gal galima kazkur vizualiai instrukciju paziuret (su foto / vaizdine medziaga smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(mg* @ 2010 08 30, 15:38)
o galit patart kaip man atskirti Vanda (maza vandute) kad jos nepazeist ir kaip suprast, kad tai yra butent JOS saknis (mazosios) o ne didziosios.. na salia to is sono apacioje augancios mazytes vandutes yra saknis, kaip ir po ja, bet jei as kazkaip atskirsiu su ta saknim, ar bus garantija kad ji nuo jos ir maitinsis?
(gal galima kazkur vizualiai instrukciju paziuret (su foto / vaizdine medziaga smile.gif))

neatsikirėkit, tegu auga, bus gražiau kai žydės abi.
Atsakyti
Neseniai parsinešiau baltą didžiažiedę phal., buvo įsodinta kažkodėl milžiniškam vazone, kiminuose. Pradžioj nieko nedariau kokią dienytę kol pamačiau kad apatinis lapas geltonuoja ne nuo išorės o nuo viduriuko. Ištraukiu, žiūriu šaknys pūva, tai apipjausčiau, pabarstinėjau cinamonu, persodinau į normalų substratą, jau galvojau pjauti žiedkotį, bet palikau, galvojau kai nukris žiedukai ta ir nupjausiu. O nenukrito blink.gif Tikrai buvau įsitikinusi, kad greit nudžius žiedynas, o jis laikosi jau antra savaitė. Keistas fenomenas g.gif
Atsakyti
ne joks fenomenas, daug esu persodinus zydinciu ne viena nenumete biggrin.gif
Atsakyti
Ane? Geras bigsmile.gif Aš kažkaip anksčiau skaičius buvau, kad žydinčios nepatariama persodinėti. O aš dar ją taip neblogai apdrožiau... biggrin.gif Reikia matyt eit iš naujo pasiskaitinėt apie priežiūrą, o tai paskutinį kartą phal., domėjausi kai pirmą įsigyjau, kažkur prieš du - tris metus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eiryn: 31 rugpjūčio 2010 - 09:50
O ka reiskia jei saknys juoduoti pradejo, bet ne minkstos? Juodi plemai issideste ant vidurio ir ant galiuku saknu. blush2.gif
Atsakyti