QUOTE(Naktibalda @ 2011 05 25, 12:42)
arba auginate du nepilnamečius vaikus
,arba esate dieninio skyriaus studentė, ir dar ten yra kažkokių sričių kada esi draudžiamas valstybės PSD
as auginu du vaikus, buvau girdejus kad tada nebutina moket PSD. gavosi taip kadpernai vasara sustreikavo sveikata pasidare bloga ir nuveze i priimamaji. teko gultis i ligonine ir ka... pasiule susimoket. tada vyras leke su vaiku liudijimais i ligoniu kasas ten kazkokia bobule uzdejo kazkur kazkokia varnele tik tada ligonine pamate kad esu apdrausta ir kai pamate ligonines personalas tuos irasus tik tada pagulde. gavosi taip kad kol dirbau imoneje kuri uz mane mokejo PSD pati mokejausi PSD ir vos tik buvau likusi be pagrindinio darbo tik su individualia veikla ju nebepriklauso niekas. turiu dar ir uz palatos lova susimoket, nors uz 2009 metus sumoketa 2 PSD.
QUOTE(Kvaki @ 2011 05 25, 18:46)
Atsiprašau, kad nelabai į temą... bet pasakykit, ar jei as auginu net ne du, o tris nepilnamecius vaikus, tai vis vien esu draudziama valstybes PSD? Ir man nereikia jo mokėti, jei nebedirbu?
O jei turėčiau individualios veiklos pažymėjimą ir dirbčiau pagal jį, tai jau reikėtų mokėt tą PSD?
jei turit du vaikus ar daugiau iki 18 metu tada jus aleidziama nuo kas menesi mokamo PSD . Jus galesit susimoket kai deklaruosit pajamas kitais metais iki geguzes 1 d.
QUOTE(Vaičiačiaku @ 2011 05 26, 15:59)
Sakykit, prašau, o kaip yra su pavadinimu jei vykdai individualią veiklą, ar galima tokį turėti?
Aš pradedu knygų leidybos veiklą pagal individualios veiklos pažymą ir norėčiau kažkaip vadintis - juk ir interneto puslapį darysiu ir šiaip. Kažkur buvau skaičiusi, kad kažkas darė taip: iš pradžių, kaip ir aš, veiklos pasibandymui, apie metus veikė su individualios veiklos pažyma ir naudojo prekinį ženklą, tarkim, agentūra X, o po to, kai veikla pasiteisino persidarė į UAB, kurį taip pat pavadino Agentūra X, kad klientams būtų patogiau.
Gal kas turite patirties dėl pavadinimo naudojimo, pasidalinkite, prašau
na mano klega
pavadino savo veikla
PVZ: susikure logotipa ir pavadinima nors dirba su veikla