Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

Tęsiame 4u.gif


Naudingos nuorodos:

individuali veikla pagal pažymą
individuali veikla pagal verslo liudijimą
socialinis draudimas vykdantiems individualią veiklą
socialinis draudimas įsigijusiems verslo liudijimą

Ankstesnė tema
Atsakyti
Ar galiu dirbt pagal verslo liudijima, kol esu motinystes atostogose?
Atsakyti
kokie mokesciai dirbant pagal individualios veiklos pazymejima?
Atsakyti
ziuriu cia pridiskutavot senoje temoje biggrin.gif deja jau tie laikai, kai dirbdamas buvai atleistas su veikla nuo mokesciu baigesi. tik vat del vaiko auginimo man idomu. bet manau, kad nuo tu 72lt atleizia, jei nieko neveiki, o jei vertiesi veikla, tai ir susimoketi nuo pajamu turesi. siaip pagal mane verslo liudijima apsimoka tureti, kai tikrai zinai, kad turesi pastoviu ir nemazu pajamu, tai tada mokesciu sisimoki maziau. o vat su pazyma aisku geriau, kai nezinai kas bus, tai tada tik metu gale ir pasiziuresi kaip sekes. nuors ne su visom veiklom galima arba tuo arba tuo verstis. o gaila, nes su verslo liudijimu galima butu sutaupyti mokescius.
Atsakyti
sveikos,gal kuri zinosit,zmogus metus laiko stovejo Darbo Birzoj.savo noru isejo is DB (08.04)ir ta pacia diena iregistravo individualia veikla.klausimas ,kada jis turi sumoket tuos 72lt?ar rugpjucio gale,ar tik spalio gale.aciu.
beto siandien galvoju paziuresiu kaip mokejima padaryt,bet niekaip susuprantu kas tas moketojo kodas? g.gif ka ten reikia rasyt jei pavedima nori daryt is Swedbanko.
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2010 08 18, 08:53)
sveikos,gal kuri zinosit,zmogus metus laiko stovejo Darbo Birzoj.savo noru isejo is DB (08.04)ir ta pacia diena iregistravo individualia veikla.klausimas ,kada jis turi sumoket tuos 72lt?ar rugpjucio gale,ar tik spalio gale.aciu.

Asmenys, kurie verčiasi individualia veikla, kaip ji apibrėžta Gyventojų pajamų mokesčio įstatyme, kas mėnesį, iki paskutinės mėnesio dienos privalo sumokėti 9 procentų dydžio sveikatos draudimo įmokas nuo minimaliosios mėnesinės algos, galiojančios tą mėnesį, už kurį mokama įmoka. Jeigu asmuo individualią veiklą vykdė ne visą mėnesį, tai mokėtina mėnesio sveikatos draudimo įmokų suma perskaičiuojama proporcingai veiklos vykdymo laikotarpiui.
Nuoroda
Atsakyti
Jei taip atsitiko, tai manau, kad cia ne patenta turejot, o vygdete individualia veikla, nes su patentu tai neturetu ivykti.
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2010 08 18, 08:53)
beto siandien galvoju paziuresiu kaip mokejima padaryt,bet niekaip susuprantu kas tas moketojo kodas? g.gif  ka ten reikia rasyt jei pavedima nori daryt is Swedbanko.

Mokėtojo kodas, tai arba asmens kodas arba įmonės kodas mirksiukas.gif
Atsakyti
gal turi omeni ne moketojo koda, o imokos koda. man atrodo vmi svetaineje yra imokos kodai.

o mus "maloniai" nustebino vmi doh.gif pridariau i kelnes doh.gif gavome laiska, kad blogai paskaiciuoti mokesciai, ***** galvoju, kazka pridirbau. ir kiek cia laiko praejo jau nuo pridavimo blink.gif kaip priskaiciuos tada delspiningiu. ale gerai, kad viskas gerai baiges. paskambino vyras i vmi, pasake, kad reikejo sumoketi mokescius pries pateikiant deklaracija g.gif o jei sumokejome jau po, tai joje nereikejo atspindeti psdi. zodziu nieko nesupratau kas ten ir kaip. pasake is vienos eielutes pernest, is kitos istrint ir persiust atgal.
Atsakyti
QUOTE(erke @ 2010 08 19, 08:05)
Mokėtojo kodas, tai arba  asmens kodas  arba įmonės kodas  mirksiukas.gif

asmens kodas netiko,nes ir taip jau aisku kas moketojas,reikejo sodros moketojo kodo,kuris susidaro is 9skaiciu.

QUOTE(murka2008 @ 2010 08 19, 08:29)
gal turi omeni ne moketojo koda, o imokos koda. man atrodo vmi svetaineje yra imokos kodai.

o mus "maloniai" nustebino vmi  doh.gif  pridariau i kelnes  doh.gif  gavome laiska, kad blogai paskaiciuoti mokesciai, ***** galvoju, kazka pridirbau. ir kiek cia laiko praejo jau nuo pridavimo  blink.gif  kaip priskaiciuos tada delspiningiu. ale gerai, kad viskas gerai baiges. paskambino vyras i vmi, pasake, kad reikejo sumoketi mokescius pries pateikiant deklaracija  g.gif  o jei sumokejome jau po, tai joje nereikejo atspindeti psdi. zodziu nieko nesupratau kas ten ir kaip. pasake is vienos eielutes pernest, is kitos istrint ir persiust atgal.

imokos kodas buvo 313,reikejo moketojo kodo,kurio net pacios sodros darbuotojos nezinojo,tai narsydama puse dienos radau interete.ir kokios ten tundros sedi... g.gif doh.gif
nu gerai,kad viskas gerai baiges.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo plazma: 19 rugpjūčio 2010 - 11:32
taigi pasidomejau dar paskambinusi i mokesciu inspekcija suzinojau kad yra galimybe issimti verslo liudijima
Svieziu ir ilgai issilaikanciu konditerijos kepiniu ir pyragaiciu gamybai
Jo kaina metams 1140lt metams tai menesiui iseina 120lt
bet kiek suprantu tortais prekiauti manau palei si verslo liudijima nelabai imanoma g.gif
Siaip as labiau domiuosi Sakociu gamyba juos kepu palei senoviskas tradicijas tai man kaip ir tinka tik salia ju jau tortu nelabai musiau galeciau kept g.gif
dabar liko veterinarijos tarnyba va cia tai sudetingiausia bus doh.gif
Atsakyti
nu va visgi istorija su vmi dar nesibaige biggrin.gif vel gavome laiska, kad blogai uzpildyta deklaracija. si karta kita konsultante teigia, kad isvis nereikia i deklaracija rasyti jokiu sumoketu mokesciu ir irasyti tiesiog pajamas, o kitur 0 blink.gif nu ka irasem kaip sake, ziuresim ar priims dabar kita, ar vel ka sakys kita irasyt doh.gif totalus kosmaras, jau trecia kart atmeta, ir kiekviena skirtingai vis sako pataisyt, nors mokesciai seniai jau sumoketi, bet va vis koks langelis uzkliuna doh.gif
Atsakyti