Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuosti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Labas vakaras,
na pribrendo ir man reikalas parodyt ką bandau daryt stebėdama jus ir jūsų darbelius.
Pavadinau darbą: pirmas kartas biggrin.gif pirma kartą dirbau su MMG (per plonai ją iškočiojau, ir perdaug pudros pridėjau, nes pastovėjusi, gan kieta pasidarė), pirmą kart išbandžiau dažus (AČIU Naitui 4u.gif ), pirmą kart pabandžiau formeles gelytėms, pirmą kart pažaidžiau su aisingu. AČIŪ DYDELIS ir už patarimus 4u.gif

user posted image

buvau gėlytę ne ten pridėjusi, realiai nesimato, bet jau foto doh.gif biggrin.gif

beje, noriu jūsų patarimų ir pamokymų kaip gražiai ir su kokia mase taisingai išspausti raides (na kur tokios tarsi liniuotės yra) 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguliux @ 2010 08 17, 21:33)
Labas vakaras,
na pribrendo ir man reikalas parodyt ką bandau daryt stebėdama jus ir jūsų darbelius.
Pavadinau darbą: pirmas kartas  biggrin.gif  pirma kartą dirbau su MMG (per plonai ją iškočiojau, ir perdaug pudros pridėjau, nes pastovėjusi, gan kieta pasidarė), pirmą kart išbandžiau dažus (AČIU Naitui 4u.gif ), pirmą kart pabandžiau formeles gelytėms, pirmą kart pažaidžiau su aisingu. AČIŪ DYDELIS ir už patarimus 4u.gif

user posted image

buvau gėlytę ne ten pridėjusi, realiai nesimato, bet jau foto  doh.gif  biggrin.gif

beje, noriu jūsų patarimų ir pamokymų kaip gražiai ir su kokia mase taisingai išspausti raides (na kur tokios tarsi liniuotės yra) 4u.gif  blush2.gif

gal nesvankiai pasakysiu ,bet tie mazi zipukai tai man kaip mazi papukai blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(k.lapelyte @ 2010 08 17, 21:52)
gal nesvankiai pasakysiu ,bet tie mazi zipukai tai man kaip mazi papukai  blush2.gif  lotuliukas.gif

biggrin.gif man kaip kai kas kitas lotuliukas.gif labai jau maža skylutė antgaliuko buvo doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
baikit pošlint tongue.gif fainas tortukas bigsmile.gif kas viduj???

klausimukas
, darysiu vieną tortą.. per puse snikeris ir juodas miškas.. norėčiau puosš beze... kaip paruošt paviršių??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2010 08 17, 21:59)
baikit pošlint  tongue.gif  fainas tortukas  bigsmile.gif  kas viduj???

biggrin.gif

viduj du sluoksniai biskvitai su medum ir graikiniais riešutais, kiti du paprasti balti biskvitai, pertepimas grietinėlė su žele. Svoris gavos 3 kg biggrin.gif
Atsakyti
nezinau kodel, bet man pastilazas labai limpa prie ranku siaubingai ir toks minkstas minkstas, matyt dar reikia pabrandinti arba kazkas ne taip buvo, na bet visada pirmas blynas prisviles smile.gif
cia sau taikau,aisku ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zibute77 @ 2010 08 17, 22:09)
nezinau kodel, bet man pastilazas labai limpa prie ranku siaubingai ir toks minkstas minkstas, matyt dar reikia pabrandinti arba kazkas ne taip buvo, na bet visada pirmas blynas prisviles smile.gif
cia sau taikau,aisku  ax.gif

gal karsta zelatina idejai?
Atsakyti
QUOTE(zibute77 @ 2010 08 17, 22:09)
cia sau taikau,aisku  ax.gif

As bandyciau cukraus budros dadet..esu karta darius pastilaza 2 kartus, tiesiog pritrukau, nes dariau kempiniuka, nepaskaiciavau, tai pirmam nesudejau cukraus pudros kiek eina pagal recepta, ir zinoma mases maziau gavosi, o antram sudejau, ir dar prireike, taip kad mum, kurios dar tik mokinames, tokiu ciudu bus ir bus, as sakau-dadeciau cukraus pudros, tiesiog po truputi ir minkyt, stebet, kol bus normali... blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
as irgi dadejau cukraus pudros, nes gavos per skystas pastiliazas, bet kai reikejo lipdyti geles, jis buvo trapokas. Tad gal sakau reiktu koki sauksta glicerino dar iminkyti, pries dadedant cukraus pudros?
Siaip as per karsta zelatina supyliau, neatvesiau visiskai ax.gif
Cia jau senbuves galetu labiau patarti del pastiliazo smile.gif
Atsakyti
aciu jums mergytes visoms labai uz atsakymus, pabandysiu kazka ryt dar isgelbeti. siaip ir buvo mano klaida jog siltoka dar zelatina supyliau, kita karta zinosiu doh.gif
Geros nakties visoms ir smagaus ryto 4u.gif
Atsakyti
Labai dailus tas Tavo pirmas kartas, Jurguliux wub.gif raides iš tos pačios dengimo masės darykis 4u.gif nereikia atskiros schmoll.gif

dabar žiūrim su pastiliažu: na man labai nerealiai pasirodė toks faktas, kad tiek dengimui, kur eina 500 pudros, tiek lipdymui, kur eina 250 pudros, reikalingas tas pats 60 ml vandens kiekis... pritariu Rugiagėlei 4u.gif šaukštas želatinos, trys šaukštai vandens (pas mane jie po 10 ml) atmatavau lašas į lašą...vakar dėjau pavyzdžiui 4 šaukštus ir pritrūkau pudros į masę, bet aš susipyliau karštą želatiną su medumi į masę, gal čia dar ir dėl to, bet šiaip niekada nevėsinu, nebent įlenda koks darbas netyčia į tarpą, ar vaikas užkalbina... o kai dedu 3 vandens ir šaukštą želatinos, sueina gramas graman pudros, krakmolo ir masė gaunasi elastinga ir tinkama lipdymui iš karto. Pastiliažo dėti į šaldytuvą nereikia 4u.gif laikomas kambario temperatūroje 4u.gif dar va Asseni kai ateis tai aišku pasakys, kad pila 60 ml ir jai gaunasi rolleyes.gif tada pasimesit vėl visos lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguliux @ 2010 08 17, 21:33)
Labas vakaras,
Pavadinau darbą: pirmas kartas  biggrin.gif  pirma kartą dirbau su MMG (per plonai ją iškočiojau, ir perdaug pudros pridėjau, nes pastovėjusi, gan kieta pasidarė), pirmą kart išbandžiau dažus (AČIU Naitui 4u.gif ), pirmą kart pabandžiau formeles gelytėms, pirmą kart pažaidžiau su aisingu. AČIŪ DYDELIS ir už patarimus 4u.gif

kaip pirmasis tortas,tai tikrai labai dailus,pakankamai lygus...viskas gerai..... thumbup.gif
Atsakyti