QUOTE(*dew* @ 2010 08 28, 12:32)
laba, noriu issiaiskinti viena orchideju prieziuros dalykeli, kalbu apie laistyma kiek skaiciau Rojaus soduose, tai laistom orchidejas virintu kambario temperaturos vandeniu, gausiai, ir nepaliekam vandens likuciu vazonelyje.tai kaip su tuo karstu vandeniu?susigincinau su viena moteriske, ji teige, kad kiekviena kart issausejus saknims, reik ikisti visa vazoneli i karsta vandeni, palaukti kol pazaliuos saknys ir tik tada istraukti na tikiuosi jus man detaliau paaiskinsite kaip istikro yra geriau pasielgti, nes orchidejas ir phalaenopsius auginu 2 metai, laistau virintu kambario temp. vandeniu, bet nesusiduriau su probelmomis
skaiciau apie karsta dusa rusu kalba, bet nelabai supratau.beje raso kad jis reikalingas reanimuojant augala
skaiciau apie karsta dusa rusu kalba, bet nelabai supratau.beje raso kad jis reikalingas reanimuojant augala
jei klausimas kokia turi būti vandens temperatūra orchidėjoms laistyti/mirkyti , atsakymas -drungnas.
Papildyta:
QUOTE(emma @ 2010 08 28, 15:40)
Sveikos,noriu jūsų patarimo dėl katlėjos.Neseniai pirkau ir sugalvojau ištraukt iš vazono,nes buvo tokiom samanom viršus apaugęs.Ir radau nemažai papuvusių šaknų.Aš jas iškarpiau,apibėriau cinamonu galiukus ir pasodinau į naują substratą.Bet dabar daugiau paskaičius,radau,kad negalima persodinėt katlėjų,kol neleidžia naujų šaknų,nes jos numirs.Pas mane yra gal 6 naujos bulbos,tai tikiuos ,kad ir šaknelių naujų yra,nu neskiriu aš jų
Senos ir naujos bulbos nesusiraukšlėję.Po persodinimo praėjo 3 dienos,ar jau galiu palieti? Tikiuosi ,kad nenumarinsiu aš jos su tuo persodinimu
Senos ir naujos bulbos nesusiraukšlėję.Po persodinimo praėjo 3 dienos,ar jau galiu palieti? Tikiuosi ,kad nenumarinsiu aš jos su tuo persodinimu
rekomenduojama katlėjas persodinti tada kai leidžia naujas šaknis , tam kad prasidėjes naujas augimas rodo gerą augalo būklę, pabudimą po žiemos, persodinus augalas pats greitai įsitvrtina naujame substrate.
jūsų atveju pati augalą kiek pritvirtinčiau su pagaliukais ( tais pačiais kurie naudojami žiedstiebiui laikyti) tam kad nesikilnotu substratas, nesivartytu pats augalas, beje kurį laiką augala liekite po vandens srove, nes kol substratas nepermirkes ir nesusigulėjes įmerkti į bliudelį gali būti sunku. šiaip gal dar ir nėra taip vėlu ir spės iki žiemos išleisti kokią šaknele, bet čia didelis gal. žiemos metu irgi nepersistengit su laistymu, bulbos žiemą gali kiek pasiraukšlėti, bet proto ribose. ir jei greitu laiku katlėja neparodys kokių gyvybės ženklų, nenurašykit jos, nes šiuo metu jos jau apie žydėjimą galvoja, o naujas augimas pasirodys su pavasariu.