Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

QUOTE(austra @ 2008 11 18, 13:31)
Man iskilo toks klausimas,

esu vaiko priežiūros atostogose ir noriu dirbti namuose pagal autorinę sutartį. Ar nuo to man nenukentės pinigai, kuriuos gaunu augindama vaiką? Ir ar autorinis atlyginimas kaip nors įtakoja deklaruojant turtą ir susigrąžinant dalį palūkanų?

Ačiū


Vaiko pinigai tikrai nenukentės schmoll.gif
Atsakyti
Kazkokia nesamone cia.
Juk uz patenta mokama issiimant patenta.Jei patento nebeissiimi, ir moketi nebereik.Bent jay taip turetu buti.
Ir dar, jau vien nesamone tame, kad sodra iskart iesko savo skolininku, o ne po 10 metu islenda kaip perkunas is giedro dangaus.
Pabandyk pasikonsultuoti kitoje temoje, skyrelyje Darbas, ten atskirose temose bendrauja ivairiu specialybiu zmones, manau kad ir sodos darbuotoju tikrai yra.Jos gal ka konkreciau patartu.
Sekmes kovoje uz teisybe 4u.gif
Atsakyti
Gal kas nors galėtumėt mestelt nuorodą į įstatyminiai aktus kurie reglamentuoja, kiek per mėnesį ar pan, įmonėje privalo dirbti bent vienas žmogus, turiu uomenį VŠĮ.
Atsakyti
Keliu tema i virsu.

Kaip cia su naujais istatymais ?.. NUo 2008 01 01 ?

As iki Nauju taip dirbau (t.y. budama vaiko atostogose ir pagal autorines). Viskas buvo legalu, gavau ir SODROS ismokas ir autorinius pinigus.

Kaip dabar ?.. Kas galetu kvalifikuotai atsakyt ?..

Atsakyti
Kiek teko skaityti, kvalifikuotai paaiškinti nesugeba net pati Sodra... Padėtis miglota... gal už mėnesio paaiškės...
Čia forumas, kur bandoma apie autorines diskutuoti, galite jų bandyti paklaust:
http://www.tax.lt/posts3037-500.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vespa: 07 sausio 2009 - 18:18
Sveikos,

norėjau paklausti - žadu dirbti pagal autorines sutartis (daryti pavienius projektus skirtingiems užsakovams). Kur turėčiau nukreipti užsakovus, kad jie sumokėtų tuos 15% valstybei? g.gif Kaip atliekamas visas tas apmokėjimas?
Atsakyti
QUOTE(juu @ 2009 01 08, 14:40)
Sveikos,

norėjau paklausti - žadu dirbti pagal autorines sutartis (daryti pavienius projektus skirtingiems užsakovams). Kur turėčiau nukreipti užsakovus, kad jie sumokėtų tuos 15% valstybei?  g.gif  Kaip atliekamas visas tas apmokėjimas?


Tai kad jau ne 15... 21 (15 GPM + 6 proc sveikatos draudimo mokestis) ... ir SODROS mokesciai plius... Viskas pasikeite, o isaiskinimu normaliu nera. Sausio 15 bus VMI seminaras, kuriame aiskins kas ir kaip...

Seniau tai uzsakovas pervesdavo tuos 15 proc i kazkuria VMI saskaita (surenkamaja GPM saskaita), nurodydamas kad moka uz tave pagal sutarti GMP, ir nurodydamas imokos koda kazkoki, kuris identifikuodavo GPM. Kazkas panasaus bus ir dabar. Dabar gi dar visur triubinama, kad VMI liko viena vienintele saskaita. Reiskia, visi mokesciai sumokami i viena saskaita, tik su skirtingais imoku kodais. Jei dirbsi normalioms firmoms su buhalteriais, nesvarbu UAB ar kas kita, tai buhalteriai turi viska zinot. Svarbu pasiskaiciuok, kiek tau liks pinigeliu... nes teoriskai tai tavo darbdavys turi sumoketi GPM ir Sodra 'i virsu' nuo tau ismokamos sumos, bet vargu ar darbdaviai puls taip daryt, greiciau jau nukarpys tau ismokama suma.

Jei ka normaliau suzinosiu, pasizadu sitoj temoj parasyt.
Atsakyti
QUOTE(zuvedra @ 2009 01 07, 16:47)
Keliu tema i virsu.

Kaip cia su naujais istatymais ?.. NUo 2008 01 01 ?

As iki Nauju taip dirbau (t.y. budama vaiko atostogose ir pagal autorines). Viskas buvo legalu, gavau ir SODROS ismokas ir autorinius pinigus.

Kaip dabar ?.. Kas galetu kvalifikuotai atsakyt ?..


mano žiniomis, pasikeitus įstatymams, gaunamas autorinis prilyginamas darbo santykiams, tad gali būti, kad sausį gavusi autorinį išmokos už vaiką nebegausite 4u.gif

man tai kitas klausimas rūpi - esu motinystės atostogose. Planavau dar metus būti, per tą laiką pastoti ir rašyti prašymą išmokas mokėti pagal tas pačias pajamas. nuo balandžio į mano sąskaitą plauks autoriniai be darbo sutarties. Ar tai reikš, kad aš nebe motiystės atostogose ir to prašymo rašyt ebegalėsiu, o naujosios pajamos - autoriniai, su savo nepinavertiškai mokesčiais sodrai ri taps tuo, nuo ko man bus skaičiuojama pašalpa už vaiką? blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(juu @ 2009 01 09, 09:58)
Ačiū labai už atsakymą!!  4u.gif  Dirbsiu ne su firmomis, o su paprastais žmogeliais, tai ir galvojau, kur čia juos reiks nukreipinėti  biggrin.gif


Na nežinau, jei dirbsi su paprastais žmoneliais, tai kam tos sutarties apskritai? Aišku, nelabai įsivaizduoju, kokia veikla ketini užsiimti.
Atsakyti
QUOTE(InRed @ 2009 01 09, 07:52)
mano žiniomis, pasikeitus įstatymams, gaunamas autorinis prilyginamas darbo santykiams, tad gali būti, kad sausį gavusi autorinį išmokos už vaiką nebegausite 4u.gif

man tai kitas klausimas rūpi - esu motinystės atostogose. Planavau dar metus būti, per tą laiką pastoti ir rašyti prašymą išmokas mokėti pagal tas pačias pajamas. nuo balandžio į mano sąskaitą plauks autoriniai be darbo sutarties. Ar tai reikš, kad aš nebe motiystės atostogose ir to prašymo rašyt ebegalėsiu, o naujosios pajamos - autoriniai, su savo nepinavertiškai mokesčiais sodrai ri taps tuo, nuo ko man bus skaičiuojama pašalpa už vaiką? blink.gif  doh.gif

viskas, gali padėkoti klounų valdžiai...jei tavo šeimos pajamų per mėnesį/12 men. vidurkis, įskaitanti papildomai amokestinamus autorinius, viršys 1050 lt žmogui, ŠPYGĄ tu gausi vaiko pinigų verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2009 01 09, 12:07)
Na nežinau, jei dirbsi su paprastais žmoneliais, tai kam tos sutarties apskritai? Aišku, nelabai įsivaizduoju, kokia veikla ketini užsiimti.


Aš esu interjero dizainerė, darau individualius projektus, o sutarties net labai reikia - kas daugiau mane apsaugos nuo to, kad užsakovas "nepasiplaus" gavęs atliktą projektą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(BalticGold @ 2009 01 09, 11:08)
viskas, gali padėkoti klounų valdžiai...jei tavo šeimos pajamų per mėnesį/12 men. vidurkis, įskaitanti papildomai amokestinamus autorinius, viršys 1050 lt žmogui, ŠPYGĄ tu gausi vaiko pinigų  verysad.gif


Prasau nepainoti dvieju visiskai skirtingu dalyku. InRed klausimas buvo ne apie vaiko pinigus (ismokas uz vaika virs 3 metu, t.y. 0,5 MGL arba 52 lt). Ju is tiesu dauguma nebegausime. Klausimas buvo apie tai, kaip skaiciuosis vaiko prieziuros atostogu pasalpa.

Nezinau koks teisingas atsakymas i InRed klausima. Bet deja, speju kad galios tas pats kaip ir man - t.y. bus laikoma kad atsirado nauji darbo santykiai (jeigu jau tikrai autorine sutartis automatiskai prilyginama darbo santykiams), ir pasalpa skaiciuojama naujai verysad.gif , kas jums labai nepalanku... Nors mes cia buriam is kavos tirsciu. Tikslu atsakyma tik Sodra duotu, bet jie uzsikase dabar.

BalticGold, tau labai bus neparanku dirbt pagal autorines. Uzsakovas vargu ar nores moketi 30 ir daugiau procentu virsaus. Tavo vietoje pagalvociau apie patenta arba individualia imone. Gal apie patenta geriau.
Atsakyti