Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

Sefas siulo dirbti pagal autorine sutarti - taip man daugiau bus algos, nes dirbu uz minimuma+ procentai. Gal galite patarti, kokie bus privalumai ir trukumai? Ar verta?aciu 4u.gif
Atsakyti
Aš dirbu pagal autorinę sutartį. Pliusas tik tas, kad mažiau atskaito mokesčių, taigi realiai į rankas gauni daugiau pinigų. Pagal autorinę sutartį forminamos pajamos yra legalios, dėl to jas gali deklaruoti bankui, jei norėsi gauti kokią nors paskolą.

Minusas - joks centas nuo autorinio atlyginimo mokesčio nenubyra į Sodros biudžetą, o jei ten nenubyra, nuo jų nebus skaičiuojamas nei biuletenis, nei pensija. Todėl dirbti vien su autorine sutartimi yra nenaudinga, patartina išsikovoti, kad bent dalis pajamų būtų draudžiama. Jei norėsi didesnės pensijos, galėsi pati apsidrausti savanorišku kaupiamuoju draudimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smurka: 13 balandžio 2005 - 11:04
aciu, Smurkel !!!! mirksiukas.gif
Atsakyti
Tiesa, nuo autorinės sutarties ir atostoginiai neskaičiuojami, todėl atostogos tampa brangiu malonumu. Tačiau kai kurios darbovietės, perėjusios prie tokios darbo santykių forminimo sistemos, kažkiek tų atostoginių, kiek sudera, sumoka. Bet tai jau išimtys.
Atsakyti
Beto, forminantis pagal autorinę nereikia pristatyti sveikatos pažymos.
Man tai buvo svarbu, nes darbinuosi tik 3 savaitems, o kad gaut pažymą, turėjau 5 gyd pereiti (terapeute, LOR, akių, nervų ir plaučius šviest). Neturiu tiek laiko 4u.gif
Atsakyti
O kur darbinantis tos sveikatos pažymos reikia? blink.gif nebent jei darbas prie maisto, tada suprantu. O koks kūrybinis darbas reikalauja medikų patikrinimo?
Atsakyti
dabar apskritai darbinantis į bet kokį darbą, turi praeiti gyd komisiją iš minimum 5 gyd, gydytojai priklauso nuo darbo pobūdžio, patikrinti tinkamuma darbui, net jei tai laikinas darbas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kalinka: 19 balandžio 2005 - 09:34
QUOTE(Kalinka @ 2005 04 19, 10:08)
dabar apskritai darbinatis turi praeit gyd komisija minimum 5 gyd, patikrinti tinkamuma darbui, net jei tai laikinas darbas

Bet dabar yra tokių įstaigų,kur per 20 minučių gali pereiti tuos 5 gydytojus. Aišku už šiek tiek didesnius pinigus nei poliklinikoje.
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2005 04 19, 08:54)
O kur darbinantis tos sveikatos pažymos reikia? blink.gif nebent jei darbas prie maisto, tada suprantu. O koks kūrybinis darbas  reikalauja medikų patikrinimo?


Aš darbinuosi kolegijoje dėstytoja, ttai tipo darbas su žmonėmis. Nesvarbu kad tik pravesiu 12h kursą doh.gif
O mokėt didesnius pinigus už tą pažymą tai žinai... sumokėsiu daugiau nei uždirbsiu per tas 12 val biggrin.gif
Atsakyti
O kolegijos dėstytoja gali dirbti pagal autorinę sutartį? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nightingale @ 2005 04 20, 12:45)
Aš darbinuosi kolegijoje dėstytoja, ttai tipo darbas su žmonėmis. Nesvarbu kad tik pravesiu 12h kursą  doh.gif
O mokėt didesnius pinigus už tą pažymą tai žinai... sumokėsiu daugiau nei uždirbsiu per tas 12 val  biggrin.gif

Aš dirbu žurnaliste pagal autorinę. Darbas irgi su žmonėmis. bet jokių pažymų neprireikė schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2005 04 19, 08:54)
O kur darbinantis tos sveikatos pažymos reikia? blink.gif nebent jei darbas prie maisto, tada suprantu. O koks kūrybinis darbas  reikalauja medikų patikrinimo?


Net ir dirbant prie kompo kai kuriose įstaigose reikia susirinkti antspaudukus į tokią "darbuotojo sveikatos knygelę" ar kažkas panašaus. Ir pagal darbo pobūdį gydytojus reikia pereiti. Na, tarkim, jei dirbi prie kompo, tai klausos netikrino schmoll.gif , bet akis - taip


QUOTE(Auges @ 2005 04 23, 18:07)
O kolegijos dėstytoja gali dirbti pagal autorinę sutartį? g.gif


Taip, tai labai populiaru, jeigu reikia, kad paskaitytum kokį vieną semestrą vienos temos kursą.... Jeigu įdarbintų su neterminuota sutartimi, tai kaip pasibaigus semestrui su atleidimu, kai tavo paslaugų nebereikia?
O be to - visai patogu prie pagrindinio darbo....
Atsakyti