Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pigiai pavalgyti ?

Kuo stipresnis sūrio skonis tuo mažiau jo reikia.
O su makaronais toks stiprus tik kaip tik!

Nors aš nevalgius džiugo niekad, bet parmezana ir kitus tokio tipo mėgstu.
Atsakyti
Kad jau ėjau pro šalį, tai pasidalinsiu pora receptukų. Tikrai pigių. smile.gif Ir pakankamai greitų, nes su vyru nemėgstam prie puodų ilgai stovėti. doh.gif

Labai skanūs Norfos makaronai-vamzdeliai. Kai išverda, suberiu konservuotas pomidorų padaže pupeles, įpjaustau keletą alyvuogių, pašlakstau sojos padažu, truputį sviesto (tiksliau tepaus riebalų mišinio), majonezo ir viską sumaišius pakepu keptuvėje.

Labai mėgstu trintas sriubas. Dažniausiai jos būna: bulvė, morka, žirniai/bulvė, morka, moliūgas (na, prie šitų pagrindinių įmetu papildomai, ką tuo metu turiu). Bet neseniai atradau tarpinį variantą tarp trintos ir paprastos sriubos. Pakepu moliūgą su sviestu. Sutrinu jį su trintuvu. Verdu bulves, morkytes, ryžius ir į galą supilu trintą moliūgą. Gaunasi tokia tirštoka miela sriubytė. smile.gif Skanu ir su tais pačiais žirniais, jei vietoj ryžiu dedu.

Vasarą dažnai darau troškinius iš žiedinio kopūsto. Susmulkinu jį ir išvolioju plaktame kiaušinyje. Tada apiberiu nemažu kiekiu miltų, kad jie jau net nebeprilimpa ir viską išvoliojus kepu svieste, kol apskrunda. Apie kepimo vidurį sumetu kartu kepti ir morkas. Verdu supjaustytas bulves, vandens negailiu. Ties viduriu sumetu pakepintas daržoves, ištroškinu. Jei kokia paprika ar pomidoras pasimaišo - irgi sueina. Pačiame gale imu šalto vandens ir išmaišau jame porą šaukštų miltų ir supilu į troškinį - skystis sutirštėja.
Žiemą tą patį darau, tik su kepenėlėm. Jas smulkiai supjaustytas miltuose apvolioju ir pakepu, tada į puodą.

Na, dar keptos duonos, konservuotų pupelių ir obuolio, sumaišytų su majonezu ir česnaku mišrainę mėgstu, už šitą tai lengviau nebūna. biggrin.gif

Gal ir pasikartojau, gal ir nieko ypatingo nepasiūliau, bet čia mūsų pagrindiniai patiekalai (neskaitant bulvių biggrin.gif ), tikrai atsakantys į temos klausimą. Mums sriubos ar troškinio išvirto 5l puode užtenka 2-3 dienoms. smile.gif

Atsakyti
Kaip pigiai pavalgyti?
Pirmadienis: imam kiaušinį
Antradienis: verdam kiaušinį
Trečiadienis: lupam kiaušinį
Ketvirtadienis: valgom baltymą
Penktadienis" valgom trynį
Šeštadienis: geriam vandenį, kuriame virė kiaušinis
Sekmadienis: iškrovos diena
biggrin.gif
Atsakyti
Ut,kaip papigiai! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2013 04 30, 19:44)
Kaip pigiai pavalgyti?
Pirmadienis: imam kiaušinį
Antradienis: verdam kiaušinį
Trečiadienis: lupam kiaušinį
Ketvirtadienis: valgom baltymą
Penktadienis" valgom trynį
Šeštadienis: geriam vandenį, kuriame virė kiaušinis
Sekmadienis: iškrovos diena
biggrin.gif

sekmadieni - gimines atnesa balta drobule lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
piemeneliu apkepas pigus - farsas, troskintos darzoves, bulviu kose ir i orkaite, kugelis pigus. Be to tokiu apkepu prisidarai, paskui gali tik sildytis. Sriubos isvis pigu. Troskinti kopustai. Ziauriai megstu ryzius su tuo ka randu, su morkomis, svogunais, mesa, ivairiais preiskoniais, cesnakais, bet kokiomis darzovemis, su kiausiniu kaip kinai daro ir zirneliais.
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2013 04 30, 18:44)
Kaip pigiai pavalgyti?
Pirmadienis: imam kiaušinį
Antradienis: verdam kiaušinį
Trečiadienis: lupam kiaušinį
Ketvirtadienis: valgom baltymą
Penktadienis" valgom trynį
Šeštadienis: geriam vandenį, kuriame virė kiaušinis
Sekmadienis: iškrovos diena
biggrin.gif


Patiko lotuliukas.gif kazkada ziurejau laida apie super taupuolius, tai ten vienas vyras eidavo i kavines ir kai pamatydavo, kad zmones kazko nesuvalge susirinkdavo likucius ir nesdavosi namo, nors pinigu turejo blink.gif zodziu kas per daug tas nesveika doh.gif

Man pigiausia ir greiciausia - makaronai, grikiu kose su pienu, vasara - viskas is darzoviu. kai pagalvoji tai taip net ir sveikiau maitintis 4u.gif
Atsakyti
Tikrai pigus ir sotus patiekalas:
4 kiausiniai
3 saukstai miltu
morka
200-300g desros (daktariska skaniausiai, bet tinka ir pigesne)
svogunas
ziupsnis kepimo milteliu

Sutarkuoti morka, svoguna ir desra burokine tarka, imusti kiausinius ir berti miltus bei kepimo miltelius, norimus prieskonius ir kepti gerai ikaitintam aliejuj. Sotu, skanu ir pigu smile.gif
Atsakyti
kokias pigias salotas gaminate patiekalams prie mėsos? Aš iš nebrangiai atsieinančių sugalvoju tik morkų-česnkų su majonezu, morkų-kopūstų, burokėlių-žirnelių doh.gif
Atsakyti
dabar ruduo - obuoliu metas , tai kad burokeliai su obuoliais ir majonezu, pupeles su obuoliais ir majonezu, galima kokio poro ipjaustyti ar keptos duonos, burokeliai su mar. ar raug agurkais , burokeliais su raug.kopustais
Atsakyti
Ruduo taip pat ir bulvių metas smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 10 09, 17:31)
Ruduo taip pat ir bulvių metas smile.gif


jo, pora tokiu piliuliu imeti i skandi ir sotu visai diena drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti