aš kepiau pagrindą kaip širdelę ir paskui papulius ledainėse iš tinginio dariau, čia reikia (.)(.) eksperčių klausti jei iš medučio tai paprastas, skirtingų diametrų susikepi lakštelius ir sutepi mažėjančia tvarka, o su biskvitais tai nelabai iš manęs patarėja, neteko man dar daryti, čia Jolka ir Rugiagėlė geriau patartų
Papus aš dariau taip.....išsikepiau skardoj biskvita plona kaip vyniotiniui.....po to išsispaudžiau skirtingo diametro apskritimus ir tepiau tokiuose moliniuose bliudeliuose,kurie taip gražiai suapvaleja dugne....ytiesiau maistines pleveles,sutepiau viska gražiai sluoksniukais,o kaio sušalo apverčiau ir išemiau....gavosi labai lygus ir apvalus papuliai...belieka tik dengti mase ir puošti......
o as kepiau pacioj maziausioj formoj biskvita. gavosigrazus - su kalniuku virsuje, kaip ir reikejo Supjausciau, sutepiau ir pastovejusi apipjausciau - pati kanta, kad gautusi graziai apvalus ir viskas
Aciu, merginos, reikes pasinaudoti jusu patirtimi , beliko iskepti ir sumastyti kaip puosti
Sveikos, merginos, negaliu atsigrozet, jus tikros menininkes. As dar viiiiiisai zalia, bet pilna entuziazmo, labai noriu irgi kazka grazaus sukurti. Arteja ruduo, ilgi lietingi vakarai ir kaip tycia labai daug progu pasireikst Noreciau paprasyti jusu profesionalios pradines konsultacijos. Kiek suprantu, kad pradet kurti grozi, reikia tureti specialius irankius... Kurie yra butiniausi, be kuriu negalima apsieit? Ir kur juos galima gauti Lietuvoje? Busiu labai dekinga uz atsakyma. Kai turesiu priemones, galesiu kibti i darba
Sveikos,
Grožiuosi Jūsų šedevrais
O man Olestos tortai yra tobuli,labai skoningai papuošti, neperkrauti
Tobulumo įsikūnijimas.
Grožiuosi Jūsų šedevrais
O man Olestos tortai yra tobuli,labai skoningai papuošti, neperkrauti
Tobulumo įsikūnijimas.
QUOTE(Rutele81 @ 2010 08 24, 00:56)
..... Kiek suprantu, kad pradet kurti grozi, reikia tureti specialius irankius... Kurie yra butiniausi, be kuriu negalima apsieit? Ir kur juos galima gauti Lietuvoje? Busiu labai dekinga uz atsakyma. Kai turesiu priemones, galesiu kibti i darba
Nereikia juokiu irankiu, pradzioje reikia noro ir ranku. Viskas.
QUOTE(Rutele81 @ 2010 08 24, 00:56)
Kurie yra butiniausi, be kuriu negalima apsieit? Ir kur juos galima gauti Lietuvoje? Busiu labai dekinga uz atsakyma. Kai turesiu priemones, galesiu kibti i darba
aš neturiu jokių spec na torto forma ir tiek.. dar kelias gėlių formeles turiu.. bet tik tiek.. pradžioj, jei tik yra noro tai ir be kažkokių spec priemonių galima puikiai išsiverst...
Ačiū merginos
taip taip, pačioj pradžioj užteks kepimo skardos gėlytes galima ir be formelių pirmąsias padaryti, o paskui matysi ir jei susirgsi tortų kepimo liga, tada suspėsis susipirkti žaisliukus
taip taip, pačioj pradžioj užteks kepimo skardos gėlytes galima ir be formelių pirmąsias padaryti, o paskui matysi ir jei susirgsi tortų kepimo liga, tada suspėsis susipirkti žaisliukus
QUOTE(akvilyte @ 2010 08 24, 07:34)
aš neturiu jokių spec na torto forma ir tiek.. dar kelias gėlių formeles turiu.. bet tik tiek.. pradžioj, jei tik yra noro tai ir be kažkokių spec priemonių galima puikiai išsiverst...
pritariu, pradžioj ir aš paprastai dariau, tik jau man labai rūpėjo dažų turėt, tai pirmas pirkinys dažai buvo, ir paskiau tik gal po 2,5mėn intensyvių bandymų, darė siuntimą ir pirkau kai ką.
Nagi nagi, kepiau tortą, puošiau beze(laabai skanus papuošimas), bet dabar klausimas ekspertėms:
Ką padariau ne taip? Bezė gavosi atrodė lyg ir puikiai, išspaudus stovėjo gražiai kauburiukai karpytais kraštais, papuošus tortą, po poros val, visa bezė nubėgo praktiškai nuo apatinio torčiuko, apatinis torčiukas buvo perteptas grietinėlės -plombyro varškės kremu, viršutinysis sviestinis-kavos kremas, ką dariau netaip?
*gal negalima sudrėkinti lakštų kaip puoši beze?
**ar reikia prieš tai aptepti sviestiniu kremu, nes viršutinysis torčiukas nenutekėjo tik beze pasileido truputi...
***sirupą viriau kol imetus lašiuką į vandenuką sustingo i kamuoliuką gal per daug?
kad nebekartočiau kitakart klaidų
Ką padariau ne taip? Bezė gavosi atrodė lyg ir puikiai, išspaudus stovėjo gražiai kauburiukai karpytais kraštais, papuošus tortą, po poros val, visa bezė nubėgo praktiškai nuo apatinio torčiuko, apatinis torčiukas buvo perteptas grietinėlės -plombyro varškės kremu, viršutinysis sviestinis-kavos kremas, ką dariau netaip?
*gal negalima sudrėkinti lakštų kaip puoši beze?
**ar reikia prieš tai aptepti sviestiniu kremu, nes viršutinysis torčiukas nenutekėjo tik beze pasileido truputi...
***sirupą viriau kol imetus lašiuką į vandenuką sustingo i kamuoliuką gal per daug?
kad nebekartočiau kitakart klaidų
biskvitinių neaptepei sviestiniu kremu prieš bezuodama??? štai ir atsakymas ko gero pagavo drėgmę nuo biskvitų