QUOTE(Naktibalda @ 2011 05 17, 15:20)
bet tai dabar gi penki buvo apmokestinta
kai buvau VMI deklaruoti pjamas tai sake 5 proc. apmokestinama tik tokia veikla kur nesvarbi ir man (projektavimas) apmokestino 15 proc. nes kai 5 proc vede iskart mete klaida. bendradarbis apmokestino 5 proc, tai gavo laiska primoketi. taip kad nelabai eina suprast kas ir kaip.
radau
Apskaičiuojant ir deklaruojant 2010 metų ir vėlesnių metų mokestinių laikotarpių individualios veiklos pajamas, išskyrus pajamas iš laisvųjų profesijų veiklos ir pajamas ir vertybinių popierių (įskaitant pajamas iš išvestinių finansinių priemonių), joms taikomas 5 proc. pajamų mokesčio tarifas.
Pajamoms iš laisvųjų profesijų veiklos ir pajamoms ir vertybinių popierių (įskaitant pajamas iš išvestinių finansinių priemonių) taikomas 15 proc. pajamų mokesčio tarifas.
Pajamų mokestis mokamas nuo skirtumo, kuris gaunamas iš gautų ar uždirbtų individualios veiklos pajamų atėmus leidžiamus atskaitymus.[FONT=Arial]
1.4. GPMĮ 2 str. papildytas 35 dalimi. Pateiktas sąvokos ,,laisvoji profesija apibrėžimas. Laisvoji profesija profesija, kuria reikiamą kvalifikaciją turintys gyventojai verčiasi asmeniškai, atsakingai ir profesiniu atžvilgiu nepriklausomai, teikdami intelektines paslaugas klientams ir visuomenei, įskaitant teisinę (advokato, advokato padėjėjo, notaro, notaro padėjėjo, antstolio, antstolio padėjėjo, konsultanto teisiniais klausimais ir kita teisinė veikla), apskaitininko, auditoriaus, buhalterio, lobisto, finansų konsultanto, mokesčių konsultanto, architekto, inžinieriaus, dizainerio, gydytojo, psichologo, žurnalisto, maklerio, brokerio ir panašią veiklą. Atsižvelgiant į GPMĮ 6 straipsnio pakeitimą, pajamos iš laisvųjų profesijų veiklos apmokestinamos 15 proc. pajamų mokesčio tarifu. Šioms individualios veiklos pajamoms 5 proc. pajamų mokesčio tarifas netaikomas.
[I]
vadinasi jei prekiauji turguj ar remontuoji butus, namus mano supratimu tada 5 proc. gal kas mane pataisys.