QUOTE(pokahonta @ 2010 09 09, 12:06)
Uzsiimu individualia veikla pagal pazyma, esu deklaravus ir sumokejus mokescius uz 2009m.
Jei i dekreta iseinu 2010m spali,kaip SODRA paskaiciuos man nestumo/gimdymo atostogu ismokas ir motinystes pasalpa?
Pagal istatyma kaip suprantu turetu skaiciuoti pagal 2009 10-2010 09men (12men laikotarpis), bet juk deklatuotos tik 2009m pajamos,o uz 2010 deklaruojama tik 2011 geguze!
VMI is SODRA vis skirtingai aiskina: sodra-turit deklaruot iki dekreto 2010m pajamas, VMI: uz 2010 galesit deklaruot tik 2011 m
TAI KAIP YRA IS TIESU?? PADEKIT KAS NORS PASIMECIAU JUODAI!!!
Ir kokio dydzio tos ismokos man priklauso jei uz 2009 m bus deklaruota 27000 pajamu,o uz 2010 kazkur 26000?
VMI aiškina teisingai: deklaracijos už dalį metų niekaip negalit pateikti (taip numatyta Gyventojų pajamų mokesčio įstatyme). Taip kad Sodros konsultantės stipriai nusišneka šioje vietoje. Problema tame, kad nemokėjote avansinių soc.draudimo įmokų. Tuomet pašalpą būtų paskaičiavę pagal sumokėtas įmokas, o kitais metais, pateikus deklaraciją, būtų patikrinę, ar teisingai sumokėtos įmokos ir apskaičiuota pašalpa. Dabar Jums reikėtų susirasti Sodroje kažkokį gerai situacijoje nusimanantį darbuotoją ir išsiaiškinti, kokiu būdu Jums dabar sumokėti tas įmokas ir kaip tai įforminti. Mokant avansines įmokas, kas mėnesį teikiamas SAV pranešimas. Tai gal ir šioje situacijoje būtų galimą pateikti tuos SAV pranešimus už praėjusius mėnesius
Tik vat kaip toje Sodroje rasti nusimanantį žmogų - neįsivaizduoju. Galbūt galima pamėginti registruotu paštu išsiųsti užklausimą, gal nukreiptų jį kokiam nusimanančiam darbuotojui...
Ir jokiu būdu nenutraukit individualios veiklos. Šito dalyko irgi kartais ten mėgina reikalauti, bet tuomet Jūs net neturėsit teisės išeiti į motinystės atostogas (jei tuo pat metu nedirbate pagal darbo sutartį).
Jums pašalpą turėtų skaičiuoti pagal 2009-09-01 - 2010-08-31 pajamas, kadangi nuo šios liepos paslinko terminą.
Čia apie tai.
2009 m. ima apie 35% pelno skaičiuojant pašalpą, o 2010 m. tą sumą, nuo kurios mokėsite soc.draudimo mokestį - t.y. 50% pelno. Dėl 2010 m. nesu visiškai tikra, to man iekas nei patvirtino, nei paneigė, tiesiog pagal mano gautas pašalpas sprendžiu, kad būtent taip skaičiavo.
Tiesa, panašioje situacijoje yra ir su Sodra dabar kovoja viena forumietė. Gal ji pati parašys, kaip jai sekasi