Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

Gal kuri susidūrėt su deklaracijos apie ilgalaikio turto priskyrimą indv. veiklai forma fr0457 pildymu? Niekaip nesuprantu kaip į ten įmontuoti tai, kad nuomuojuosi prekybinį plotą? skaitau ir nesuprantu ką. Viskas tik apie nuosavybes. Koks turto rūšies kodas jei nuomuojuosi? koks unikalus numeris? Kur įrašyt adresą ar išvis jo nereikia? Grybas kažkoks ne deklaracija doh.gif . O būtinai reikia deklaruot, kad galėčiau atskaięiuot išlaidas nuomai. Padėkit jei kas galit 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,ar galima prekiauti drabužiais aksesuarais ir panašiai, verslo liudijimo, to vadinamo patento,jei prekyba vyktu pastate?jei tai parduotuve, pvz norfa, maxima, iki, aisku atsikoje patalpoje,ar tam jau reikia uab. Ir kaip su turgavietem.
Atsakyti
QUOTE(Sunkissed @ 2011 09 06, 11:27)
Sveikos,ar galima prekiauti drabužiais aksesuarais ir panašiai, verslo liudijimo, to vadinamo patento,jei prekyba vyktu pastate?jei tai parduotuve, pvz norfa, maxima, iki,  aisku atsikoje patalpoje,ar tam jau reikia uab. Ir kaip su turgavietem.

Negalesite.Reikes registruoti individualia veikla.Galite ir individualia imone,uab ar dar ka smile.gif
Atsakyti
na gal kas jau issiaiskino kaip ten su tais 2 vaikais? jeigu turiu du vaikus ir individualia veikla pagal pazyma, moku PSD iki sekanciu metu geguzes 1?
oriu paklaust o jei as nevykdau veiklos arba na gaunu 100lt pajamu per metus. nebus taip kad iki geguzes tada turesiu susimoket 12x72 PSD? ar tiesiog mokesiu procentaliai nuo pelno? parasykit kas zino noriu registruotis bet bijau nepasidaryt nuostolio

nes man lyg atrodo kad nieko as kas men neturesiu moket tik uz metus skirtuma jeigu daugiau uzdirbsiu bet ar tikrai? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidicita: 07 rugsėjo 2011 - 17:22
Bijau suklysti g.gif bet man atrodo,kad turit moketi tuos PSD,paskambinkit i VMI ir pasakys viska. O,jei pajamu neturit,kieno koks reikalas,privalot sumoketi ta PSD,nes juk buvo isaiskinta,kad cia solidarumo mokestis ir visi privalo moketi.
Atsakyti
as kai registravau ind.veikla, tai man pasake- kadangi 2 vaikai, tai mokesit tik metu gale, kai deklaruosit pajamas. Arba ir as ka nors nesupratau g.gif
Atsakyti
Mano drauge turi 3 vaikus ir moka kiekviena men. po 72 lt
Bet jei nemokat kas men. ir negaunat jokiu rastu is Sodros,tai gal viskas ir gerai,nes jie is karto pranesa,kad skola.
Asmenys kas mėnesį moka 9 procentų minimaliosios mėnesinės algos dydžio privalomojo sveikatos draudimo įmokas. Įmoka už atitinkamą mėnesį sumokama iki to mėnesio paskutinės dienos. Kas mėnesį įmokų galima nemokėti, jeigu asmenys, vykdantys individualią veiklą, yra dirbantys pagal darbo sutartis ar kitais pagrindais ir apdrausti privalomuoju sveikatos draudimu arba jie privalomuoju sveikatos draudimu draudžiami valstybės lėšomis.
Atsakyti
Metų "eigoje" mokėti nereikia. Aš turiu individualią veiklą, 2 vienetus vaikų ir nemoku. Sumokėsiu tik deklaruodama. Gimdžiau, lankiausi poliklinikoje nemokamai.

Beje, jeigu deklaruojant paaiškėtų, kad per metus buvo uždirbta mažiau nei 12 MMA, PSD skirtumo (kad būtų ne mažiau kaip 9 proc. nuo 12 MM) valstybės apdraustiems asmenims primokėti nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulala: 07 rugsėjo 2011 - 18:54
atsiprasau uz kvailus klausimus, bet as dar naujoke cia 4u.gif
reklamos srityje zinau ,akd galima dirbti pagal IV, bet as noreciau tik degustacijose-prezentacijose reklama daryti su keletu merginu kitu. Zinau, kad galima zmones samdyti, bet ar galima pagal autorines sutartis? kokiu sutarciu sablonu reiktu su firma pasirasant sutartele ir panasiai? sakykim degustuojem Duona kokia, tai su kepykla sutarteles reikia kiek suprantu, kaip viska cia issiaiskint galima butu paciai? 4u.gif
Atsakyti
Gal ir kvailas klausimas, bet esant motinystės atostogose (išėjau 2008 m. ir dar tęsiasi) indvidualios veiklos pažymėjimą įsigyjant - nebegausiu pašalpos?

O jei mane įdarbina ir gaunu algos mažiau nei kad pašalpa, moka skirtumą?


Ačiū kas atsakys 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunkissed @ 2011 09 06, 10:27)
Sveikos,ar galima prekiauti drabužiais aksesuarais ir panašiai, verslo liudijimo, to vadinamo patento,jei prekyba vyktu pastate?jei tai parduotuve, pvz norfa, maxima, iki,  aisku atsikoje patalpoje,ar tam jau reikia uab. Ir kaip su turgavietem.



Tinka ir individuali veikla. Tad nurodomas adresas VMI kur prekiausit smile.gif
Atsakyti
Svekutės, gal galėtumėt pasufleruoti skaičiuolę pagal kurią apskaičiuojams tas mokėtinas 28,5 % metų gale?

Su 72 litais kaip ir aišku, bet be 5% pelno mokesčio, dar yra ir 28,5.Kaip su jais?

Būsiu labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti