Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuosti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(Olesta @ 2010 08 18, 08:35)
dar va Asseni kai ateis tai aišku pasakys, kad pila 60 ml ir jai gaunasi  rolleyes.gif tada pasimesit vėl visos  lotuliukas.gif

tongue.gif
Aga atejau. Ir dedu lygiai 60 ml. vandens. O kodel medus karstas? Persijuoji pudra su krakmolu,idedu medaus, jis pas mane kambario temperaturos ir tada zelatina, tik istirpinta, nei ji labai karsta, nei salta. Psio. Viska sumaisau, ir pabaigai gal dar kartais sueina tik kokie 40 gr pudros papildomai. O kartais uztenka ir esamo kiekio. Ir man niekad nesigauna blynu teslos.

60 ml. vandens, 2 arbatiniai sauksteliai medaus (nesildyti), 1 pilnas valg. saukstas zelatinos (dedu Dr. Otker), 120 gr. krakmolo, 250 gr pudros.

Sorry, nepadariau nuotrauku, nes pastilaza dariau siandien ryte pries darba, tai nebuvo kada fotkint.

Is kart is ka tik pagaminto pastilazo padariau batukus. Viskas laikosi super, detales plonos ir tvirtos. Prizadu padaryti nuotraukas, kai kita kart gaminsiu.

tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asseni: 18 rugpjūčio 2010 - 10:02
asseni, tai tu batukus darai iš to pastiliažo lipdymui??aš iš paprasto darau, man taip sunkiai gaunasi sad.gif dariau vakar, tokie nu panašūs į batus, bet tik kad panašūs... kopijuosiu tavo vieną tortuką, kuris man pasakiškai gražus smile.gif o tą pastiliažą lipdymui galima jei neišnaudoji pasilaikyti ilgiau?? nesukietėja jis?? nes man tai pastiliažas paprastas, kuo aš jį ilgiau laikau, tuo jis man geresnis būna. anąkart po 2 savaičių dengiau tortą, tai idealus, nei krakmolu tept stalą nieko smile.gif
Atsakyti
Nu dar papildysiu. Jus nelyginkit Cipciuko pastilazo ir pastilazo lipdymui. Tai gi du skitringi receptai ir kiekiai.

Perkeliu cia receptus. Raudonai pazymejau skirtumus skystu produktu. Tai kaip Jus norit, kad ir vienu ir kitu atvieju butu tas pats pudros kiekis. g.gif

Lipdymui
1 val. šaukštas želatinos,
60 ml. vandens,
1 a. š. citrinų rūgšties,
2 a. š. gliukozės (neturint, galima dėti dirbtinį medų),
120 gr. krakmolo.
250 gr. cukraus pudros,
Aliejaus nera

Dengimui
1 sriubinis ( nubrauktas ) šaukštas želatinos .
60 ml. vandens ,
3 sriubiniai šaukštai dirbtinio medaus ( su natūraliu nebandžiau ) ,
120 g. krakmolo ,
500 g. pudros ,
5 sriubiniai šaukštai aliejaus .

Gal blogai receptus skaitot?

zuliaska, taip, tik is pastilazo lipdymui. Jis minkstas, malonus, bet labai tvirtas. Laikau neilgai, nes greitai sunaudoju, bet ir po 2-ju savaiciu jis maiselyje gan minkstas ir be problemu galima dirbt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asseni: 18 rugpjūčio 2010 - 10:20
As i pastilaza lipdymui irgi visada pilu nei daugiau nei maziau - 60 ml vandens, visada gaunasi normalus thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes, na dariau viska kaip buvo nurodyta recepte ir man gavos tokia blynu mase, darysiu dar siandien vel. atsimatavau krakmolo ir cukraus pudros, persijojau, tada istirpinau zelatina, dejau gliukozes( skystos tik turiu) 2 saukstelius, viska sumaisiau, tik kad zelatina istirpinta buvo siltoka, kuria supyliau ir gavosi kaip gavosi ax.gif
Na, bet as nenusimenu ir bandysiu toliau, nesigaus dar karta, na turi vistiek gautis smile.gif
Dar dedu as kukuruzu krakmola, nes pas mus tik toki gali parduotuvese rasti.
Atsakyti
QUOTE(k.lapelyte @ 2010 08 17, 22:35)
gal karsta zelatina idejai?

Vandens maziau reikejo.
Atsakyti
begu darbus dirbti, geros dieneles visoms. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Asseni @ 2010 08 18, 11:15)
Nu dar papildysiu. Jus nelyginkit Cipciuko pastilazo ir pastilazo lipdymui. Tai gi du skitringi receptai ir kiekiai.

zuliaska, taip, tik is pastilazo lipdymui. Jis minkstas, malonus, bet labai tvirtas. Laikau neilgai, nes greitai sunaudoju, bet ir po 2-ju savaiciu jis maiselyje gan minkstas ir be problemu galima dirbt

ačiū už info, būtinai ir aš dabar pradėsiu lipdyti iš tam skirto pastiliažo, jau šiam savaitgaliui nebereik, vakar privargau smile.gif tai kitam būtinai darysiu smile.gif pasakysiu ir ar man gavosi, nes čia neblogos diskusijos užvirė smile.gif))
Atsakyti
Sveikos darbstuoles ir as vis skaitneju jusu pasisakymus ir pasigroziu tokiais graziais tortais aisku po truputi isbandau bet va ner tam laiko kol vaikas i darzeli neisejo tada kibsiu mokintis

gal galit paskyti kokia geriausia yra uzsiminkiti gelytem tesla ? g.gif
Atsakyti
youtube visokias nesamones žiūrinėju.... nu pakraupus esu dėl tortų blink.gif sutepa trijų centimetrų biskvito sluoksnius su bezu (jei gerai supratau) ir tortas??? blink.gif gitarą išpjovė iš biskvito ir apmakalavo bezu... kas tokias nesamones gali valgyt blink.gif blink.gif

nors kažkada amerikoj teko ragaut vestuvinio torto.. tai atrodė kad popieriaus gabalą žiaumoju g.gif nu jau tokio šlykštumo... irgi buvo elementarūs sintetinai biskvitai aisingu sutepti... brrrrr....
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2010 08 18, 14:41)
youtube visokias nesamones žiūrinėju.... nu pakraupus esu dėl tortų  blink.gif  sutepa trijų centimetrų biskvito sluoksnius su bezu (jei gerai supratau)  ir tortas???  blink.gif  gitarą išpjovė iš biskvito ir apmakalavo bezu... kas tokias nesamones gali valgyt  blink.gif  blink.gif

nors kažkada amerikoj teko ragaut vestuvinio torto.. tai atrodė kad popieriaus gabalą žiaumoju  g.gif  nu jau tokio šlykštumo... irgi buvo elementarūs sintetinai biskvitai aisingu sutepti... brrrrr....

maciau ir as kaip visciuka daro, biskvitas per puse ir ten privaro beze biggrin.gif
Atsakyti
įdedu ,nes tuštoka kaip tais...
snikeris,MMG smile.gif
user posted image
Kažkaip blogai nufotkinau doh.gif
Atsakyti