Labas vakaras,
na pribrendo ir man reikalas parodyt ką bandau daryt stebėdama jus ir jūsų darbelius.
Pavadinau darbą: pirmas kartas pirma kartą dirbau su MMG (per plonai ją iškočiojau, ir perdaug pudros pridėjau, nes pastovėjusi, gan kieta pasidarė), pirmą kart išbandžiau dažus (AČIU Naitui ), pirmą kart pabandžiau formeles gelytėms, pirmą kart pažaidžiau su aisingu. AČIŪ DYDELIS ir už patarimus
buvau gėlytę ne ten pridėjusi, realiai nesimato, bet jau foto
beje, noriu jūsų patarimų ir pamokymų kaip gražiai ir su kokia mase taisingai išspausti raides (na kur tokios tarsi liniuotės yra)
QUOTE(jurguliux @ 2010 08 17, 21:33)
Labas vakaras,
na pribrendo ir man reikalas parodyt ką bandau daryt stebėdama jus ir jūsų darbelius.
Pavadinau darbą: pirmas kartas pirma kartą dirbau su MMG (per plonai ją iškočiojau, ir perdaug pudros pridėjau, nes pastovėjusi, gan kieta pasidarė), pirmą kart išbandžiau dažus (AČIU Naitui ), pirmą kart pabandžiau formeles gelytėms, pirmą kart pažaidžiau su aisingu. AČIŪ DYDELIS ir už patarimus
beje, noriu jūsų patarimų ir pamokymų kaip gražiai ir su kokia mase taisingai išspausti raides (na kur tokios tarsi liniuotės yra)
gal nesvankiai pasakysiu ,bet tie mazi zipukai tai man kaip mazi papukai
QUOTE(k.lapelyte @ 2010 08 17, 21:52)
gal nesvankiai pasakysiu ,bet tie mazi zipukai tai man kaip mazi papukai
man kaip kai kas kitas labai jau maža skylutė antgaliuko buvo
baikit pošlint fainas tortukas kas viduj???
klausimukas, darysiu vieną tortą.. per puse snikeris ir juodas miškas.. norėčiau puosš beze... kaip paruošt paviršių???
klausimukas, darysiu vieną tortą.. per puse snikeris ir juodas miškas.. norėčiau puosš beze... kaip paruošt paviršių???
QUOTE(akvilyte @ 2010 08 17, 21:59)
baikit pošlint fainas tortukas kas viduj???
viduj du sluoksniai biskvitai su medum ir graikiniais riešutais, kiti du paprasti balti biskvitai, pertepimas grietinėlė su žele. Svoris gavos 3 kg
nezinau kodel, bet man pastilazas labai limpa prie ranku siaubingai ir toks minkstas minkstas, matyt dar reikia pabrandinti arba kazkas ne taip buvo, na bet visada pirmas blynas prisviles
cia sau taikau,aisku
cia sau taikau,aisku
QUOTE(zibute77 @ 2010 08 17, 22:09)
nezinau kodel, bet man pastilazas labai limpa prie ranku siaubingai ir toks minkstas minkstas, matyt dar reikia pabrandinti arba kazkas ne taip buvo, na bet visada pirmas blynas prisviles
cia sau taikau,aisku
cia sau taikau,aisku
gal karsta zelatina idejai?
QUOTE(zibute77 @ 2010 08 17, 22:09)
cia sau taikau,aisku
cia sau taikau,aisku
As bandyciau cukraus budros dadet..esu karta darius pastilaza 2 kartus, tiesiog pritrukau, nes dariau kempiniuka, nepaskaiciavau, tai pirmam nesudejau cukraus pudros kiek eina pagal recepta, ir zinoma mases maziau gavosi, o antram sudejau, ir dar prireike, taip kad mum, kurios dar tik mokinames, tokiu ciudu bus ir bus, as sakau-dadeciau cukraus pudros, tiesiog po truputi ir minkyt, stebet, kol bus normali...
as irgi dadejau cukraus pudros, nes gavos per skystas pastiliazas, bet kai reikejo lipdyti geles, jis buvo trapokas. Tad gal sakau reiktu koki sauksta glicerino dar iminkyti, pries dadedant cukraus pudros?
Siaip as per karsta zelatina supyliau, neatvesiau visiskai
Cia jau senbuves galetu labiau patarti del pastiliazo
Siaip as per karsta zelatina supyliau, neatvesiau visiskai
Cia jau senbuves galetu labiau patarti del pastiliazo
aciu jums mergytes visoms labai uz atsakymus, pabandysiu kazka ryt dar isgelbeti. siaip ir buvo mano klaida jog siltoka dar zelatina supyliau, kita karta zinosiu
Geros nakties visoms ir smagaus ryto
Geros nakties visoms ir smagaus ryto
Labai dailus tas Tavo pirmas kartas, Jurguliux raides iš tos pačios dengimo masės darykis nereikia atskiros
dabar žiūrim su pastiliažu: na man labai nerealiai pasirodė toks faktas, kad tiek dengimui, kur eina 500 pudros, tiek lipdymui, kur eina 250 pudros, reikalingas tas pats 60 ml vandens kiekis... pritariu Rugiagėlei šaukštas želatinos, trys šaukštai vandens (pas mane jie po 10 ml) atmatavau lašas į lašą...vakar dėjau pavyzdžiui 4 šaukštus ir pritrūkau pudros į masę, bet aš susipyliau karštą želatiną su medumi į masę, gal čia dar ir dėl to, bet šiaip niekada nevėsinu, nebent įlenda koks darbas netyčia į tarpą, ar vaikas užkalbina... o kai dedu 3 vandens ir šaukštą želatinos, sueina gramas graman pudros, krakmolo ir masė gaunasi elastinga ir tinkama lipdymui iš karto. Pastiliažo dėti į šaldytuvą nereikia laikomas kambario temperatūroje dar va Asseni kai ateis tai aišku pasakys, kad pila 60 ml ir jai gaunasi tada pasimesit vėl visos
dabar žiūrim su pastiliažu: na man labai nerealiai pasirodė toks faktas, kad tiek dengimui, kur eina 500 pudros, tiek lipdymui, kur eina 250 pudros, reikalingas tas pats 60 ml vandens kiekis... pritariu Rugiagėlei šaukštas želatinos, trys šaukštai vandens (pas mane jie po 10 ml) atmatavau lašas į lašą...vakar dėjau pavyzdžiui 4 šaukštus ir pritrūkau pudros į masę, bet aš susipyliau karštą želatiną su medumi į masę, gal čia dar ir dėl to, bet šiaip niekada nevėsinu, nebent įlenda koks darbas netyčia į tarpą, ar vaikas užkalbina... o kai dedu 3 vandens ir šaukštą želatinos, sueina gramas graman pudros, krakmolo ir masė gaunasi elastinga ir tinkama lipdymui iš karto. Pastiliažo dėti į šaldytuvą nereikia laikomas kambario temperatūroje dar va Asseni kai ateis tai aišku pasakys, kad pila 60 ml ir jai gaunasi tada pasimesit vėl visos
QUOTE(jurguliux @ 2010 08 17, 21:33)
Labas vakaras,
kaip pirmasis tortas,tai tikrai labai dailus,pakankamai lygus...viskas gerai.....