Kuo stipresnis sūrio skonis tuo mažiau jo reikia.
O su makaronais toks stiprus tik kaip tik!
Nors aš nevalgius džiugo niekad, bet parmezana ir kitus tokio tipo mėgstu.
Kad jau ėjau pro šalį, tai pasidalinsiu pora receptukų. Tikrai pigių.
Ir pakankamai greitų, nes su vyru nemėgstam prie puodų ilgai stovėti.
Labai skanūs Norfos makaronai-vamzdeliai. Kai išverda, suberiu konservuotas pomidorų padaže pupeles, įpjaustau keletą alyvuogių, pašlakstau sojos padažu, truputį sviesto (tiksliau tepaus riebalų mišinio), majonezo ir viską sumaišius pakepu keptuvėje.
Labai mėgstu trintas sriubas. Dažniausiai jos būna: bulvė, morka, žirniai/bulvė, morka, moliūgas (na, prie šitų pagrindinių įmetu papildomai, ką tuo metu turiu). Bet neseniai atradau tarpinį variantą tarp trintos ir paprastos sriubos. Pakepu moliūgą su sviestu. Sutrinu jį su trintuvu. Verdu bulves, morkytes, ryžius ir į galą supilu trintą moliūgą. Gaunasi tokia tirštoka miela sriubytė.
Skanu ir su tais pačiais žirniais, jei vietoj ryžiu dedu.
Vasarą dažnai darau troškinius iš žiedinio kopūsto. Susmulkinu jį ir išvolioju plaktame kiaušinyje. Tada apiberiu nemažu kiekiu miltų, kad jie jau net nebeprilimpa ir viską išvoliojus kepu svieste, kol apskrunda. Apie kepimo vidurį sumetu kartu kepti ir morkas. Verdu supjaustytas bulves, vandens negailiu. Ties viduriu sumetu pakepintas daržoves, ištroškinu. Jei kokia paprika ar pomidoras pasimaišo - irgi sueina. Pačiame gale imu šalto vandens ir išmaišau jame porą šaukštų miltų ir supilu į troškinį - skystis sutirštėja.
Žiemą tą patį darau, tik su kepenėlėm. Jas smulkiai supjaustytas miltuose apvolioju ir pakepu, tada į puodą.
Na, dar keptos duonos, konservuotų pupelių ir obuolio, sumaišytų su majonezu ir česnaku mišrainę mėgstu, už šitą tai lengviau nebūna.
Gal ir pasikartojau, gal ir nieko ypatingo nepasiūliau, bet čia mūsų pagrindiniai patiekalai (neskaitant bulvių
), tikrai atsakantys į temos klausimą. Mums sriubos ar troškinio išvirto 5l puode užtenka 2-3 dienoms. 


Labai skanūs Norfos makaronai-vamzdeliai. Kai išverda, suberiu konservuotas pomidorų padaže pupeles, įpjaustau keletą alyvuogių, pašlakstau sojos padažu, truputį sviesto (tiksliau tepaus riebalų mišinio), majonezo ir viską sumaišius pakepu keptuvėje.
Labai mėgstu trintas sriubas. Dažniausiai jos būna: bulvė, morka, žirniai/bulvė, morka, moliūgas (na, prie šitų pagrindinių įmetu papildomai, ką tuo metu turiu). Bet neseniai atradau tarpinį variantą tarp trintos ir paprastos sriubos. Pakepu moliūgą su sviestu. Sutrinu jį su trintuvu. Verdu bulves, morkytes, ryžius ir į galą supilu trintą moliūgą. Gaunasi tokia tirštoka miela sriubytė.

Vasarą dažnai darau troškinius iš žiedinio kopūsto. Susmulkinu jį ir išvolioju plaktame kiaušinyje. Tada apiberiu nemažu kiekiu miltų, kad jie jau net nebeprilimpa ir viską išvoliojus kepu svieste, kol apskrunda. Apie kepimo vidurį sumetu kartu kepti ir morkas. Verdu supjaustytas bulves, vandens negailiu. Ties viduriu sumetu pakepintas daržoves, ištroškinu. Jei kokia paprika ar pomidoras pasimaišo - irgi sueina. Pačiame gale imu šalto vandens ir išmaišau jame porą šaukštų miltų ir supilu į troškinį - skystis sutirštėja.
Žiemą tą patį darau, tik su kepenėlėm. Jas smulkiai supjaustytas miltuose apvolioju ir pakepu, tada į puodą.
Na, dar keptos duonos, konservuotų pupelių ir obuolio, sumaišytų su majonezu ir česnaku mišrainę mėgstu, už šitą tai lengviau nebūna.

Gal ir pasikartojau, gal ir nieko ypatingo nepasiūliau, bet čia mūsų pagrindiniai patiekalai (neskaitant bulvių


Kaip pigiai pavalgyti?
Pirmadienis: imam kiaušinį
Antradienis: verdam kiaušinį
Trečiadienis: lupam kiaušinį
Ketvirtadienis: valgom baltymą
Penktadienis" valgom trynį
Šeštadienis: geriam vandenį, kuriame virė kiaušinis
Sekmadienis: iškrovos diena
Pirmadienis: imam kiaušinį
Antradienis: verdam kiaušinį
Trečiadienis: lupam kiaušinį
Ketvirtadienis: valgom baltymą
Penktadienis" valgom trynį
Šeštadienis: geriam vandenį, kuriame virė kiaušinis
Sekmadienis: iškrovos diena

Ut,kaip papigiai!

QUOTE(pašnekutė @ 2013 04 30, 19:44)
Kaip pigiai pavalgyti?
Pirmadienis: imam kiaušinį
Antradienis: verdam kiaušinį
Trečiadienis: lupam kiaušinį
Ketvirtadienis: valgom baltymą
Penktadienis" valgom trynį
Šeštadienis: geriam vandenį, kuriame virė kiaušinis
Sekmadienis: iškrovos diena

Pirmadienis: imam kiaušinį
Antradienis: verdam kiaušinį
Trečiadienis: lupam kiaušinį
Ketvirtadienis: valgom baltymą
Penktadienis" valgom trynį
Šeštadienis: geriam vandenį, kuriame virė kiaušinis
Sekmadienis: iškrovos diena

sekmadieni - gimines atnesa balta drobule


piemeneliu apkepas pigus - farsas, troskintos darzoves, bulviu kose ir i orkaite, kugelis pigus. Be to tokiu apkepu prisidarai, paskui gali tik sildytis. Sriubos isvis pigu. Troskinti kopustai. Ziauriai megstu ryzius su tuo ka randu, su morkomis, svogunais, mesa, ivairiais preiskoniais, cesnakais, bet kokiomis darzovemis, su kiausiniu kaip kinai daro ir zirneliais.
QUOTE(pašnekutė @ 2013 04 30, 18:44)
Kaip pigiai pavalgyti?
Pirmadienis: imam kiaušinį
Antradienis: verdam kiaušinį
Trečiadienis: lupam kiaušinį
Ketvirtadienis: valgom baltymą
Penktadienis" valgom trynį
Šeštadienis: geriam vandenį, kuriame virė kiaušinis
Sekmadienis: iškrovos diena

Pirmadienis: imam kiaušinį
Antradienis: verdam kiaušinį
Trečiadienis: lupam kiaušinį
Ketvirtadienis: valgom baltymą
Penktadienis" valgom trynį
Šeštadienis: geriam vandenį, kuriame virė kiaušinis
Sekmadienis: iškrovos diena

Patiko



Man pigiausia ir greiciausia - makaronai, grikiu kose su pienu, vasara - viskas is darzoviu. kai pagalvoji tai taip net ir sveikiau maitintis

Tikrai pigus ir sotus patiekalas:
4 kiausiniai
3 saukstai miltu
morka
200-300g desros (daktariska skaniausiai, bet tinka ir pigesne)
svogunas
ziupsnis kepimo milteliu
Sutarkuoti morka, svoguna ir desra burokine tarka, imusti kiausinius ir berti miltus bei kepimo miltelius, norimus prieskonius ir kepti gerai ikaitintam aliejuj. Sotu, skanu ir pigu
4 kiausiniai
3 saukstai miltu
morka
200-300g desros (daktariska skaniausiai, bet tinka ir pigesne)
svogunas
ziupsnis kepimo milteliu
Sutarkuoti morka, svoguna ir desra burokine tarka, imusti kiausinius ir berti miltus bei kepimo miltelius, norimus prieskonius ir kepti gerai ikaitintam aliejuj. Sotu, skanu ir pigu

kokias pigias salotas gaminate patiekalams prie mėsos? Aš iš nebrangiai atsieinančių sugalvoju tik morkų-česnkų su majonezu, morkų-kopūstų, burokėlių-žirnelių

dabar ruduo - obuoliu metas , tai kad burokeliai su obuoliais ir majonezu, pupeles su obuoliais ir majonezu, galima kokio poro ipjaustyti ar keptos duonos, burokeliai su mar. ar raug agurkais , burokeliais su raug.kopustais
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 10 09, 17:31)
jo, pora tokiu piliuliu imeti i skandi ir sotu visai diena

