QUOTE(saulala @ 2009 01 09, 21:37)
Neįsivaizduoju, kaip teisiškai tai atrodytų. Bet lygiai taip pat turbūt neįsivaizduos ir jūsų klientas. Tebūnie ta sutartis niekinė teisiniu požiūriu, bet su tokiomis sutartimis paprastai nesusiduriantis klientas, ją pasirašęs, jausis atsakingas ir paskui už padarytą darbą sumokės.
Na, aš čia taip išvedžioju, nes puikiai jus suprantu, kad, apsiėmus atlikti darbą, norisi turėti garantijų, kad už jį bus ir sumokėta.
Aš pati dirbu pagal autorines sutartis - visos mano pajamos iš to, kitų neturiu. Tik sritis kita - vertimas.
O gal yra koks kitas būdas tokiam susitarimui įforminti?
Ir as taip manau. Cia tas pats, kaip pvz nuomojant buta. Teoriskai, turetum su nuomininku sudaryt sutarti, nunest ja kur reikia ir pats nubeges i VMI susimoket pajamu mokesti... Bet niekas taip nedaro - kas gi nori prarast trecdali pajamu ? Tai sudaro sutarti, pasiraso su nuomininku, bet jos niekur nenesa. Tokiu budu truputi 'prilaiko' nuomininka. Teisiskai tokia sutartis galiotu (jei pasirasyta abieju pusiu) ir bet koks teismas ja priimtu. Bet - yra vienas bet - mokesciu inspekcija iskeltu byla
... uz GPM nemokejima...
O kito budo, kaip sutartis, nesvarbu kokia, ir nera. O bet kokia sutartis iformina pajamas. O nuo bet kokiu pajamu turi buti mokami mokesciai... Yra tam tikru isimciu, pavyzdziui talkos zemes ukyje, bet cia jos netinka.
Bet kiek man teko gyvenime ka nors remontuot ar kitas paslaugas pirkt, tai viskas sprendziama abipusiu pasitikejimu ir avansais. Be sutarciu.
Saulala, o tie 10 proc. amzini, ar jie toliau dides ?