Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

QUOTE(vikosiuks @ 2010 10 05, 20:13)
gal kas zinote, kazkaip neisigilinau ar su verslo liudijimu stazas eina?
ar tai priklauso nuo pajamu?

Kadangi su VL mokama 50 proc. bazinės pensijos, tai ir stažas skaičiuojasi pusė metų už metus. pajamos stažui įtakos nedaro.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elfė: 06 spalio 2010 - 08:17
Ar esant motinystės atostogose galima dirbti pagal verslo liudijima. Šiaip buvau dirbanti, gaunu išmokas. ar nenuims pinigėlių? vaikui 1m6mėn
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2010 10 07, 23:17)
gal galima plačiau, aš čia kažko nežinau , arba pavėlavau su naujienom  unsure.gif


Naktibalda, cia del tu 72lt kas menesi. Visi galvoja, kad jei dirbi oficialiai, nemoki 72 ir tuom viskas baigias, bet nereikia pamirsti, kad metu gale reikes susimoketi PSDI, tik nuo puses pelno. Tai kaip ir dirbant esi ne tai kad atleidzimas nuo mokescio, o tiek kad nemoki jo kas menesi o tik metu gale.

birbire, yra veiklu klasifikatorius, reikia is karto pasirinkti kuo uzsiimsi ir i ta pacia pazyma bus irasytos veiklos, kuriom gali verstis, apribojimu nera. vyras parase gal 12 kokiu punktu g.gif
Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2010 10 10, 10:32)
Naktibalda, cia del tu 72lt kas menesi. Visi galvoja, kad jei dirbi oficialiai, nemoki 72 ir tuom viskas baigias, bet nereikia pamirsti, kad metu gale reikes susimoketi PSDI, tik nuo puses pelno. Tai kaip ir dirbant esi ne tai kad atleidzimas nuo mokescio, o tiek kad nemoki jo kas menesi o tik metu gale.



pernai aš kaip dirbanti mokėjau 9 proc nuo pelno, o dabar kaip, ? kažkas čia pasikeitė ane g.gif , kiek skaitinėjau unsure.gif
pernai aš mokėjau taip
9
10
15


tai auginantiems du ir daugiau vaikų g.gif
Atsakyti
Sveiki ir sveikos,

turiu klausimuką... laukiamės leliuko. Vyras užsiima individualia veikla. Ar jis turi teisę į tėčio mėnesį ir ar Sodra tą mėnesį jam apmokės? Gal kas esat susidūrę, kaip tai įforminti realiai, nes lyg ir reikia sustabdyti veiklą tam mėnesiui... bet iš ko jam skaičiuos išmoką, jei pajamas už 2010 jis deklaruos 2011 metais...
Būčiau labai dėkinga už patarimus, nes jau laikas spaudžia... o aiškumo jokio nėra... 4u.gif smile.gif ačiū
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2010 10 11, 09:28)
pernai aš kaip dirbanti mokėjau 9 proc nuo pelno, o dabar kaip, ? kažkas čia pasikeitė ane  g.gif , kiek skaitinėjau  unsure.gif
pernai aš mokėjau taip
9
10
15
tai auginantiems du ir daugiau vaikų  g.gif


siais metais 15 nuo pelno ir 28,5 ir 9 proc. nuo puses pelno. biski pakeite jie skaiciavima. kad atseit dabr eis ir stazas ir pensija kapusis, tik aisku nuo puses sumos, bet bent jau panasiau, kaip ir firmoje dirbant. nors pagal mane, tai taip galetu buti tiems, kas isvis nedirba, o dirbantiems, galetu ir maziau nurezt.
Atsakyti
QUOTE(SviesatamsojE @ 2010 09 23, 16:06)
Sveikos,
reikia man labai skubios pagalvos, jau galva susisuko ir isiskaudejo.. niekur nerandu leidziamu veiklu saraso dirbant su individualios veiklos pazyma... gal kas turite ta saraseli, kazkada radau, o dabar niekur... doh.gif

Cia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kazkaip123 @ 2010 09 28, 18:44)

1. dar klausimas,tarkim nusiperku prekiu uz 3000Tukst.pradedu veikla lapkriti,tai galiu nespet suprekiau,tai bus minusas,kaip tada su mokesciais?
Jeigu gerai suprantu, tai Jus turite individualios veiklos pazyma (o ne verslo liudijima) - tuomet Jusu veikla gali buti nuostolinga ir ta nuostoli galima kelti i kitus metus. Apskaiciuodama GPM uz 2010 metus imsite 2010 metais gautas pajamas, is ju atimsite su vykdoma veikla susijusias islaidas (isigytu prekiu kaina+sumoketi mokesciai sodrai, psd+parduotuves sablonas+mokesciai uz el.parduotuves palaikyma ir t.t.) ir jeigu gaunasi nuostolis, tai GPM, savaime aisku, "neislys". Tik dar niuansas: turite pasirinkti, kokiu principu vesti apskaita: kaupimo ar pinigu.

2. Ir ar galiu atsidaryt atskira saskaita banke,pagal kuria ir matysiu savo pajamas ir islaidas(neskaitant kasos knygos,kuria pildysiuos)
Cia jau kaip Jums patogiau - tik manyciau, kad su atskira saskaita viskas aiskiau 4u.gif

1. Visu pirma negalit visu isigytu prekiu iskart nurasyti i savikaina. I savikaina nurasot tik ta prekiu pieki, kuri parduodi einamaji ataskaitini laikotarpi.
Parduotuves sablonas skaitosi kaip programa ir bus nudevimas jei gerai pamenu per 3 metus. As ir pradzioje kol nepradejau vieklos galvojau, ka isigijau, ta nurasiau, paskui kai atidirbsiu ka isleidau ir pradesiu eit i pliusa jau ir mokesiu mokescius, deja, taip nera. Turiu IV.
2. Niekas nereglamentuoja kaip tvarkytis su pinigais. Svarbu buhalterija tvarkinga vesti, o visa kita kaip paciai patogiau.
Atsakyti
Sveikos mamos 4u.gif
Situacija tokia, as pati aukliauju jau ne pirmi metai, siuo metu dirbu auklyte seimoje jau 6men. ir dar dirbsiu maziausiai tiek pat, kol vaikelis eis i darzeli.
Pati uz keliu menesiu isteku,pradejau mastyti,kad noresiu ir savo nestuke.gif .Taciau beda ta,kad man niekas nemokes dekretiniu uz svetimu klecku auginima. Nusprendziau nestuke.gif atideti dar bent pusantro sezono ir dabar domiuosi galimybe dirbti aukle oficialiai.T.y jeigu as tarkime isidarbinciau nuo sekancio rudens seimoje aukliauti ir pati mokeciau mokescius valstybei, pasiimciau individualios veiklos pazymejima i mokeciau tuos 30%, sumazetu pajamos esamuoju laiku, taciau noretusi ta daryti del ateities nestuke.gif ,bet vat ar as neklystu? ar nesigautu taip,kad gaudama auklytes alga, busiu pati sau seimininke ir man nepriklausys jokie dekretiniai,kad mokesiu kaip ir ne nuo algos o nuo taip ivardijamo savo 'verso' tuos mokescius? g.gif labai prastai gaudausi biurokratizmuose, domiuos skirtingais variantais, busiu dekinga uz bet kokia info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(triuliu @ 2010 09 22, 09:28)
Laba, skauciau varciau temute, bet neradau atsakymo rolleyes.gif jei esu vaiko auginimo atostogose, kokios salygos jei noriu dirbti su patentu ar individualia veikla vykdyti? ar moketu sodra uz vaiko auginimo atostogas?



QUOTE(Joliuke @ 2010 10 08, 16:46)
Ar esant motinystės atostogose galima dirbti pagal verslo liudijima. Šiaip buvau dirbanti, gaunu išmokas. ar nenuims pinigėlių? vaikui 1m6mėn


Tikrai galima dirbti su patentu, esant motinystes atostogose, kadangi veikla su patentais (arba kitaip - verslo liudijimais) yra neapmokestinama motinystes draudimu, tai nieko nenuskaiciuoja Sodra. Isbandziau tai praktiskai ir viskas ok.
Atsakyti
Laba diena,

Gal kas galetu man patarti kaip skaiciuojamas PVM mokestis, jeigu nesi PVM moketojas, taciau pajamos virsijo 100 000 Lt. Mane domina, ar is visu pajamu (12 menesiu laikotarpio), galima atimti islaidas, t.y. leidziamus atskaitymus ir tada skaiciuoti PVM moketina i biudzeta, ar negalima minusuoti jokiu islaidu, tiesiog sudedu 12 men. visas pajams ir kas virs 100 000, nuo tos sumos moku PVM.
Aciu uz pagalba blush2.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės, turiu klausymuką, vykdau individualią veiklą ir turiu du vaikus iki 8 metų, tai man sveikatos draudimą reikia mokėti ar esu atleista nuo šio mokeščio?
Atsakyti