QUOTE(Dye @ 2009 01 27, 14:51)
Laba diena.
Gavau pasiūlymą padirbėti pagal autorinę sutartį. Taip apsidžiaugiau, bet pasiskaitinėjau ir gaunasi tokia situacija:
esu motinystės atostogose ir gaunu iš SODROS tarkim 500lt, už autorinį kūrinį gausiu tarkim 100lt- tai taip išeina, kad man tai jokios naudos- SODRA nuskaičiuos ir man bemokės 400lt motinystės pašalpos----ar aš teisi?
Gavau pasiūlymą padirbėti pagal autorinę sutartį. Taip apsidžiaugiau, bet pasiskaitinėjau ir gaunasi tokia situacija:
esu motinystės atostogose ir gaunu iš SODROS tarkim 500lt, už autorinį kūrinį gausiu tarkim 100lt- tai taip išeina, kad man tai jokios naudos- SODRA nuskaičiuos ir man bemokės 400lt motinystės pašalpos----ar aš teisi?
Kaip tik taip ir daro
O jei aš luktelsiu keletą mėnesių kol vaikui sueis 2 metai ir tik tada dirbsiu pagal autorinę sutartį---ar tai nebus man nuostolinga pildant metinę deklaraciją?
Na, su tom deklaracijom tai nesigaudau kol kas visiškai, tai nežinau, ką atsakyt. Bet aš būtent taip ir bandysiu tvarkytis, kad honorarai būtų išmokami tik po 2-ojo vaiko gimtadienio.